Turun kaupunki § Kokouspvm Asia 1
Peruspalvelulautakunta 318 12.08.2009 19
Peruspalvelulautakunta 338 26.08.2009 6

8281-2009 (642, 315)

Kurjenkunnaan toimitilan vuokrasopimuksen irtisanominen

Tiivistelmä:

Turun Lähimmäispalveluyhdistyksen omistaman Kotikunnaan tiloissa on ollut 1.1.1999 alkaen vuokralla Vanhuspalvelujen Ympärivuorokautisenhoidon 24-paikkainen Kurjenkunnas-niminen pitkäaikaissairaanhoidon osasto. Vuokrasopimus on voimassa määräaikaisena 31.12.2009 asti, jonka jälkeen se jatkuu toistaiseksi voimassa olevana kolmen kuukauden irtisanomisajalla. Vuokrasopimus esitetään irtisanottavaksi, koska tilat soveltuvat huonosti raskashoitoisten pitkäaikaispotilaiden hoitoon. Pienen, muusta toiminnasta erillisen yksikön toiminnan jatkaminen ei ole perusteltua myöskään kustannussyistä eikä Ympärivuorokautisenhoidon organisaatiossa tehtävien muiden toiminnallisten ja tilaratkaisujen perusteella.

Perla § 318

Ympärivuorokautisen hoidon johtaja Kristiina Hellstén 24.6.2009:

Turun Lähimmäispalveluyhdistyksen omistaman Kotikunnaan tiloissa on ollut 1.1.1999 alkaen vuokralla Vanhuspalvelujen Ympärivuorokautisenhoidon 24-paikkainen Kurjenkunnas-niminen pitkäaikaissairaanhoidon osasto. Vuokrasopimus on voimassa määräaikaisena 31.12.2009, jonka jälkeen se jatkuu toistaiseksi voimassa olevana kolmen kuukauden irtisanomisajalla.

Kurjenkunnaan tilat on vuokrattu aikanaan vanhusten vaikeutuneen laitospaikkatilanteen hoitamiseen. Tilat soveltuvat kuitenkin huonosti siellä nyt hoidettavien raskashoitoisten pitkäaikaispotilaiden hoitoon. Tilat vaativat pikaisesti remonttia.

Pienen, muusta toiminnasta erillisen yksikön toiminta ei ole myöskään taloudellisesti perusteltua. Ympärivuorokautisen hoidon johtoryhmä ehdottaakin tilasta luopumista sekä kustannussyistä että organisaatiossa tehtävien muiden toiminnallisten ja tilaratkaisujen perusteella.

Kurjenkunnaassa hoidettavana olevat potilaat pystytään sijoittamaan muille pitkäaikaissairaanhoidon osastoille ja vanhainkoteihin. Henkilökunta siirtyy potilaiden mukana muihin yksikköihin asianmukaisen henkilöstömitoituksen varmistamiseksi.

Vanhuspalvelujen tulosaluejohtaja Sari Ahonen puoltaa esitystä.

Palvelutuotantojohtaja Riitta Liuksa:

EhdotusPeruspalvelulautakunta päättää esittää Tilaliikelaitokselle, että Turun Lähimmäispalveluyhdistykseltä vuokratun Kurjenkunnaan vuokrasopimus irtisanotaan siten, että tilat ovat tyhjät 31.3.2010.

PäätösAsia pantiin pöydälle Rosenlöfin ehdotuksesta yksimielisesti.

Perla § 338

Pöydältä 12.8.2009 § 318.

Vs. peruspalvelujohtaja Riitta Liuksa:

EhdotusPeruspalvelulautakunta päättää esittää Tilaliikelaitokselle, että Turun Lähimmäispalveluyhdistykseltä vuokratun Kurjenkunnaan vuokrasopimus irtisanotaan siten, että tilat ovat tyhjät 31.3.2010.

PäätösPeruspalvelulautakunta palautti asian yksimielisesti.

Jakelu

tpvHellsten Kristiina