Turun kaupunki § Kokouspvm Asia 1
Peruspalvelulautakunta 404 30.09.2009 15

11723-2009 (001)

Raportti sosiaali- ja terveystoimen ja Varsinais-Suomen sairaanhoitopiirin välisen yhteistyön kehittämisestä 1.1.-31.7.2009 välisenä aikana sekä lausunto kaupunginhallitukselle

Tiivistelmä: -

Perla § 404

Sosiaali- ja terveystoimi, vs. peruspalvelujohtaja Riitta Liuksa 22.9.2009:

Varsinais-Suomen sairaanhoitopiirin palvelujen yhteensovittamisesta vastaa sosiaali- ja terveystoimessa erikoissairaanhoidon tulosalue.

Yhteensovittamisen tavoitteeksi tulosalue on asettanut potilaan saaman hoidon tarpeenmukaisuuden, laadukkuuden, oikea-aikaisuuden ja oikean kohdentamisen parantamisen ja sekä sairaanhoitopiirin että Turun kaupungin palveluiden tuottamisessa taloudellisen tehokkuuden lisäämisen kohdentamalla resurssit optimaalisesti ja purkamalla mahdollisia päällekkäisyyksiä ja epätarkoituksenmukaisia käytäntöjä.

Tulosaluejohtaja Hilkka Virtanen ja vs. palvelutuotantojohtaja Anne Santalahti ovat tarkastelleet yhteistyölle asetettujen tavoitteiden toteutumista tammi-heinäkuun ajalta.

Oheismateriaali 1Raportti

Kaupunginhallitus on 28.9.2009 § 513 päättänyt pyytää peruspalvelulautakunnan lausuntoa Varsinais-Suomen sairaanhoitopiirin vuoden 2010 maksuosuudesta.

Vs. peruspalvelujohtaja Riitta Liuksa 30.9.2009:

Peruspalvelulautakunta toteaa lausuntonaan seuraavaa:

Turussa käytetään tällä hetkellä suuriin kaupunkeihin verrattuna suhteellisesti enemmän resursseja erikoissairaanhoitoon, minkä vuoksi toteutetaan rakenteellisia muutoksia painopisteen siirtämiseksi perusterveydenhuoltoon.

Edellä olevan raportin pohjalta on perusteltua, että sairaanhoitopiirin kustannusten tulee Turun osalta jatkaa nykyistä rakenteelliseen muutokseen pohjautuvaa kehitystä ja että peruspalvelulautakunnan talousarvioehdotuksessaan esittämä maksuosuus 142,03 milj. euroa on realistinen.

Varsinais-Suomen sairaanhoitopiirin tulee ottaa huomioon käytön kehitys ja kuntien taloudellinen tilanne sekä ryhtyä selkeisiin sopeuttaviin toimenpiteisiin kustannuskehityksen hillitsemiseksi.

EhdotusPeruspalvelulautakunta merkitsee tiedoksi tulosaluejohtaja Hilkka Virtasen ja vs. palvelutuotantojohtaja Anne Santalahden raportin sosiaali- ja terveystoimen ja Varsinais-Suomen sairaanhoitopiirin välisen yhteistyön kehittämisestä.

PäätösPeruspalvelulautakunta päätti esittelijän korjatusta päätösehdotuksesta

Jakelu

lausKaupunginhallitus
tiedKyttä Maija