Turun kaupunki § Kokouspvm Asia 1
Peruspalvelulautakunta 467 11.11.2009 25

13636-2009 (113, 121)

Palkkausluvan myöntäminen kahdelle tietovarastoasiantuntijalle sosiaali- ja terveystoimen tietovaraston ja raportoinnin kehittämiseen 1.1.2010 - 31.12.2011

Tiivistelmä:

Peruspalvelulautakunnalle esitetään kahden määräaikaisen tietovarastoasiantuntijan vakanssin palkkausluvan esittämistä edelleen kaupunginhallituksen hallintojaostolle.

Perla § 467

Sosiaali- ja terveystoimi, tutkimus- ja kehitysjohtaja Päivi Sannola 3.11.2009:

Turun sosiaali- ja terveystoimen strategista johtamista ja tiedonhallinnan kehittämistä tuki ajalla 1.2.2007 -31.10.2009 ns. SoTe tieto- hanke, joka sai STM:n hankerahoitusta. Hanke oli osaltaan kehittämässä sopimusohjausmallia ja määrittämässä strategista johtamista tukevaa tietoa. Hankkeessa luotiin hyvät käytännöt tietovaraston rakentamiseen ja luotiin tietojohtamisen jalkauttamismalli. Vuoden 2009 aikana saadaan rakennettua johdon tietotarpeisiin perustuva raportointiratkaisu vanhuspalveluiden tulosalueelle.

Hankkeen tuloksena syntyi mm.:

Tietojärjestelmien tietosisältöjen kartoittamista jatketaan johdon tietotarpeiden (sopimusohjaustarpeet) selviämisen myötä. Laajennus muille tulosalueille toteutetaan sykleittäin. Tarvekartoitus, mittaristotyö, käsitetyö ja tekninen toteutus ajoitetaan etenemään lomittain/päällekkäin. Oletuksena on, että työmäärä ja vaadittava työaika laskevat seuraavissa sykleissä, kun toimintaperiaatteet ja –mallit on määritelty valmiiksi.

Yhteistyötä Alfa –hankkeen kanssa tehdään myös tietovarastoratkaisun puitteissa. Erityisesti toiminnan suunnittelun ja seurannan kehittäminen vaatii palveluiden tuotteistamista ja tiedon keräämistä ja määrittelyä myös perusasiakasjärjestelmistä.

Tutkimus- ja kehitysyksikössä on tavoitteena luoda sosiaali- ja terveystoimeen kokonaisvaltainen ja systemaattinen tulosyksikön johtamisen kehittämisen menetelmä. Tässä mallissa tietojohtamisen ja osaamisen näkökulmat on yhdistetty laatutyön viitekehykseen, jolloin ne tukevat toinen toisiaan.

Sosiaali- ja terveystoimen johtoryhmä on sitoutunut kehittämissuunnitelmaan ja valtuutti 8.9.2009 käymään neuvotteluja eri rahoittajien ja yhteistyökumppaneiden kanssa. Näitä neuvotteluja jatketaan.

KTM Mari Siimar on toiminut SoTe-tieto-hankkeessa 3.11.2008 lukien projektisuunnittelijana ja tradenomi Rami Aaltonen 1.2.2009 lukien projektipäällikkönä. Hankkeen kokonaisvaltaisen hyödyn ja kehitystyön jatkumisen edellytyksenä on, että Siimar ja Aaltonen jatkavat edelleen erinomaisesti toteutuneen hankkeen kehittämistä sosiaali- ja terveystoimessa.

Tietovarastoasiantuntijoiden tehtäväkokonaisuudet ovat seuraavat:

Tietojohtaminen

Tekniset ratkaisut

Tutkimus- ja kehitysyksikössä on täyttämättä suunnittelusihteerin vakanssi ja tutkimuspäällikkö toimii erityisasiantuntijana keskushallinnossa 31.12.2011 asti. On perusteltua, että tutkimus- ja kehitysyksikkö saa käyttöönsä kaksi määräaikaista tietovarastoasiantuntijaa ja em. kaksi vakanssia jätetään ko. ajaksi täyttämättä.

Esitän, että sosiaali- ja terveystoimelle myönnetään lupa kahden tietovarastoasiantuntijan määräaikaisen vakanssin palkkaamiselle ajalle 1.1.2010-31.12.2011, tehtäväkohtainen palkka 3.400 €/ kk.

Palvelujohtajat Maisa Kuusela, Seija Arve ja Sirpa Kuronen:

Sote- tietohanke on välttämätön sopimusohjauksen tietojohtamiseen tarvittavan tiedon tuottamiseksi. Tätä tietoa tarvitaan mahdollisimman nopeasti. Erityisesti ydinprosessikohtainen tarkastelu edellyttää järjestelmien pikaista kehittämistä.

Vs. peruspalvelujohtaja Riitta Liuksa:

EhdotusPeruspalvelulautakunta päättää esittää edelleen kaupunginhallituksen hallintojaostolle, että sosiaali- ja terveystoimelle myönnetään oikeus palkata kaksi tietovarastoasiantuntijaa ajalle 1.1.2010-31.12.2011, tehtäväkohtainen palkka 3.400 €/kk.

PäätösEhdotus hyväksyttiin.

Jakelu

esiKaupunginhallituksen hallintojaosto
tiedSannola Päivi