Turun kaupunki§KokouspvmAsia1
Peruspalvelulautakunta14414.04.20101

12864-2009 (356, 044)

Lemmikkieläinten eläinlääkäripäivystyspalvelujen kilpailuttaminen

Tiivistelmä:

Eläinlääkintähuoltolaki edellyttää pieneläin- ja hyötyeläinpäivystyksen eriyttämistä sekä päivystyksen järjestämistä kuntien yhteistoimintana vähintään maakunnan tai poikkeustapauksessa seutukunnan/seutukuntien alueella. Turulla on voimassa oleva pieneläinpäivystyspalvelujen myyntisopimus Liedon, Raision ja Uudenkaupungin ympäristöterveydenhuollon yhteistoiminta-alueiden kanssa. Nyt valmistellussa tarjouspyynnössä ovat mukana nykyisten sopimuskumppanien lisäksi Salo ja Somero ja päivystysalue kattaa koko Varsinais-Suomen. Ostopalvelun tarkoituksena on, että tarjouskilpailun voittanut palveluntarjoaja hoitaa päivystykset 1.1.2011 alkaen.

Perla § 144

EI JULKISUUTEEN

Ympäristöterveydenhuolto, vs. tulosaluejohtaja Liisa Palmu ja kaupungineläinlääkäri Jaakko Rasi 1.4.2010:

Peruspalvelulautakunta päätti kokouksessaan 11.11.2009 § 456 oikeuttaa ympäristöterveydenhuollon aloittamaan lemmikkieläinten eläinlääkäripäivystyksen kilpailuttaminen yhdessä hankinta- ja logistiikkakeskuksen kanssa esitettyjen linjausten mukaisesti.

Turun kaupunki on järjestänyt pieneläinpäivystyksen ostamalla päivystyspalvelut pääasiassa yksityisiltä ammatinharjoittajilta. Päivystyspaikkoina ovat olleet sekä Turun kaupungin pieneläinklinikka että paikalliset yksityiset eläinlääkäriasemat. Raision kaupungineläinlääkäri on osallistunut myös päivystyksiin, jolloin päivystyspaikkana on ollut Raision kaupungin pieneläinklinikka. Päivystysten organisointivastuu on ollut Turun kaupungineläinlääkärillä. Palveluja on myyty ympäristökunnille ja sopimukset on tehty Raision, Liedon ja Uudenkaupungin ympäristöterveydenhuollon yhteistoiminta-alueiden kanssa. Päivystysalue on kattanut seuraavat kunnat: Turku, Raisio, Naantali, Rusko, Masku, Nousiainen, Lieto, Tarvasjoki, Paimio, Sauvo, Kemiönsaari ja Länsi-Turunmaa.

Eläinlääkintähuoltolaki edellyttää, että hyöty- ja pieneläinpäivystys eriytetään ja järjestetään kuntien yhteistoimintana päivystysalueena vähintään maakunta tai seutukunta. Tavoitteena on järjestää päivystysalue maakunnan kokoiseksi ja seutukuntatasolla järjestely voidaan toteuttaa vain poikkeustapauksissa.

Ostopalvelun tarkoituksena on, että tarjouskilpailun voittanut palveluntarjoaja hoitaa päivystykset 1.1.2011 alkaen. Turun kaupunki ratkaisee tarjouskilpailun, tekee puitesopimuksen palveluntarjoajan kanssa sekä myyntisopimukset muiden päivystysalueen kuntien/yhteistoiminta-alueiden kanssa.

Ympäristöterveydenhuolto on valmistellut kilpailuttamismenettelyä ja kilpailutuksessa käytettävää arviointimenetelmää yhdessä hankinta- ja logistiikkakeskuksen kanssa. Työryhmässä ovat olleet lakimies Outi Kari-Granfors, hankinta- ja logistiikkakeskuksesta tuoteryhmäpäällikkö Merja Lindberg ja ympäristöterveydenhuollosta eläinlääkärit Jaakko Rasi, Liisa Palmu ja Pia Pouri.

Nykyiset sopimukset mahdollistavat päivystyksen järjestämisen maakunnallisesti. Toiminnan järjestämisestä on tarkoitus sopia nykyisten sopimuskumppanien lisäksi Salon ja Someron kanssa sekä Liedon ja Uudenkaupungin pieneläinpäivystysalueen nyt puuttuvien ympäristöterveydenhuollon alueen kuntien kanssa. Näin muodostuva päivystysalue kattaa koko Varsinais-Suomen maakunnan. Nykyiset ja tulevat sopimuskumppanit ovat antaneet periaatteellisen hyväksymisen sitoutumisesta tarjouspyyntöön sekä sen aiheuttamiin kustannuksiin voimassa olevan sopimuksen ehdoin. Voimassa olevan sopimuksen mukaan kustannukset jaetaan asukaslukujen suhteessa.

Kilpailutettavat palvelut ovat perustason kiireellisen eläinlääkäriavun tarjoaminen sellaisille lemmikkieläimille, jotka vaikeuksitta voidaan kuljettaa vastaanotolle. Sopimus tehdään ajalle 1.1.2011–31.12.2013. Sopimusta voidaan jatkaa tilaajan päätöksellä ajalle 1.1.2014–31.12.2014.

Hankintailmoitus julkaistaan HILMA-ilmoituskanavassa osoitteessa www.hankintailmoitukset.fi. Tarjouspyyntö liitteineen julkaistaan kaupungin sivuilla osoitteessa www.turku.fi/tarjouspyynnot.

Tarjoukset tuodaan peruspalvelulautakunnan käsittelyyn kesäkuussa 2010.

Tarjouskilpailu ratkaistaan annettujen tarjousten perusteella. Tarjouksista valitaan se, joka on kokonaistaloudellisesti edullisin. Arviointiperusteina ovat palvelun vuosihinta, asiakasmaksut ja asiakkaalle koituvat puhelinpalvelumaksut. Vuosihinnan painoarvo on 80 %, asiakasmaksun kunnaneläinlääkärintaksaan ilmoitetun %:n painoarvo on 5 %, poliklinikkamaksun 5 % ja asiakkaalle koituvien puhelinpalvelumaksujen 10 %. Enimmäispistemäärä on 100 pistettä.

Oheismateriaali 1Tarjousasiakirjat

Peruspalvelujohtaja Riitta Liuksa 31.3.2010:

EhdotusPeruspalvelulautakunta päättää hyväksyä Varsinais-Suomen maakunnan aluetta koskevan pieneläinpäivystyksen kilpailuttamisen tarjousasiakirjat ja että sosiaali- ja terveystoimi oikeutetaan tekemään vähäisiä teknisluonteisia tarkistuksia tarjousasiakirjoihin.

PäätösEhdotus hyväksyttiin.

Jakelu

tpvLindberg Merja
ilmPalmu Liisa
ilmPouri Pia
ilmRasi Jaakko