Turun kaupunki § Kokouspvm Asia 1
Peruspalvelulautakunta 417 14.10.2009 6

11963-2009 (652)

Kotihoidon Nättinummen lähipalvelualueen tilaratkaisu

Tiivistelmä:

Sosiaali- ja terveystoimen johtoryhmälle esiteltiin 13.1.2009 § 7 kotihoidon tilatarveselvitys. Kotihoidon uudistumisen onnistuminen edellyttää uusia tilaratkaisuja. Nättinummen lähipalvelualueen tiimien käytössä olevat tilat ovat epätarkoituksenmukaiset ja pienet alueen 23 työntekijälle. Ratkaisuksi esitetään 201 neliön suuruisen tilan vuokraamista osoitteessa Liinahaankatu 30. Tilassa on toiminut Liinahaan vanhainkotiin kuulunut kahdeksan -paikkainen pienryhmäkoti. Vuokraamisen yhteydessä luovutaan Kreetankatu 4 tiloista ja palveluesimiehen työtilasta osoitteessa Linnankatu 14.

Perla § 417

Sosiaali- ja terveystoimi, resurssijohtaja Max Lönnqvist ja suunnittelija Tuula Matikka 28.09.2009:

Kotihoidon uuden toiminnan kannalta on tärkeää, että tiimit toimivat keskitetysti. Nättinummen lähipalvelualueen tiimien työskentely ei ole pystynyt käynnistymään, koska tilat ovat nykyiseen toimintaan epätarkoituksenmukaiset ja pienet. Palveluesimiehen työtila ei ole alueella. Lähipalvelualueen käytössä on tällä hetkellä tilat osoitteissa: Kreetankatu 4 (88 m2) ja Linnankatu 14 (12,5 m2). Tiloista maksetaan vuokraa yhteensä 621 + 190 euroa/kk, yhteensä 812 euroa/kk.

Nättinummen alueelta kartoitettiin tarkoituksenmukaisia vapaita tiloja ja niitä ei löydetty. Mm. Hepokullan koulu ja Teräsrautelan nuorisotalo tarvitsevat tilansa omaan käyttöön. Osoitteessa Liinahaankatu 30 on toiminut Liinahaan vanhainkotiin kuulunut pienryhmäkoti Liinukka, jonka toiminta pienenä erillisenä ja kalliina yksikkönä on esitetty lakkautettavaksi.

Tila sijaitsee lähipalvelualueella, eikä kohtuuttomia matkoja tule etäisempäänkään kotikäyntipaikkaan. Tilan läheisyydessä sijaitsee Liinahaan vanhainkoti, jonka monimuotoisuuden kehittäminen mahdollistaa yhteistyön tiivistymisen myös kotihoidon kanssa. Kyseessä on 201 neliön suuruinen kaupungin omistama yksikerroksinen omakotitalo, josta SoTe maksaa tällä hetkellä vuokraa noin 1.918 euroa kuukaudessa. Vuokra sisältää kiinteistön hoitokulut. Talossa on tarvittava ATK- verkkoyhteys. Vuokraamisen yhteydessä luovutaan muista lähipalvelualueen käytössä olleista tiloista. Kreetankatu 6 tilan irtisanomisaika on 6 kuukautta. Linnankatu 14 tila siirtyy kotihoidon muuhun käyttöön.

Ratkaisun pitkäjänteisyys edellyttää tilan kuntokartoitusta ja tarvittavia muutostöitä sekä päätöstä käyttötarkoituksen muutoksesta. Muutostöiden on arvioitu (tilaliikelaitos) valmistuvan marraskuun 2009 loppuun mennessä ja kustannusarvio on 24.000 euroa.  Kustannukset kuoletetaan vuotuisena muutostyömaksuna sopimuksen mukaisesti.

Esitämme Liinahaankatu 30 tilan vuokraamista Nättinummen lähipalvelualueen käyttöön ja tarvittavien muutostöiden hyväksymistä.

Sosiaali- ja terveystoimi, vs. palvelutuotantojohtaja Anne Santalahti 28.9.2009:

EhdotusPeruspalvelulautakunta päättää jatkaa Liinahaankatu 30 tilan vuokraamista toistaiseksi Nättinummen lähipalvelualueen käyttöön ehdolla, että käyttötarkoituksen muutos hyväksytään.

Lisäksi lautakunta päättää irtisanoa Kreetankatu 6 huoneiston vuokrasopimuksen.

PäätösEhdotus hyväksyttiin.

Jakelu

tpvTilaliikelaitos