Turun kaupunki § Kokouspvm Asia 1
Peruspalvelulautakunta 433 21.10.2009 8

9769-2009 (642)

Lausunnon antaminen tilaliikelaitokselle koskien Turun Ylioppilaskyläsäätiön vuokratarjousta Rehtorinpellontie 4 päiväkodin toimitiloista

Tiivistelmä:

Kaupungin tilaliikelaitos pyytää sosiaali- ja terveystoimen lausuntoa tarpeesta jatkaa Rehtorinpellontie 4 päiväkodin tilojen vuokraamista peruskorjauksen ja laajennuksen jälkeen. Sosiaali- ja terveystoimi esittää, että vuokratiloista luovuttaisiin ja tilat pyrittäisiin saamaan yksityisen päivähoidon käyttöön.

Perla § 433

Palvelujohtaja Sirpa Kuronen ja varhaiskasvatuksen tulosaluejohtaja Raili Koski 9.10.2009:

Asia palautettiin peruspalvelulautakunnan kokouksessa 30.9.2009 § 407.

Tilaliikelaitos on vuokrannut Turun Ylioppilaskyläsäätiöltä Rehtorinpellontie 4:ssä olevat tilat kaupungin ylläpitämää päiväkotitoimintaa varten. Päiväkodissa on 33 paikkaa ja se on liikenteellisesti hyvällä paikalla. Päiväkoti kuuluu Itäisen keskustan palvelualueeseen osana Tuomaansillan päivähoitoyksikköä. Vuokrattua tilaa on 235 m2 ja vuokra on 9 €/m2.

Päiväkodin tilat on ollut tarkoitus peruskorjata ja samalla laajentaa. Korjaus kestää noin kolme kuukautta, remontin on suunniteltu alkavan 1.6.2010. Korjatut ja laajennetut tilat saadaan käyttöön 30.9.2010. Korjauksen jälkeen tilaa on käytössä 312 m2 ja vuokra hoitokustannuksineen on 2.998 €/kk. Sähköt maksetaan erikseen.

Kaupungin tilaliikelaitos pyytää sosiaali- ja terveystoimen lausuntoa siitä, halutaanko tilat vuokrata korjattuna ja laajennettuna päivähoidon käyttöön.

Turun Ylioppilaskyläsäätiö on toimittanut Tilaliikelaitokselle vuokratarjouksen koskien Rehtorinpellontie 4 päiväkodin peruskorjauksen jälkeistä vuokraa ja laajennusta.

Liite 1Turun Ylioppilaskyläsäätiön tarjous

Kaupungin palveluverkkosuunnitelmaan kuuluu ulkopuolisista vuokratiloista luopuminen. Sosiaali- ja terveystoimi voi luopua vuokrakiinteistöstä, mutta pitää tärkeänä, että päivähoito toimintana jatkuu Rehtorinpellontiellä. Korjattuna ja 52-paikkaiseksi laajennettuna Rehtorinpellontien päiväkoti olisi riittävän suuri yksityisen palveluntuottajan käyttöön. Yksityisten palveluntuottajien taholta on oltu kiinnostuneita tiloista. Mikäli tiloihin tulee yksityinen päivähoitopalvelujen tuottaja, päiväkodin nykyinen henkilökunta voi siirtyä kaupungin muihin päiväkoteihin, jolloin on mahdollista luopua joidenkin tilapäisten henkilöiden palkkaamisesta.

Vs. peruspalvelujohtaja Riitta Liuksa:

EhdotusPeruspalvelulautakunta päättää ilmoittaa lausuntonaan tilaliikelaitokselle, ettei osoitteessa Rehtorinpellontie 4 Turun Ylioppilaskyläsäätiön omistuksessa olevia päiväkotitiloja vuokrata tilojen mahdollisen kunnostuksen jälkeen kaupungin päivähoidon käyttöön.

Vs. peruspalvelujohtaja Riitta Liuksan 21.10.2009 tekemä lisäys päätösehdotukseen:

Mikäli mikään yksityinen tuottaja ei käynnistä päiväkotitoimintaa Rehtorinpellontien 4:n tiloissa, päiväkotitoimintaa jatketaan kaupungin omana toimintana.

PäätösPeruspalvelulautakunta päätti ilmoittaa lausuntonaan tilaliikelaitokselle, että osoitteessa Rehtorinpellontie 4, Turun ylioppilaskyläsäätiön omistuksessa olevien päiväkotitilojen vuokraamista jatketaan kunnostuksen jälkeen kaupungin päivähoidon käyttöön.

Päätös asiassa tehtiin äänin 7 - 5. Päätökseksi tulleen Koiviston Muukkosen kannattamana tekemän ehdotuksen puolesta äänestivät Rosenlöf, Koivisto, Pietari, Muukkonen, Lähteenmäki, Helva ja Birstolin. Esittelijän korjatun päätösehdotuksen puolesta äänestivät Koistinen, Kero, Mattsson, Wennström ja Leppä.

Jakelu

lausTilaliikelaitos
tpvMatikka Tuula


Liitteet:

Perla § 433
Liite 1:Turun Ylioppilaskyläsäätiön tarjous