Turun kaupunki § Kokouspvm Asia 1
Peruspalvelulautakunta 78 03.03.2010 11

1859-2010 (441)

Dementiapäiväkotien avustukset vuodelle 2010

Tiivistelmä:

Turun Lähimmäispalveluyhdistys ry, Turun Seudun Alzheimer-yhdistys ry sekä Folkhälsan Raseborg Ab ovat anoneet peruspalvelulautakunnalta avustusta dementiapäiväkotien toimintaan vuodelle 2010. Sosiaalilautakunta on avustanut kaikkien em. dementiapäiväkotien toimintaa koko toiminta-ajan. Peruspalvelulautakunnalle esitetään, että dementiapäivähoidon avustukset myönnetään anotun suuruisina.

Perla § 78

Tulosaluejohtaja Sari Ahonen 16.2.2010:

Turun Lähimmäispalveluyhdistys ry, Turun Seudun Alzheimer-yhdistys ry sekä Folkhälsan Raseborg Ab ovat anoneet avustusta dementiapäiväkotien toimintaan vuodelle 2010 seuraavasti:

Turun Lähimmäispalveluyhdistys ry 162.000 €
Turun Seudun Alzheimer-yhdistys ry 163.600 €
Landskapsföreningen Folkhälsan i Åboland r.f 96.582 €

Liite 1Turun Lähimmäispalveluyhdistys ry:n avustusanomus

Liite 2Turun Seudun Alzheimer-yhdistys ry:n avustusanomus

Liite 3Folkhälsan Raseborg ab:n avustusanomus

Dementiapäiväkotitoiminta on tärkeä osa vanhuspalveluiden avohuoltoa ja se on saavuttanut vakiintuneen aseman Turun kaupungin vanhustenhuollon palvelukokonaisuudessa. Turun kaupungin sosiaali- ja terveystoimi ylläpitää kahta omaa dementiapäiväkotia joista toinen sijaitsee Lehmusvalkaman palvelukeskuksessa ja toinen Ruusukorttelin palvelutalon yhteydessä.

Turun Seudun Alzheimer-yhdistyksen ja Kotikunnaksen toiminta on vakiintunut jo useamman vuoden ajalta, molemmissa päiväkodeissa on 10 päivähoitopaikkaa. Päiväkodit ovat toiminnassa viitenä arkipäivänä viikossa. Vuoden 2003 keväällä käynnistettiin ensimmäinen ruotsinkielinen dementiapäiväkoti Landskapsföreningen Folkhalsan i Åboland r.f.:n (nyk. Folkhälsan Raseborg ab) toimintana. Ruotsinkielisessä dementiapäiväkodissa on 6-8 hoitopaikkaa ja päiväkoti on toimii neljänä päivänä viikossa. Sosiaalilautakunta on avustanut kaikkien em. dementiapäiväkotien toimintaa koko toiminta-ajan.

Dementiapäivähoidon asiakkaat ovat useimmiten pääasiassa omaistensa hoidossa, joten dementiapäiväkotitoiminta tukee tärkeällä tavalla myös omaishoitajien jaksamista.

Avustukset on sisällytetty vanhuspalvelujen tulosalueen talousarvioon vuodelle 2010.

Peruspalvelujohtaja Riitta Liuksa:

EhdotusPeruspalvelulautakunta päättää myöntää avustusta Turun Lähimmäispalveluyhdistys ry:lle 162.000 €, Turun Seudun Alzheimer-yhdistys ry:lle 163.600 € ja Folkhälsan Raseborg ab:lle 96.582 € vuodelle 2010 dementiapäiväkotien toimintaa varten.

Avustukset maksetaan yhdistyksille kuukausierinä.

Avustusten saamisen ehtona on, että kaupungilla on oikeus avustusta saavan yhdistyksen hallinnon ja tilien tarkastamiseen siltä osin kuin avustusten käytön valvonta sitä edellyttää.

PäätösEhdotus hyväksyttiin.

Jakelu

ilmFolkhälsan Raseborg Ab
ilmTurun Lähimmäispalveluyhdistys ry
ilmTurun Seudun Alzheimer-yhdistys ry
tpvAhonen Sari
tiedSilpola Heikki


Liitteet:

Perla § 78
Liite 1:Turun Lähimmäispalveluyhdistys ry:n avustusanomus
Liite 2:Turun Seudun Alzheimer-yhdistys ry:n avustusanomus
Liite 3:Folkhälsan Raseborg ab:n avustusanomus