KUNNALLISEN ELINTARVIKEVALVONNAN JA -TUTKIMUKSEN TAUSTA- JA HENKILÖSTÖTIEDOT VUONNA 2009

 

Kunta / kuntayhtymä / seudullinen valvontayksikkö:

Turku

Kuntayhtymään/seudulliseen valvontayksikköön kuuluvat kunnat:

Turku

 

Lomakenumero (Evira täyttää)

Kunta-/kuntayhtymäkoodi (Evira täyttää)

Läänikoodi (Evira täyttää)

Asukasluku (Evira täyttää)

Pinta-ala (Evira täyttää)

Ensisaapumiserät (Evira täyttää)

Lomakkeesta lisätietoja antava henkilö:

Nimi

Liisa Palmu

Virkanimike

kaupungineläinlääkäri

Puh.nro

02 2661360

Fax nro

02 2661066

Sähköposti

liisa.palmu@turku.fi

Elintarvikevalvonnan ja -tutkimuksen henkilöstö ja työpanos

Koodi

Valvontahenkilöstön virka-/toiminimike

Lukumäärä

Valvontaan käytetty työpanos henkilötyöpäivinä (htpv)

1

Terveysvalvonnan johtaja tai vastaava

Koulutus:

1

50

2

Eläinlääkärit
(muut kuin mahdollisesti edellä mainitut)

2

295

3

Muun korkeakoulututkinnon suorittanut valvontahenkilös

4

Muun kuin korkeakoulututkinnon suorittanut valvontahenkilöstö (terveystarkastaja tai vastaava)

9

1240

5,1

Avustava henkilöstö
(näytteenottajat, toimistohenkilöstö ym.)

4

330

5,2

Ei vakinaisessa työsuhteessa olevat

(esim. projektityöntekijät)

 

Tutkimushenkilöstön virka-/toiminimike

 

Tutkimukseen käytetty työpanos (htpv)

6

Eläinlääkärit

7

Kemistit

8

Mikrobiologit

9

Muu laboratoriohenkilöstö
(laborantit, laboratoriomestarit, välinehuoltajat ym.)

10

Avustava henkilöstö (toimistohenkilöstö ym.)

 



Valvonnan suunnittelu

Millä tavoin suunnittelette vuosittaista elintarvikevalvontatyötänne? Mikä seuraavista luonnehdin­noista kuvaa parhaiten omaa valvontatyötänne? Valitkaa yksi tai useampi vaihtoehto ja täydentäkää tarvittaessa avoimeen kohtaan.

Ei kirjallisia suunnitelmia, kaikki tietävät tehtävänsä.

Työ tehdään ajankohtaisten ongelmien tai tarpeiden mukaan.

Valvontakohteista tehdään joka vuosi riskinarviointi ja valvonta mitoitetaan sen mukaan.

Vuosittain laaditaan suunnitelma tarkastusten kohdentamisesta.

Vuosittain laaditaan näytteenottosuunnitelma.

Päätetään vuosittaiset valvontaprojektit (omat ja osallistuminen valtakunnallisiin projekteihin).

Suunnittelu ja toiminta toteutetaan jollain muulla tavoin, miten?

Valvonnan seuranta

Millä tavalla seuraatte valvontatyötänne ja sen onnistumista? Mikä seuraavista luonnehdinnoista vastaa parhaiten omaa valvontatyötänne? Valitkaa yksi tai useampi vaihtoehto ja täydentäkää tarvittaessa avoimeen kohtaan.

Kukin valvontakäyntejä tekevä kirjaa omaan vihkoonsa tai tietokoneen muistiin tarkastuskäyn­nit ja tekemänsä havainnot ja huomautukset.

Valvonnasta kootaan vuosittain yhteenveto, joka raportoidaan (lautakunnalle, toimintakerto­muksessa tms.).

Vuosittaisen yhteenvedon perusteella arvioidaan eri kohteiden tarkastusmäärien riittävyyttä, havaittujen ongelmien esiintymistä ja laboratoriotutkimuksissa havaittuja määräystenvastai­suuksia jne.

Toiminnan onnistumista arvioidaan systemaattisesti (esim. henkilöstön arviointikeskusteluissa, kokoamalla kyselytutkimuksin palautetta kuntalaisilta ja toiminnanharjoittajilta tms.).

Toimintaa seurataan jollain muulla tavoin, miten?

Valvontaprojektit

Kuinka moneen valtakunnalliseen tai alueelliseen elintarvikevalvonnan projektiin osallistuitte toimintavuonna?

2 kpl

Kuinka monta omaa elintarvikevalvonnan projektia toteutitte toimintavuonna?

6 kpl

Nimetkää niistä tärkeimmät:

pizzatäyte, salaatit, GMO

Täydennyskoulutus

 

Kuinka moneen työnantajan kustantamaan elintarvikevalvonnan ammattialan koulutustilaisuuteen henkilöstö osallistui toimintavuonna (vähintään yksi osallistuja/tilaisuus)

5 kpl

Kuinka monta koulutuspäivää niistä kertyi yhteensä?

11 kpl

Kuluttajavalitukset

Elintarvikkeita koskeneet kuluttajavalitukset

280 kpl

Elintarvikevalvonnasta saadut maksutulot

Maksutulot elintarvikehuoneistojen ja omavalvontasuunnitelmien hyväksymisestä, elintarvikelaki (23/2006) 71.1.1 §

44 380 eur

Maksutulot elintarvikelain 71.1.2-4 §:n tarkoittamista valvontatoimista

35 264 eur

Muuta

Haluttaessa ilmoitetaan tietoja kunnan elintarvikevalvonnasta esim. projekteista, teemapäivistä, koulutuksesta, valvonnan tuloksista. Toivomme myös kannanottoja lomakkeiden toimivuudesta.

2009 oli pakollinen säästövuosi, lähes koko henkilökunta oli 2 vk talkoovapaalla ja maksullisiin koulutuksiin ei voinut osallistua alkuvuoden jälkeen

 

ELTU 2009 B

ELINTARVIKEVALVONNAN LABORATORIOTUTKIMUKSET 2009

Kunta/kuntayhtymä: Turku

 

Näytteet

Tutkimukset

Näyte

Kokonaisarvostelu

Aistinvarainen laatu

Mikrobiologinen laatu

Lisäaineet

Muu koostumus

Vieraat aineet

Pakkausmerkinnät ja esitteet

Muut tutkimukset

 

Näytteet yht.

Määr. vast. yht.

Toimenpiteet yht.

Tutki-mukset yht.

Määr. vast. yht.

Tutki-mukset yht.

Määr. vast. yht.

Tutki-mukset yht.

Määr. vast. yht.

Tutki-mukset yht.

Määr. vast. yht.

Tutki-mukset yht.

Määr. vast. yht.

Tutki-mukset yht.

Määr. vast. yht.

Tutki-mukset yht.

Määr. vast. yht.

1. Maito ja maitovalmisteet

2

0

0

2

0

2. Eräät ravintorasvat ja öljyt

3. Liha ja lihavalmisteet, riista ja siipikarja

211

10

10

211

10

4. Muna ja munavalmisteet

5. Kala ja kalavalmisteet, äyriäinen ja simpukka

15

0

0

15

0

6. Vilja- ja leipomovalmisteet

8

0

0

8

0

7. Hedelmät ja vihannekset ja niistä tehdyt valmisteet

52

4

4

52

4

8. Pähkinät ja pähkinätuotteet ja coctailsnacksit

9. Valmisruoat

25

5

5

25

5

10. Keitot, liemet ja kastikkeet

11. Jäätelöt ja jälkiruoat

26

0

0

26

0

12. Yrtit ja mausteet

13. Mehut, juomat, kivennäisvesi ja pakattu vesi

6

2

1

6

2

14. Makeiset, hunaja ja sokeri

15. Kaakao ja kaakaovalmisteet, kahvi ja tee

16. Lisäaineet

17. Erityisruokavaliovalmisteet

18. Elintarvikkeiden kanssa kosketukseen joutuvat tarvikkeet

20

0

0

20

0

19. Muut