Turun kaupunki § Kokouspvm Asia 1
Peruspalvelulautakunta 105 24.03.2010 13

1965-2010 (441)

Vaikeavammaisten sotainvalidien lounassetelin arvon nostaminen

Tiivistelmä:

Sotainvalidien Veljesliiton Turun osasto esittää vaikeavammaisten sotainvalidien lounasseteliarvon nostamista 9.20 euroon. Nykyinen lounassetelin arvo on 8.40 euroa. Valtiokonttori korvaa kaikki kaupungille syntyvät kustannukset.

Perla § 105

Kotihoidon johtaja Anne Rauhala:

Turun kaupunki tarjoaa yli 20 %:n haitta-asteen omaaville sotainvalideille tällä hetkellä 8.40 euron arvoisen lounasseteliedun. Tällä hetkellä käyttäjiä on 111 sotainvalidia. Käyttäjien lukumäärä on viime vuosina olennaisesti pudonnut ja samoin vastaavasti jaettujen lounassetelien määrä.

Sotainvalidien Veljesliiton Turun osasto r.y. on lähettänyt peruspalvelulautakunnalle kirjeen, jossa ehdotetaan lounassetelin arvon nostamista 9.20 euroon. Perusteluna korotukselle on sotainvalidien käyttämien ruokailupaikkojen hintojen nousu.

Liite 1Sotainvalidien Veljesliiton Turun osasto r.y:n kirje

Vuoden 2010 talousarvioon on varattu lounassetelien ostoa varten 339 026,00 euroa. Määräraha mahdollistaa lounassetelin arvon nostamisen.

Valtiokonttori korvaa kaupungille sotainvalidien ateriapalvelusta aiheutuneet todelliset kustannukset.

Edelleen Sotainvalidien Veljesliiton Turun osasto esittää kirjeessään muutoksia Sosiaalihuoltolain mukaiseen kuljetuspalveluun, jotka koskisivat sotainvalideja. Toisin kuin kirjeessä esitetään, myös sotainvalideilla on jo käytössään 8 matkaa/kuukaudessa. Sosiaali- ja terveystoimi ei kuitenkaan rajoita mitenkään taksikortin käyttöä, vaan taksikorttia voi käyttää joustavasti tarpeen mukaan, eikä se ole sidottu kalenterikuukauteen.

Ma. palvelutuotantojohtaja Max Lönnqvist:

EhdotusPeruspalvelulautakunta päättää, että vaikeavammaisille sotainvalideille myönnettävien lounassetelien arvoa nostetaan 1.6.2010 alkaen. Uusien lounassetelien arvo tulee olemaan 9.20 euroa.

PäätösPeruspalvelulautakunta päätti esittelijän muutetusta päätösehdotuksesta, että vaikeavammaisille sotainvalideille myönnettävien lounassetelien arvoa nostetaan 1.5.2010 alkaen. Uusien lounassetelien arvo tulee olemaan 9.20 euroa.

Jakelu

ilmSotainvalidien Veljesliiton Turun osasto r.y.
tpvRauhala Anne
tiedSilpola Heikki


Liitteet:

Perla § 105
Liite 1:Sotainvalidien Veljesliiton Turun osasto r.y:n kirje