Turun kaupunki § Kokouspvm Asia 1
Peruspalvelulautakunta 407 30.09.2009 18

9769-2009 (642)

Lausunnon antaminen tilaliikelaitokselle koskien Turun Ylioppilaskyläsäätiön vuokratarjousta Rehtorinpellontie 4 päiväkodin toimitiloista

Tiivistelmä:

Kaupungin tilaliikelaitos pyytää sosiaali- ja terveystoimen lausuntoa siitä, halutaanko Rehtorinpellontie 4 päiväkodin tilat vuokrata korjattuna ja laajennettuna päivähoidon käyttöön

Perla § 407

Tulosaluejohtaja Raili Koski 17.9.2009:

Kaupungin ylläpitämää päiväkotitoimintaa varten on tilaliikelaitos vuokrannut Turun Ylioppilaskyläsäätiöltä osoitteessa Rehtorinpellontie 4 olevat yhteensä 235 m2:n suuruiset tilat 9 euron neliöhintaan.

Päiväkodin tilat on ollut tarkoitus peruskorjata ja samalla laajentaa. Korjaus kestää noin kolme kuukautta alkaen 1.6.2010. Korjatut ja laajennetut tilat saadaan käyttöön 30.9.2010.

Kaupungin tilaliikelaitos pyytää sosiaali- ja terveystoimen lausuntoa siitä, halutaanko tilat vuokrata korjattuna ja laajennettuna päivähoidon käyttöön.

Turun Ylioppilaskyläsäätiö on toimittanut Tilaliikelaitokselle vuokratarjouksen koskien Rehtorinpellontie 4 päiväkodin peruskorjauksen jälkeistä vuokraa ja laajennusta.

Liite 1Turun Ylioppilaskyläsäätiön tarjous

Korjauksen jälkeen on tilaa käytössä 312 neliötä ja kuukausivuokra hoitokustannuksineen on 2.998 € kuukaudessa. Sähköt maksetaan erikseen.

Rehtorinpellontien 32-paikkainen päiväkoti kuuluu Itäisen keskustan palvelualueeseen osana Tuomaansillan päivähoitoyksikköä. Päiväkoti sijaitsee liikenteellisesti hyvällä paikalla ja on alueella tarpeellinen, varsinkin kun Nummenpuistokadulle valmistuva uusi päiväkoti saadaan suunnitellusti käyttöön vuoden 2011 alussa, ja jolloin on tarkoitus luopua Inspehtorinkadun vuokratiloista.

Kohmoon Ritavuorenkujalle valmistunut kolmen ryhmän suuruinen (52-paikkainen) päiväkoti on otettu käyttöön syyskuun 2009 lopulla.

Sosiaalilautakunta päätti hyväksyä 22.10.2008 § 1167 kyseisen Kohmon päiväkodin hankesuunnitelman ja korosti päätöksessään lisäksi, että koska esitetyssä ratkaisussa on tilat vain kolmelle päivähoitoryhmälle, suunnittelua lisätilojen saamiseksi esimerkiksi joko Viinamäenkadun päiväkodin yhteyteen tai Virmuntien päiväkodin tontille kiirehditään.

Itäharjun päivähoitoyksikön (Viinamäenkatu 7) päiväkodin yläkerran tilat voitaisiin ottaa päivähoitokäyttöön niiden vapauduttua nykyisestä käytöstä vuoden 2009 lopulla. Näihin tiloihin saadaan mahdollisesti kaksi päivähoitoryhmää lisää, jotka sitten tukeutuvat olemassa olevan Viinamäenkadun päiväkodin tiloihin ja piha-alueisiin. Alustava arvio kunnostuksen laajuudesta saadaan kuluvan syyskuun aikana.

Kaupungin palveluverkkosuunnitelmaan kuuluu yhtenä osana ulkopuolisista vuokratiloista luopuminen. Rehtorinpellontien päiväkodin hoitopaikkojen tarpeellisuus on kiistaton. Ratkaistavaksi jää se, pitääkö tilojen olla kunnostuksen jälkeen kaupungin oman päivähoidon käytössä.

Mikäli tiloihin tulisi yksityinen päivähoitopalvelujen tuottaja, voitaisiin luopua joidenkin tilapäisten henkilöiden palkkaamisesta. Lisätilojen jälkeen päiväkoti 52-paikkaisena olisi riittävän suuri yksityisen palveluntuottajan käyttöön.  Siina tapauksessa, jos yksityinen palveluntuottaja ei halua vuokrata tiloja Turun Ylioppilaskyläsäätiöltä, olisi kaupungin jatkettava siellä omaa toimintaa.

Vs. peruspalvelujohtaja Riitta Liuksa:

EhdotusPeruspalvelulautakunta päättää ilmoittaa lausuntonaan tilaliikelaitokselle, ettei osoitteessa Rehtorinpellontie 4 Turun Ylioppilaskyläsäätiön omistuksessa olevia päiväkotitiloja vuokrata tilojen mahdollisen kunnostuksen jälkeen kaupungin päivähoidon käyttöön.

PäätösPeruspalvelulautakunta palautti asian yksimielisesti.

Jakelu

tpvKoski Raili


Liitteet:

Perla § 407
Liite 1:Turun Ylioppilaskyläsäätiön tarjous