Turun kaupunki § Kokouspvm Asia 1
Peruspalvelulautakunta 59 17.02.2010 16

1642-2010 (114, 111)

Neljän terveyskeskushammaslääkärin nimikemuutos erikoishammaslääkäriksi ja kolmen suuhygienistin vakanssin perustaminen sosiaali- ja terveystoimessa

Tiivistelmä: -

Perla § 59

Tulosaluejohtaja Anne Santalahti 3.2.2010:

Johtava ylihammaslääkäri Anna-Leena Eriksson esittää neljän terveyskeskushammaslääkärin nimikkeen muuttamista erikoishammaslääkäriksi. Suun terveydenhuollossa työskentelee terveyskeskushammaslääkärin nimikkeellä, mutta erikoishammaslääkärin tehtävissä yksi oikojaerikoishammaslääkäri ja kolme kliinisen hammashoidon erikoishammaslääkäriä. Nykyisessä hammaslääkäreiden rekrytointitilanteessa on suuri merkitys hammaslääkäreiden palkkauksen lisäksi sillä, että tehtävänimike vastaa sekä koulutusta että työtehtäviä. Esitetystä muutoksesta ei aiheudu kustannuksia.

Liite 1Esitys nimikemuutoksista

Osastonhoitaja Riitta-Liisa Wilkman ja johtava ylihammaslääkäri Anna-Leena Eriksson esittävät kolmen suuhygienistin vakanssin perustamista Kliiniseen hammashoitoon.

Kliiniseen hammashoitoon on myönnetty 1.5.2009 alkaen tilapäinen palkkaamislupa kolmen suuhygienistin palkkaamista varten. Palkkaamiseen on käytetty terveyskeskushammaslääkärin (varahenkilö, vak.nro 223050) vakanssin määrärahoja ja vakanssien perustamisen yhteydessä voidaan ko. hammaslääkärin vakanssi lakkauttaa.

Suuhygienistien vakanssien perustaminen on perusteltua, koska suun terveydenhuollossa on otettu käyttöön uusi toimintamalli, joka tulee jäämään pysyväksi sekä hammaslääkäreiden rekrytointitilanteen että työnjako- ja kustannusvaatimusten vuoksi. Lisäksi ko. toimintamalli on välttämätön, jotta lakisääteistä kuuden kuukauden hoitotakuuaikaa pystytään noudattamaan.

Liite 2Esitys vakanssimuutoksista

Esitykset sisältyvät vuoden 2010 henkilöstösuunnitelmaan.

Peruspalvelujohtaja Riitta Liuksa:

EhdotusPeruspalvelulautakunta päättää esittää kaupunginhallituksen hallintojaostolle, että sosiaali- ja terveystoimessa toteutetaan liitteissä 1 ja 2 mainitut nimike- ja vakanssimuutokset.

PäätösEhdotus hyväksyttiin.

Jakelu

esiKaupunginhallituksen hallintojaosto


Liitteet:

Perla § 59
Liite 1:Esitys nimikemuutoksista
Liite 2:Esitys vakanssimuutoksista