Turun kaupunki § Kokouspvm Asia 1
Peruspalvelulautakunta 424 14.10.2009 13

12175-2009 (032, 101)

Hyvityksen myöntäminen hoitomaksuun varhaiskasvatuksen henkilöstön lomautuksen ajaksi

Tiivistelmä:

Turun kaupungin varhaiskasvatuksen henkilökunnan lomautuksen ajalta tulisi myöntää hyvitys päivähoitomaksuihin niille perheille, jotka eivät käytä päivähoitopalveluita kyseisenä aikana. Tämä hyvitys koskisi vain kaupungin päiväkodeissa perhepäivähoidossa ja puistotätitoiminnan piirissä olevia lapsia.

Perla § 424

Tulosaluejohtaja Raili Koski 2.10.2009:

Peruspalvelulautakunta päätti 30.9.2009 § 399, että varhaiskasvatuspalvelujen tulosalueella toteutetaan henkilöstön lomautus 21. – 31.12.2009 siten, että sosiaali- ja terveystoimelle lainsäädännössä asetetut velvoitteet täytetään, potilas- ja asiakasturvallisuus ei vaarannu, eivätkä lomautukset lisää sosiaali- ja terveystoimen kokonaiskustannuksia.

Suuri osa päiväkodeista, perhepäivähoidosta ja puistotätitoiminnasta joudutaan sulkemaan varhaiskasvatuksen henkilökunnan lomautuksen ajaksi. Lomautuksen ajalta tulisi myöntää hyvitys päivähoitomaksuihin niille perheille, jotka eivät käytä päivähoitopalveluita kyseisenä aikana. Tämä hyvitys koskisi vain kaupungin omissa päiväkodeissa, perhepäivähoidossa ja puistotätitoimissa olevia lapsia. Lomautuksen toteuttaminen riippuu pitkälti perheiden päivähoidon tarpeesta.

Päivähoitomaksu on kuukausimaksu, joka normaalisti peritään myös poissaolon ajalta. Jotta lomautus saataisiin toteutettua, voi joulukuun päivähoitomaksun hyvitys olla 30 % kuukausimaksusta. Joulukuussa on 21 arkipäivää, joista lomautuksen ajalle osuu seitsemän päivää.

Päivähoidossa on yleensä ollut vähän lapsia koulujen joululoman aikana, jona aikana päivähoidon toimintaa on supistettu normaalitoiminnasta. Toiminta on kuluvana toimintavuonna tarkoitus pitää supistettuna 8.1.2010 asti.  Jotta alkuvuoden 2010 muutamille arkipäiville voitaisiin henkilöstölle antaa vuosilomia ilman sijaisia, voi hyvitys tammikuun päivähoitomaksuun olla 15 prosenttia niillä perheillä, jotka pitävät lapsensa pois päivähoidosta lomautusajan lisäksi myös tammikuun ensimmäisen viikon.

Vs. peruspalvelujohtaja Riitta Liuksa:

EhdotusPeruspalvelulautakunta päättää, että kaupungin varhaiskasvatuksen henkilöstön lomautuksen aikana 21. – 31.12.2009 hyvitetään perheille ennalta ilmoitetun kahden viikon poissaolon ajalta 30 % ja mikäli lapsen poissaolo kaikkiaan kolme viikkoa, hyvitetään tammikuun 2010 kuukausimaksusta 15 prosenttia.

PäätösPeruspalvelulautakunta palautti asian Muukkosen ehdotuksesta Lähteenmäen kannattamana yksimielisesti.

Jakelu

tpvKoski Raili