Turun kaupunki § Kokouspvm Asia 1
Peruspalvelulautakunta 502 02.12.2009 11

14703-2009 (044, 444)

Alaikäisten ilman huoltajaa olevien pakolaisten perheryhmäkodin ja tuetun asumisen hoitovuorokausimaksut vuonna 2010

Tiivistelmä:

Turun kaupungin sosiaalilautakunta on tehnyt toistaiseksi voimassa olevan ostopalvelusopimuksen alaikäisten ilman huoltajaa olevien pakolaisten perhekotihoidosta ja tuetusta asumisesta Turun ensi- ja turvakoti ry:n kanssa. Sopimus perustuu Turun kaupungin ja Varsinais-Suomen työvoima- ja elinkeino-keskuksen työvoimaosaston väliseen pakolaisten vastaanottoa koskevaan sopimukseen.

Perla § 502

Sosiaalityön tulosalue, tulosaluejohtaja Leila Visa 20.11.2009          

Turun kaupungin sosiaalilautakunta on tehnyt toistaiseksi voimassa olevan ostopalvelusopimuksen alaikäisten ilman huoltajaa olevien pakolaisten perhekotihoidosta ja tuetusta asumisesta Turun ensi- ja turvakoti ry:n kanssa. Sopimus perustuu Turun kaupungin ja Varsinais-Suomen työvoima- ja elinkeinokeskuksen työvoimaosaston väliseen pakolaisten vastaanottoa koskevaan sopimukseen (kaupunginhallitus 29.11.1999 § 1327). Sopimuksen mukaan sosiaalilautakunta ja Turun ensi- ja turvakoti ry sopivat vuosittain hoitovuorokausimaksusta sekä perheryhmäkodin että tuetun asumisen osalta erikseen. Tullakseen noudatettavaksi maksujen muutos edellyttää Varsinais-Suomen työvoima- ja elinkeinokeskuksen työvoimaosaston hyväksymistä.

Vuoden 2009 aikana alkoi alaikäisenä ilman huoltajaa tulevien pakolaisten määrä lisääntyä Suomessa. Perheryhmäkodin paikkamäärä on 8.

Turun ensi- ja turvakoti ry on ilmoittanut vuodelle 2009 edelleen porrastettuja hoitovuorokausimaksuja riippuen hoidossa olevien nuorten määrästä:

Liite 1Turun ensi- ja turvakoti ry:n tuottamien palveluiden hinnat vuodelle 2010

Voimassa olevan ostopalvelusopimuksen mukaan henkilökuntamäärä tulee olla vähintään lastensuojeluasetuksen 8 §:n 2 momentin mukainen. Asetuksen mukaan tulee 8-paikkaisessa lastensuojelulaitoksessa olla vähintään 5 työntekijää. Lisäksi lähdetään siitä, että ohjaajista yksi on vastaava ohjaaja, kuten lastensuojelulaitoksissa. Uusi lastensuojelulaki edellyttää henkilökunnan lisäystä ja sopimuksen tarkentamista vuoden 2010 aikana.

Henkilökuntamäärästä ja hoitovuorokausimaksuista on neuvoteltu Varsinais-Suomen työvoima- ja elinkeinokeskuksen kanssa, joka on antanut hyväksymisensä. Alaikäisten hoidosta aiheutuvat kustannukset valtio korvaa kokonaisuudessaan. Vuoden 2010 talousarvioon on varattu määrärahaa 370.000 €. Sopimuksen mukaan työvoima- ja elinkeinokeskus korvaa mahdollisen nettotappion.

Palvelujohtaja Sirpa Kuronen 20.11.2009:

Puollan sosiaalityön tulosalueen esitystä.

Vs. peruspalvelujohtaja Riitta Liuksa:

EhdotusPeruspalvelulautakunta päättää hyväksyä alaikäisten ilman huoltajaa olevien lasten hoitopäivämaksuiksi vuodelle 2010 seuraavat:

Tullakseen noudatettavaksi maksujen muutos edellyttää Varsinais-Suomen työvoima- ja elinkeinokeskuksen hyväksymisen.

PäätösEhdotus hyväksyttiin.

Jakelu

tpvVisa Leila


Liitteet:

Perla § 502
Liite 1:Turun ensi- ja turvakoti ry:n tuottamien palveluiden hinnat vuodelle 2010