Turun kaupunki § Kokouspvm Asia 1
Peruspalvelulautakunta 386 15.09.2009 4

10958-2009 (044, 065)

Vaativan laitoskuntoutuksen kilpailuttaminen vuosille 2010-2012

Tiivistelmä:

Turun terveystoimen vaativan laitoskuntoutuksen ostopalvelusopimus optiokausineen päättyy vuoden 2009 lopussa. Vaativaa laitoskuntoutusta on käytetty sairaalahoidon jatkohoitona potilaille, jotka eivät välittömästi sairaalahoidon jälkeen vielä selviydy kotonaan, vaan tarvitsevat toimintakykyään parantavaa, kuntouttavaa hoitoa. Vaativan laitoskuntoutuksen harkittu ostaminen vapauttaa sairaalaosastojen paikkoja akuuttiin käyttöön ja tehostaa siten hoitoketjun toimimista Turun oman erikoissairaanhoidon ja Varsinais-Suomen sairaanhoitopiirin välillä. Vaativan laitoskuntoutuksen paikkoja ehdotetaan ostettavaksi tarpeen mukaan ja korkeintaan kuusi paikkaa. Kokonaiskustannukset vuositasolla voivat olla korkeintaan 150 000 €.

Perla § 386

Sosiaali-ja terveystoimi, erikoissairaanhoito, tulosaluejohtaja, ylilääkäri Hilkka Virtanen ja va ylilääkäri Maaria Seppälä  4.9.2009:

Turun terveystoimi on kilpailuttanut vaativan laitoskuntoutuksen ostopalvelut ajalle 01.04.2006-31.12.2009. Vaativaa laitoskuntoutusta on käytetty sairaalahoidon jatkohoitona potilaille, jotka eivät välittömästi sairaalahoidon jälkeen vielä selviydy kotonaan, vaan tarvitsevat toimintakykyään parantavaa, kuntouttavaa hoitoa. Vaativaa laitoskuntoutusta on ostettu tarpeen mukaan sovitun kestoiseksi jaksoksi.

Tarve vaativalle laitoskuntoutukselle on edelleen olemassa. Kysymys on potilaista, joiden akuutti sairausvaihe on hoidettu eivätkä he enää tarvitse hoitoa erikoissairaanhoidon vuodeosastoilla. Sairauden aiheuttamien rajoitteiden kanssa he eivät vielä selviydy tuettunakaan kotonaan, vaan tarvitsevat moniammatillista,  toiminta- ja itsenäistä selviytymiskykyä parantavaa kuntoutusta. Tyypillisiä tällaisia potilaita ovat monisairaat vanhukset, neurologiset potilaat ja murtumapotilaat. Vaativan laitoskuntoutuksen harkittu ostaminen vapauttaa sairaalaosastojen paikkoja akuuttiin hoitoon ja tehostaa siten hoitoketjun toimimista Turun oman erikoissairaanhoidon ja Varsinais-Suomen sairaanhoitopiirin välillä.

Tällä kilpailutuskierroksella on tarkoitus ostaa hoitoa tarpeen mukaan ja korkeintaan kuuden potilaspaikan verran. Vuosittaiset kustannukset voivat olla korkeintaan 150 000 €. Kilpailutukseen osallistuvan palveluntuottajan tulee täyttää erillisessä tarjouspyynnössä määritellyt kriteerit.

Ehdotamme, että sosiaali- ja terveystoimen vaativan laitoskuntoutuksen kilpailutus käynnistetään ajalle 1.1.2010-31.12.2012 siten, että sosiaali- ja terveystoimella on oikeus niin halutessaan jatkaa sopimusta vuoden 2013 loppuun (optio). Tarjouspyyntö valmistellaan yhdessä hankinta- ja logistiikkakeskuksen kanssa.

Resurssijohtaja Max Lönnqvist puoltaa esitystä.

Vs. peruspalvelujohtaja Riitta Liuksa 4.9.2009:

EhdotusPeruspalvelulautakunta päättää, että sosiaali- ja terveystoimen vaativan laitoskuntoutuksen kilpailutus käynnistetään ajalle 1.1.2010-31.12.2012 siten, että sosiaali- ja terveystoimella on oikeus niin halutessaan jatkaa sopimusta vuoden 2013 loppuun (optio). Tarjouspyyntö valmistellaan yhdessä hankinta- ja logistiikkakeskuksen kanssa.

PäätösEhdotus hyväksyttiin.

Jakelu

tpvJuhola-Soisalo Paula
tpvLindberg Merja
tiedLönnqvist Max
ilmSeppälä Maaria
ilmVirtanen Hilkka