Turun kaupunki § Kokouspvm Asia 1
Peruspalvelulautakunta 34 27.01.2010 1

937-2010 (39, 001)

Vastaus lausuntopyyntöön osallistumisesta tulevan yhteispäivystyksen jatkosuunnitteluun ja mahdollisesti siirtyvään toimintaan

Tiivistelmä: -

Perla § 34

Terveyskeskuksen vastaava lääkäri, tulosaluejohtaja Anne Santalahti 22.1.2010:

Varsinais-Suomen sairaanhoitopiirin kuntayhtymä on lähettänyt 22.12.2009 lausuntopyynnön koskien osallistumista tulevan yhteispäivystyksen jatkosuunnitteluun ja mahdollisesti siirtyvään toimintaan.

Turun kaupungin peruspalvelulautakunta on päätöksessään 21.10.09 § 428 päättänyt, että Turun terveyskeskuksen päivystystoiminnat siirretään T-sairaalaan sen valmistuttua. Turun osalta suunniteltu siirto on 24 h vuorokaudessa. Tämän päätöksen mukaisesti myös Turun hoitama alueellinen yhteisyöpäivystys siirtyy uudessa yhteispäivystyspisteessä toteuttavaksi toiminnaksi.

Turun alueellisessa yhteisyöpäivystyksessä mukana olevia terveyskeskuksia on informoitu tästä päätöksestä.

Turun terveyskeskus on edelleen aktiivisesti mukana yhteispäivystyksen suunnittelussa. Turun osalta arkisin klo 8-16 välisenä aikana tapahtuvan päivystystyyppisen toiminnan suunnittelu vaatii erityistä huomiota, koska Turussa toimii yhdeksän terveysasemaa, jotka omalta osaltaan myös huolehtivat kiireellisten potilaiden hoidosta.

Turun nykyisessä päivystyksessä työskentelevät terveyskeskukseen työsuhteessa olevat sairaanhoitajat, lähihoitajat ja muu henkilöstö. Lääkärityövoima tulee kilpailutetun sopimuksen perusteella MedOne Oy:lta. Päivystyksen hoitohenkilökuntaa on siirtymässä tulevaan T2:n päivystyspisteen, tarkemmat suunnitelmat siirtyvän henkilöstön määrästä tehdään vuoden 2010 aikana.

Peruspalvelujohtaja Riitta Liuksa 22.1.2010:

EhdotusPeruspalvelulautakunta päättää antaa lausuntonaan Varsinais-Suomen sairaanhoitopiirille yllä olevan esityksen osallistumisesta tulevan yhteispäivystyksen jatkosuunnitteluun ja mahdollisesti siirtyvään toimintaan.

PäätösEhdotus hyväksyttiin.

Jakelu

lausVarsinais-Suomen sairaanhoitopiiri