Turun kaupunki § Kokouspvm Asia 1
Peruspalvelulautakunta 419 14.10.2009 8

12215-2009 (652)

Runosmäen vanhainkodin peruskorjaus

Tiivistelmä:

Runosmäen vanhainkodin tilatarveselvitys hyväksyttiin peruspalvelulautakunnassa 29.4.2009 (§ 204). Ympärivuorokautisen hoidon uudelleen organisoitumisen ja Turun kaupungin ikäpoliittisen strategian hyväksymisen myötä tilatarpeet ovat täsmentyneet ja täydentyneet. Lisärakentamisen sijaan esitetään rakennuksen peruskorjausta. Vanhainkodin laajennuksen suunnitteluun on varattu tälle vuodelle 50.000 euroa. Rakennuksen A-osassa on jo käynnistynyt vuosina 2009- 2011 toteutettava talotekniikan peruskorjaushanke. Tarkistettu tarveselvitys esitetään peruspalvelulautakunnan hyväksyttäväksi. Samalla päätetään jatkaa hankesuunnitelman valmistelua tilaliikelaitoksen kanssa ja esittää hankkeen hyväksyttäväksi budjettiin vuosille 2010 - 2012 rakennusinvestointeihin.

Perla § 419

Sosiaali- ja terveystoimi, resurssijohtaja Max Lönnqvist, palvelujohtaja Seija Arve, tulosaluejohtaja Sari Ahonen, suunnittelija Tuula Matikka 6.10.2009:

Runosmäen vanhainkodin tilatarveselvitys hyväksyttiin peruspalvelulautakunnassa 29.4.2009 (§ 204). Ympärivuorokautisen hoidon uudelleen organisoitumisen ja Turun kaupungin ikäpoliittisen strategian hyväksymisen myötä Runosmäen vanhainkodin tilatarpeet ovat täsmentyneet ja täydentyneet, minkä vuoksi tilatarveselvitystä korjattu ja tarkennettu. Merkittävimpänä muutoksena esitetään luopumista lisärakennuksesta, jonka sijaan vanhainkodin yksikerroksinen asuinsiipi (C-osa) suunnitellaan peruskorjattavaksi tehostettuun palveluasumiseen soveltuvaksi. Vanhainkodissa on nyt 246 paikkaa. Lopullinen paikkaluku täsmentyy hankesuunnitelman teon yhteydessä.  

Tilojen suunnittelussa on huomioitu myös, että Runosmäen vanhainkoti tulee suurena yksikkönä muodostamaan yksinään yhden Ympärivuorokautisen hoidon viidestä monimuotoisesta vanhuskeskuksesta. Monimuotoisuuteen sisältyy laitos- ja avohoidon rajojen ylittäminen. Vanhainkodissa tullaan tarjoamaan myös lähiympäristössä asuvien vanhusten itsenäistä selviytymistä ja virkistystä tukevia palveluja sekä hyvinvointi- ja kuntoutumispalveluja.

Liite1Runosmäen vanhainkodin peruskorjauksen tarveselvitys

Runosmäen vanhainkodin laajennuksen suunnitteluun on varattu tälle vuodelle 50.000 euroa. Korjattava asuinsiipi (C-osa) soveltuu dementoituneiden vanhusten pienryhmäkotitoimintaan, kun rakenteissa olevat puutteet tarkistetaan ja korjataan.

A-osan kellarikerrokseen sijoitetaan hyvinvointipalvelutiloja. B-osassa sijaitsevat juhla-, ruoka- ja lukusali, kahvila, aula ja kerhohuone sekä yleisö-wc., jotka korjataan. Kellarikerrokseen rakennetaan lisää sosiaalitiloja henkilökunnalle.

Runosmäen vanhainkodin peruskorjauksen väistötiloina tulevat tarvittaessa vuoden 2011 jälkeen toimimaan Luolavuoren vanhainkoti ja Varsinais-Suomen sairaanhoitopiirin Paimion sairaalasta hankittavat väistötilat.   

Sosiaali- ja terveystoimi, vs. peruspalvelujohtaja Riitta Liuksa:

EhdotusPeruspalvelulautakunta hyväksyy Runosmäen vanhainkodin tarkistetun tarveselvityksen ja päättää jatkaa hankesuunnitelman valmistelua tilaliikelaitoksen kanssa.

PäätösEhdotus hyväksyttiin.

Jakelu

tpvTilaliikelaitos


Liitteet:

Perla § 419
Liite 1:Runosmäen vanhainkodin peruskorjauksen tarveselvitys