Turun kaupunki § Kokouspvm Asia 1
Peruspalvelulautakunta 434 21.10.2009 9

9769-2009 (642)

Vastaaminen Rehtorinpellontien päiväkotia koskevaan adressiin

Tiivistelmä:

Hanna Erola ym. ovat lähettäneet peruspalvelulautakunnalle adressin, jossa he esittävät, että Rehtorinpellontien päiväkodin tiloissa tulisi jatkaa kunnallista päiväkotitoimintaa.

Perla § 434

Palvelujohtaja Sirpa Kuronen ja varhaiskasvatuksen tulosaluejohtaja Raili Koski 9.10.2009:

Hanna Erola ym. ovat lähettäneet peruspalvelulautakunnalle adressin, jossa he esittävät, että Rehtorinpellontien päiväkodin tiloissa tulisi jatkaa kunnallista päiväkotitoimintaa.

Liite 1Adressi

Sosiaali- ja terveystoimi yhtyy adressissa esitettyyn näkemykseen Rehtorinpellontie 4 sijainnin soveltuvuudesta sekä päiväkotitoiminnan tarpeellisuudesta nykyisissä päiväkotiloissa. Päiväkotitoiminta voidaan turvata kuitenkin muutenkin kuin kaupungin omana toimintana. Eräät yksityiset palveluntuottajat ovat olleet kiinnostuneita nimenomaan laajentamaan päiväkotitoimintaansa kyseisiin tiloihin. Myös Ylioppilaskyläsäätiö pitää toivottavana päiväkotitoiminnan jatkumista.

Rehtorinpellontien päiväkodissa on nyt hoidossa 32 lasta, joista 14 on alle 3-vuotiasta. Tilojen peruskorjaus on tarkoitus aloittaa kesäkuun 2010 alussa, jolloin lapsille pitää löytää korjauksen ajaksi toinen hoitopaikka. Hoitosuhteen katkeamisilta ei tällöin kokonaan voida välttyä, koska koko päiväkodin toimintaa sellaisenaan ei voida siirtää toiseen päiväkotiin. Osa lapsista siirtyy oman hoitajansa uuteen hoitopaikkaan. Esiopetuksen aloittavilta lasten hoitopaikka vaihtuu viimeistään syksyllä 2010, koska Rehtorinpellontien päiväkodissa ei ole esiopetusta. Tästä vanhemmat ovat tietoisia.

Keskustan päiväkotien hoitopaikat ilman Rehtorinpellontien päiväkodin paikkoja riittävät keskustassa asuville perheille. Keskustan hoitopaikkoja käyttävät myös muualla asuvat perheet esim. siksi, että työpaikat ovat lähellä päiväkotia. Rehtorinpellontien päiväkodin lapsista kolmasosa asuu muualla kuin päiväkodin lähialueella. Korvaavat hoitopaikat järjestetään niin hyvin perheiden tarpeita vastaavasti kuin mahdollista.

Kaupungin taloudellisen tilanteen vuoksi on myös sosiaali- ja terveystoimen etsittävä keinoja talousarviossa pysymiseksi. Peruspalvelulautakunnan hyväksymän palvelusetelin käyttöönotto on eräs tällainen vaihtoehto. Näin vuokratiloissa olevasta kaupungin toiminnasta voidaan luopua ja antaa tilat käyttöön yksityiselle palveluntuottajalle. Kaupunki hyväksyy yksityiset palveluntuottajat ja valvoo yksityistä päivähoitoa ja sen laatua.

Vs. peruspalvelujohtaja Riitta Liuksa:

EhdotusPeruspalvelulautakunta päättää lähettää Rehtorinpellontien päiväkodin toiminnan jatkamista koskevan adressin allekirjoittajille edellä olevan vastauksen.

PäätösAsia palautettiin yksimielisesti.

Jakelu

tpvKoski Raili
tpvKuronen Sirpa


Liitteet:

Perla § 434
Liite 1:Adressi