Turun kaupunki§KokouspvmAsia1
Peruspalvelulautakunta2213.01.20104

9861-2009 (064)

Lääkkeelliset kaasut ajalle 1.3.2010 - 31.12.2011

Tiivistelmä: -

Perla § 22

Hankinta- ja logistiikkakeskus, hankinta-asiantuntija Maiju Skyttä 10.12.2009:

Hankinta- ja logistiikkakeskus on pyytänyt sosiaali- ja terveystoimen toimeksiannosta avoimella hankintamenettelyllä tarjouksia tarjouspyynnöllä 26.10.2009 (9861–2009) lääkkeellisistä kaasuista sekä niihin liittyvien säiliöiden ja pullojen vuokrauksesta ajalle 1.3.2010–31.12.2011.

Kansallinen hankintailmoitus julkaistiin HILMA-ilmoituskanavassa osoitteessa www.hankintailmoitukset.fi. Tarjouspyyntö julkaistiin internetissä Turun kaupungin sivuilla osoitteessa www.turku.fi/tarjouspyynnot.

Annettuun määräaikaan, 19.11.2009 kello 11.00, mennessä tarjoukset saatiin seuraavilta tarjoajilta: Oy AGA Ab / Linde healthcarelta ja Oy Woikoski Ab:lta.

Tarjouspyynnössä tarjottaville tuotteille asetettiin ehdottomat vaatimukset sekä tarjoajalle ja tarjoukselle vähimmäisvaatimukset. Tarjous tuli antaa tarjouspyynnön liitteenä 1 olleella tarjouslomakkeella. Tarjoushinnat ja tiedot tarjotuista tuotteista tuli antaa tarjouspyynnön liitteenä 2 olleella hintaliitteellä. Tarjouksen tuli olla voimassa vähintään 4 kk tarjousten viimeisestä jättöajasta lukien. Tarjouspyynnössä ilmoitettiin, että osatarjousta ei oteta huomioon.

Tarjouspyynnössä ilmoitettiin, että tarjousten arviointi ja vertailu toteutetaan kolmessa vaiheessa: 1. Tarjoajien kelpoisuuden arviointi, 2. Tarjousten tarjouspyynnön mukaisuuden tarkistaminen, 3. Tarjousten kokonaistaloudellisen edullisuuden vertailu.

Tarjoajien kelpoisuuden arviointi

Tarjoajien taloudelliset, tekniset ja muut edellytykset hankinnan toteuttamiseksi arvioitiin tarjouspyynnössä tarjoukselle asetetuissa vähimmäisvaatimuksissa mainituin perustein.

Tarjoajat täyttävät tarjoajille asetetut kelpoisuusehdot.

Tarjousten tarjouspyynnön mukaisuus

Hankintalain 46.1 §:n mukaan tarjoajan tulee tarjouksessaan osoittaa tarjouksensa olevan tarjouspyynnössä esitettyjen vaatimusten mukainen. Tarjoajien tasapuolisen ja syrjimättömän kohtelun periaate edellyttää, että tarjouksia arvioidaan lähtökohtaisesti sellaisina kuin ne on toimitettu hankintayksikölle tarjousten jättämiselle asetettuun määräaikaan mennessä. Tarjoaja kantaa osaltaan vastuun tarjouksensa sisällöstä.

Tarjousvertailussa tarjoajien tasapuolinen ja syrjimätön kohtelu voi toteutua ainoastaan, jos tarjoukset ovat keskenään yhteismitallisia ja vertailukelpoisia. Hankintayksikkö on velvollinen hylkäämään tarjouspyyntöä vastaamattoman tarjouksen silloin, kun tarjouksen puutteellisuus tai tarjouspyynnön vastaisuus vaarantaa tarjoajien tasapuolisen ja syrjimättömän kohtelun tarjousvertailussa.

Tarjouspyynnössä ilmoitettiin, että osatarjousta ei oteta huomioon.

Sosiaali- ja terveystoimi, lääkehuolto, sairaala-apteekkari Tiina Järvinen 10.12.2009:

Oy Woikoski Ab ei ole tarjonnut lääkkeellisistä kaasuista lääkkeellistä nestemäistä typpeä pääasiassa 25 l kannuissa.

Oy AGA Ab / Linde healthcaren tarjous täyttää tarjouspyynnön vaatimukset.

Tarjousten vertailuun tulee ottaa vain tarjouspyynnön mukaisia tarjouksia.

Tarjousten kokonaistaloudellisen edullisuuden vertailu ja tarjousten valinta

Tarjouspyynnössä ilmoitettiin, että kokonaistaloudellisen edullisuuden arviointiperusteet ovat hinta ja toimitusaika.

Vertailua ei suoritettu, koska tarjouspyynnön mukainen tarjous saatiin ainoastaan yhdeltä toimittajalta.

Esitän, että Oy Woikoski Ab:n tarjous hylättäisiin tarjouspyyntöä vastaamattomana ja, että Oy AGA Ab / Linde healthcare vahvistettaisiin lääkkeellisten kaasujen hankintapaikaksi ajalle 1.3.2010 – 31.12.2011tarjotuin hinnoin sekä muuten tarjouspyynnön ja tarjouksen mukaisin ehdoin.

Hankinnan hinta-arvio on noin 80.000 €/vuosi, mikä perustuu vuoden 2008 kulutukseen. Kustannukset maksetaan Konehuollon talousarviotililtä 12510140303. Käyttöpäällikkö Jarmo Hänninen puoltaa hankintaa.

Peruspalvelujohtaja Riitta Liuksa 4.1.2010:

EhdotusPeruspalvelulautakunta päättää, että Oy Woikoski Ab:n tarjous hylättään tarjouspyyntöä vastaamattomana ja, että Oy AGA Ab / Linde healthcare vahvistetaan lääkkeellisten kaasujen hankintapaikaksi ajalle 1.3.2010 – 31.12.2011 tarjotuin hinnoin sekä muuten tarjouspyynnön ja tarjouksen mukaisin ehdoin.

Hankintayksikköä sitova sopimus ei synny tällä päätöksellä, vaan vasta erikseen tehtävällä kirjallisella sopimuksella. Päätös voi muuttua tehdyn muutoshakemuksen, oikaisuvaatimuksen tai ylemmän viranomaisen otto-oikeuden perusteella.

PäätösEhdotus hyväksyttiin.

Jakelu

ilmasianosaiset
tpvHänninen Jarmo
tpvJärvinen Tiina
ilmKari-Granfors Outi
tiedLindberg Merja
tiedLönnqvist Max
tiedPitkäkari Ritva
ilmSkyttä Maiju
tiedVirtanen Hilkka