12741-2009 (112)

 

Toimistopäällikön viran, vak.nro 300013, täyttäminen haettavaksi julistamatta Turun sosiaali- ja terveystoimen sijaishuollon hallinnossa (Ensimmäinen sijoituspaikka)

 

 

Tulosaluejohtaja Leila Visa:

 

Turun sosiaali- ja terveystoimen palvelutuotannon johtoryhmässä 1.10.2009 / peruspalvelujohtaja 1.10.2009 § 94 päätettiin, että sijaishuollon hallinnon toimistopäällikön virka (vakanssinumero 300013) saadaan täyttää haettavaksi julistamatta.

 

Pätevyys virkaan perustuu lakiin sosiaalihuollon ammatillisen henkilöstön kelpoisuusvaatimuksista 272/2005 10 § 2 mom. Kelpoisuusvaatimuksena sosiaalityön ammatillisiin johtotehtäviin on em. lain 3 §:n (kelpoisuusvaatimuksena sosiaalityöntekijän tehtäviin on ylempi korkeakoulututkinto johon sisältyy tai jonka lisäksi on suoritettu pääaineopinnot tai pääainetta vastaavat yliopistolliset opinnot sosiaalityöstä) mukainen kelpoisuus sekä riittävä johtamistaito.

 

Esitän Tarja Saloniusta toimistopäällikön virkaan (vakanssinumero 300013).

 

Tarja Salonius on pätevä sijaishuollon sosiaalityön toimistopäällikön virkaan. Hän on suorittanut sosiaalihuoltajan tutkinnon Tampereen yliopiston avohuollon linjalla vuonna 1995. Aikaisemmalta koulutukseltaan hän on mielisairaanhoitaja. Hän on suorittanut täydennyskoulutuksen työnohjauskoulutusohjelman vuonna 2000.

 

Tarja Saloniuksella on laaja-alainen työkokemus lastensuojelun avo- ja sijaishuollosta sekä psykiatrian puolen sosiaalityöstä. Hän on toiminut noin kuuden vuoden ajan sosiaalikeskuksessa avohuollon lastensuojelun sosiaalityöntekijänä ja sen jälkeen noin kahden vuoden ajan Mäntymäen perhekeskuksen sosiaalityöntekijänä. Sen jälkeen hän on toiminut lasten psykiatrian poliklinikan sosiaalityöntekijänä noin viiden vuoden ajan, sosiaalipäivystyksen johtavana sosiaalityöntekijänä vuodesta 2007 ja sijaishuollon sosiaalityön toimistopäällikkönä 20.10.2008 lukien.

 

Tarja Salonius on saanut esimieskokemusta sijaishuollon toimistopäällikkönä, sosiaalipäivystyksen johtavana sosiaalityöntekijänä, Mäntymäen perhekeskuksen johtajan vuosilomasijaisena ja vanhainkodin johtajana. Virkaan vaadittavan riittävän johtamistaidon arvioinnissa on otettu huomioon myös hänen vankka sisällön ja käytännön kokemus lastensuojelusta, työnohjaajakoulutus, verkostojen tunteminen sekä hänen henkilökohtaiset ominaisuutensa. Hän on työtehtävissään osoittanut olevansa tasapainoinen ja harkintakykyinen. Hän tulee hyvin toimeen ihmisten kanssa ja kykenee rakentavaan yhteistyöhön.

 

Tarja Salonius hallitsee sekä ruotsin että suomen kielen.


Vs. palvelutuotantojohtaja Anne Santalahti 12.10.2009:

 

Päätös         Päätän, että Turun sosiaali- ja terveystoimen sijaishuollon hallinnossa (Ensimmäinen sijoituspaikka) avoinna olevaan toimistopäällikön virkaan, vak.nro 300013 valitaan haettavaksi julistamatta Tarja Salonius.

 

 

 

Anne Santalahti

vs. palvelutuotantojohtaja

 

 

Jakelu

                     ilm Keskushallinto, talouspalvelukeskus, palkanlaskenta sote 1

                     ilm Peruspalvelulautakunta

                     ilm Sosiaali- ja terveystoimi, henkilöstö

                     ao Salonius Tarja

                     ilm Visa Leila

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Oikaisuvaatimusohje

 

Tähän päätökseen tyytymätön asianosainen saa tehdä siitä oikaisuvaatimuksen siltä osin kuin kysymys ei ole virka- ja työehtosopimuksen tulkinnasta tai soveltamisesta.

 

Oikaisuvaatimus on tehtävä peruspalvelulautakunnalle kirjallisesti ja toimitettava 14 päivän kuluessa tiedoksisaannista sosiaali- ja terveystoimen kirjaamoon, osoite Kristiinankatu 1, PL 670, 20101 Turku tai faksi (02) 2626 899, ennen viraston aukioloajan päättymistä, vaatimuksen tekijän tai hänen valtuuttamansa toimesta tai maksettuna postilähetyksenä tai lähetin tai telefaxin välityksellä.

 

Asianomaisen katsotaan saaneen päätöksestä tiedon, jollei muuta näytetä, seitsemän päivän kuluttua päätöksen lähettämisestä hänelle.

 

Oikaisuvaatimus on sen tekijän tai laatijan omakätisesti allekirjoitettava. Siinä on mainittava oikaisuvaatimuksen tekijän, ja jos hän ei ole allekirjoittajana, myös allekirjoittajan osoite.

 

Oikaisuvaatimukseen on liitettävä päätöstä koskeva pöytäkirjanote.