Turun kaupunki § Kokouspvm Asia 1
Peruspalvelulautakunta 116 24.03.2010 2

107-2010 (642, 421)

Vastaus Hepokullan päivähoitoyksikön vanhempainyhdistyksen selvityspyyntöön

Tiivistelmä:

Hepokullan päivähoitoyksikön vanhempainyhdistys ry on peruspalvelulautakunnalle lähettämässään kirjeessä pyytänyt perusteluja sille, miksi Hepokullan päivähoitoyksikön alaisuudessa olevan Liinahaan ryhmän toiminta lopetetaan ja esiopetusikäiset siirretään Teräsrautelan koulun tiloihin.

Perla § 116

Palvelujohtaja Sirpa Kuronen ja varhaiskasvatuksen tulosaluejohtaja Raili Koski 22.3.2010:

Hepokullan päivähoitoyksikön vanhempainyhdistys ry on peruspalvelulautakunnalle lähettämässään kirjeessä pyytänyt perusteluja sille, miksi Hepokullan päivähoitoyksikön alaisuudessa olevan Liinahaan ryhmän toiminta lopetetaan ja esiopetusikäiset siirretään Teräsrautelan koulun tiloihin.

Liite 1Hepokullan päivähoitoyksikön vanhempainyhdistyksen kirje

Perusteluja Liinahaantie 32:n tiloista luopumiselle:

Muutaman vuoden ajan on etsitty sopivia koulun tiloja esiopetusikäisille, jotta Liinahaantie 32:n tiloista voitaisiin luopua. Liinahaantien tilat on otettu väliaikaiseen käyttöön kahdeksan vuotta sitten ja yksikön toiminta on Niituniskantie 1:ssä sijaitsevan Hepokullan päivähoitoyksikön alaista. Ruoka kuljetetaan Niitunniskantien päiväkodin keittiöstä.

Suurin syy tiloista luopumiseen on vuonna 2007 vanhempien ja henkilökunnan pyynnöstä suoritettu terveystarkastajan tarkastus. Tilojen tarkastus tehtiin 9.3.07 ja tarkastuksen perusteella 23.3.07 suoritettiin myös CO2-mittaus lasten nukkumahuoneessa.  

Terveystarkastajan mukaan tila ei täytä kaikilta osin tämän hetken päiväkodille asetettuja vaatimuksia rakenteellisesti, koska sitä ei ole rakennettu päiväkodiksi. Terveystarkastajan lausunnossa todetaan, että tuulikaappi ja kunnon eteinen puuttuu. Lasten vaatteiden säilytystilat ovat liian pienet, lapsen vaatteet joudutaan tunkemaan samaan pieneen lokerikkoon. Vaatteiden kuivauskaappi on asennettu siten, että on kuljettava salin läpi.

Lattiat ovat kylmät. Nukkumahuone on aivan liian pieni 14 lapselle. Osa lapsista nukkuu lattialla vierivieressä niin, ettei ole jalansijaa. Lasten ollessa nukkumassa 20 min, CO2-mittaus antoi tulokseksi 1776 ppm ja lämpötila huoneessa oli +23,5 astetta.

Kaikilla Liinahaantien tiloissa nyt hoidossa olevilla lapsilla, myös esiopetusikäisillä, jatkuu päivähoito Hepokullan päivähoitoyksikössä Niitunniskantien päiväkodissa tai mahdollisuuksien mukaan jossain muussa kunnallisesta päiväkodissa vanhempien näin toivoessa. Yhdenkään lapsen ei tarvitse siirtyä Hepokullan päivähoitoyksiköstä pois, vaikka Liinahaantien osaston toiminta loppuu.

Peruspalvelujohtaja Riitta Liuksa:

EhdotusPeruspalvelulautakunta päättää lähettää Hepokullan päivähoitoyksikön vanhempainyhdistykselle edellä olevan selvityksen.

PäätösEhdotus hyväksyttiin.

Jakelu

selvHepokullan päivähoitoyksikön vanhempainyhdistys ry


Liitteet:

Perla § 116
Liite 1:Hepokullan päivähoitoyksikön vanhempainyhdistyksen kirje