Turun kaupunki § Kokouspvm Asia 1
Peruspalvelulautakunta 341 26.08.2009 9

9532-2009 (044)

Patologian palveluja koskevan puitesopimuksen uusiminen Turun sosiaali- ja terveystoimen sekä Varsinais-Suomen sairaanhoitopiirin välillä

Tiivistelmä:

Terveystoimi ja Varsinais-Suomen sairaanhoitopiirin patologian yksikkö tekivät 1.1.2008 voimaan tulleen sopimuksen patologian palvelujen hankkimisesta. Sopimus oli määräaikainen, koska molempien sopijapuolten osalta oli tapahtumassa organisaatiomuutoksia. Sopimus esitetään uusittavaksi toistaiseksi voimassa olevana ja niin, että irtisanomisaika on kuusi kuukautta.

Perla § 341

Hallintopäällikkö Olavi Rinne 28.7.2009:

Terveystoimi ja Varsinais-Suomen Sairaanhoitopiiri solmivat patologian sopimuksen 1.1.-31.12.2008 väliseksi ajaksi. Sopimusta on sen päättymisestä huolimatta noudatettu. Sopimus juontaa juurensa laboratoriopalvelujen yhdistämistä koskevaan sopimukseen, jossa normaali erikoissairaanhoitolain yhteistyösäännöstön lisäksi oli sovittu mm. palvelujen saatavuudesta, hintakehityksen seurannasta, toiminnan raportoinnista sekä kehittämiseen liittyvästä yhteistyöstä. Näiden asioiden jatkuvuuden varmistamiseksi puitesopimus patologista on syytä uusia.

Puitesopimuksella Turun sosiaali- ja terveystoimi ilmoittaa aikovansa hankkia Tyks Patologialta tarvitsemiaan kudos- ja solunäytteiden patologian tutkimuspalveluja, jotka kuuluvat Tyks Patologian toimittamien palvelujen piiriin.

Vuonna 2008 terveystoimi osti Patologian palveluja n. 202 000 eurolla. Palveluista peritään omakustannushinta.

Sopimus sisältää vuosittaisen seurantakokouksen sekä palvelujen saatavuuden, laadun, yhteistyön ja raportoinnin määrittelyn. Sopimuksen voimaantulopäiväksi esitetään taannehtivasti 1.1.2009.

Liite 1            Sopimusluonnos

Vs. peruspalvelujohtaja Riitta Liuksa:

EhdotusPeruspalvelulautakunta päättää hyväksyä Varsinais-Suomen sairaanhoitopiirin ja Sosiaali- ja terveystoimen välisen patologiapalveluja koskevan puitesopimuksen liitteen 1 mukaisesti.

PäätösPeruspalvelulautakunta palautti asian puheenjohtajan ehdotuksesta yksimielisesti.

Jakelu

tpvRinne Olavi


Liitteet:

Perla § 341
Liite 1:Sopimusluonnos