Turun kaupunki § Kokouspvm Asia 1
Kaupunginhallituksen hallintojaosto 236 17.08.2009 3
Peruspalvelulautakunta 345 26.08.2009 13

542-2008 (033, 015)

Palkkausluvan myöntäminen PALO-hankeen projektipäällikölle, projekti-koordinaattorille, kahdelle suomen kielen asiantuntijalle ja vastaavalle neuvojalle ajalle 1.10.2009-31.12.2011

Tiivistelmä:

Palo-hankkeen toteutumisen edellytyksenä on henkilöstöresurssien nopea turvaaminen. Hankkeen projektikoordinaattori on aloittanut tehtävässä 18.8.2009. Kaksi suomen kielen asiantuntijaa ja vastaava neuvoja on saatava ulkoiseen hakuun mahdollisimman pian. Hankkeen pituuden vuoksi (yli 2 vuotta) määräaikaiset palkkausluvat päätetään hallintojaostossa. Aikataulusta johtuen palkkauslupien myöntäminen on esitetty hallintojaostolle ennen peruspalvelulautakunnan käsittelyä ja hallintojaosto on 17.8.2009 päättänyt myöntää palkkausluvat ko. vakansseille, mikäli peruspalvelulautakunta hyväksyy esitykset.

Khhal § 236

Sosiaali- ja terveystoimi, tutkimus- ja kehitysjohtaja Päivi Sannola 10.8.2009:

Apulaiskaupunginjohtaja Maija Kyttä on tehnyt 26.2.2009 § 2 PALO-hankkeen asettamispäätöksen. Päätöstä on muutettu 27.7.2009 § 14 siten, että hankkeen projektipäällikkö, projektikoordinaattori, kaksi projektityöntekijää/suomen kielen asiantuntijaa ja projektityöntekijä/vastaava neuvoja ovat kokopäiväisiä. Samalla luovuttiin suunnittelijan palkkaamisesta (jolloin hankkeen kokonaiskustannukset eivät muutu).

Projektipäälliköksi nimitettiin 1.4.2009 Turun seudun tulkkikeskuksen johtaja Marjatta Nieminen.

Palo-hankkeen asettamispäätöksessä (26.2.2009) on projektiorganisaation henkilöiden ja tehtävien osalta todettu seuraavaa: ”tehtävät ja palkat määritellään erillisellä päätöspöytäkirjalla tai tilapäisen henkilöstön palkkaamislupapäätösesitysten yhteydessä”.

Palo-hankkeen toteuttamisen ehtona on, että Turun kaupunki ja työvoimatoimisto osallistuvat hankkeen toteuttamiseen omien kotouttamista koskevien järjestämisvastuiden mukaisesti ja että hanke voidaan toteuttaa henkilöstön käytölle asetettujen tavoitetasojen puitteissa. Sosiaali- ja terveystoimen yhdistämiseen liittyvien laajojen uudelleenjärjestelyjen vuoksi hankkeen käynnistyminen on viivästynyt ja TE-keskus on pyytänyt Turun kaupungilta arviota hankkeen toteutumisen edellytyksistä henkilöstön rekrytoimisessa. Vastauksen perusteella TE-keskus tekee oman arvionsa projektin toteutumismahdollisuuksista, sekä ratkaisee, neuvotellaanko projektin toteuttajan kanssa projektisuunnitelman tarkistamisesta vai onko hanke keskeytettävä riittävien toteutumismahdollisuuksien puuttuessa.

Palo-hankkeen toteutumisen edellytyksenä on henkilöstöresurssien nopea turvaaminen. Hankkeelle on jo löydetty projektikoordinaattori, joka aloittaa tehtävässä 18.8.2009. Kaksi suomen kielen asiantuntijaa ja vastaava neuvoja on ehdottomasti saatava ulkoiseen hakuun mahdollisimman pian. Hankkeen pituuden vuoksi (yli 2 vuotta) tilapäiset vakanssit tulisi perustaa hallintojaostossa. Aikataulusta johtuen on nyt perustettu tilapäiset palkkausluvat 31.12.2009 asti. Tilapäiset määräaikaiset palkkausluvat tulisi kaikille vakansseille saada hankkeen loppuun, eli 31.12.2011 asti.

Esitän, että PALO-hankkeelle myönnetään lupa seuraavien määräaikaisten vakanssien palkkaukseen ajalle 1.10.2009 - 31.12.2011 edellyttäen, että peruspalvelulautakunta hyväksyy esityksen 26.8.2009 :

Asiantuntijat toimivat Testorissa, jossa kartoitetaan asiakkaan kielitaidon taso, etenemisnopeus, oppimisprofiili, oppimisvalmiudet, mahdolliset oppimisvaikeudet ja muut suomen kielen opiskeluun liittyvät seikat ja ohjataan sen jälkeen hänelle parhaiten sopivaan suomen kielen koulutukseen. Tehtävänä on suomen kielen osaamisen kartoitus, ei siis perinteinen opetus. Kohderyhmänä ovat turkulaiset suomen kielen alkeisopetuksen tarpeessa olevat maahanmuuttaja-asiakkaat


Neuvojan tehtäviin kuuluu mm. koordinoida eri kielillä neuvontaa antavien maahanmuuttajien työtä ja ottaa vastaan infotorille tulevat asiakkaat.

Palvelussuhdepäällikkö Risto Suvanto 17.8.2009:

Yhteistoiminnassa TE-keskuksen kanssa toteutettavan PALO-hankkeen tavoitteena on nopeuttaa maahanmuuttajien kotoutumista sekä edistää kotoutuvien toimenpiteiden nopeaa aloitusta ja yhteensovittamista asiakasnäkökulmasta käsin. Olemassa olevia palveluja kehitetään ja kootaan yhteen sekä luodaan uusia palveluja. Toimenpiteet tukevat kaupunginvaltuuston hyväksymää kotouttamisohjelmaa sekä Varsinais-Suomen maahanmuuttopoliittista ohjelmaa. Hankkeen toimenpitein pyritään nopeuttamaan maahanmuuttajien keskimääräistä työllistymisaikaa.

Sosiaali- ja terveystoimen tutkimus- ja kehitysjohtajan ilmoituksen mukaan projektiin on aiemmilla päätöksillä palkattu vuoden 2009 loppuun asti projektipäällikkö sekä projektikoordinaattori. Hallintojaostolle esitetään projektipäällikön ja projektikoordinaattorin palkkaamislupaa projektin loppuun eli 31.12.2011 asti edellyttäen, että peruspalvelulautakunta hyväksyy esityksen. Samalla esitetään palkkaamislupaa kahdelle suomen kielen asiantuntijalle sekä vastaavalle neuvojalle.

Kaupunginvaltuuston 17.11.2008 § 254 vahvistamien talousarvion noudattamista koskevien määräysten mukaan mm. samaa henkilöä ei saa ilman kaupunginhallituksen hallintojaoston lupaa palkata yhteen tai useampaan välittömästi toisiaan seuraavaan määräaikaiseen ylimääräiseen palvelussuhteeseen samankaltaisiin tehtäviin pidemmäksi kuin yhteensä 2 vuoden määräajaksi. Määräysten mukaan palkkaamispäätöksen tulee koskea koko määräaikaisen tehtävän kestoaikaa, jotta vältytään välittömästi toisiaan seuraavien työsopimusten ketjutukselta.

Projektipäällikölle ja projektikoordinaattorille esitetty kokonaispalkka vastaa tämänhetkisten päätösten mukaista palkkausta. Sosiaali- ja terveystoimen ilmoituksen mukaan suomen kielen asiantuntijat sekä vastaava neuvoja asetetaan avoimeen hakuun, minkä johdosta niille esitetään nyt myös vahvistettavaksi kelpoisuusvaatimus.

Palvelussuhdepäällikkö Seppo Hänninen, henkilöstöjohtajan varahenkilö:

EhdotusKaupunginhallituksen hallintojaosto päättää,

- että sosiaali- ja terveystoimen hallinnoimalle PALO-hankkeelle myönnetään lupa palkata työntekijät seuraaviin määräaikaisiin kuukausipalkkaisiin työsopimussuhteisiin ajalle 1.10.2009 - 31.12.2011 edellyttäen, että peruspalvelulautakunta hyväksyy esityksen:

- että edellä mainittujen määräaikaisten henkilöiden kokonaispalkat pitävät sisällään asianomaisille KVTES:n mukaan mahdollisesti kuuluvat henkilökohtaisten lisien vuosisidonnaiset osat.

PäätösEhdotus hyväksyttiin.

Lisäksi kaupunginhallituksen hallintojaosto päätti edellyttää, että PALO-hankkeen etenemisestä raportoidaan myös kaupunginhallituksen hallintojaostolle.

Perla § 345

Projektipäällikkö Marjatta Nieminen ja tutkimus- ja kehitysjohtaja Päivi Sannola 18.8.2009:

Esitämme, että peruspalvelulautakunta hyväksyy omalta osaltaan Palo-hankkeen määräaikaiset palkkausluvat ajalle 1.10.2009-31.12.2011.

Vs. peruspalvelujohtaja Riitta Liuksa 18.8.2009:

EhdotusPeruspalvelulautakunta päättää hyväksyä Palo-hankkeen määräaikaiset palkkausluvat kaupunginhallituksen hallintojaoston päätöksen mukaisesti.

PäätösEhdotus hyväksyttiin.

Jakelu

tiedKaupunginhallituksen hallintojaosto
tpvKeskushallinto, talouspalvelukeskus, palkanlaskenta sote 1
tiedKyttä Maija
tiedLehmusto Airi
tiedNieminen Marjatta
tiedSannola Päivi