Turun kaupunki § Kokouspvm Asia 1
Peruspalvelulautakunta 313 12.08.2009 14

9652-2009 (043)

Laskutuskäytäntöön siirtyminen terveyskeskusmaksun perinnässä

Tiivistelmä:

Terveysasemilla siirrytään 1.9.2009 alkaen terveyskeskusmaksun käteisperinnästä laskutukseen. Yksi käteismaksupiste säilyy kuitenkin Mäntymäessä, Varissuolla ja Runosmäessä. Myös Puutarhakatu 5:n palvelupisteessä voi terveyskeskusmaksun käydä maksamassa

Perla § 313

Perusterveydenhuolto, tulosaluejohtaja Anne Santalahti 30.7.2009:

Keväällä 2009 on selvitetty terveysasemilla tapahtuvaa terveyskeskusmaksujen perintää ja siihen liittyvää henkilökunnan työajan käyttöä. On todettu, että terveyskeskusmaksujen käteisperintä aiheuttaa kohtuutonta hoitohenkilökunnan ajankäyttöä. Tavoitteena on, että käteismaksuista luovutaan ja asiakkaille annetaan lasku ilmoittautumisen yhteydessä. Käteismaksumahdollisuus tullaan järjestämään yhteen pisteeseen Mäntymäen, Varissuon ja Runosmäen terveysasemilla. Käsityöläiskadun terveysasemilla asioivat voivat halutessaan käyttää Puutarhakadun maksupistettä, koska Keskusta 1 -terveysasema toimii influenssapandemian vastaanottopisteenä eikä ole tarkoituksenmukaista viivyttää ihmisten asiointia tällä terveysasemalla. Näillä toimenpiteillä säästetään hoitohenkilökunnan työaikaa varsinaiseen potilastyöhön.

Terveyskeskusmaksujen perinnässä siirrytään laskutuskäytäntöön 1.9.2009 alkaen. Keskusta 1 -terveysasemalla on siirrytty laskutuskäytäntöön jo 3.8.2009 alkaen, koska Keskusta 1 –terveysasemalla toimii influenssavastaanotto.

Mikäli henkilö haluaa maksaa maksunsa käteisellä, voi hän käydä maksamassa sen myös Puutarhakatu 5:n palvelupisteeseen ja syyskuun alusta lähtien Mäntymäen, Varissuon ja Runosmäen maksupisteisiin.

Maksuvapautusten selvittely sitoo tällä hetkellä runsaasti terveysasemalla työskentelevien hoitajien työaikaa. Jotta maksuvapautusten selvittely tapahtuisi asiakkaiden ja hoitohenkilökunnan näkökulmasta tarkoituksenmukaisimmalla tavalla, käynnistetään neuvottelut pysyvien teknisesti siirrettävien vapautustietojen toimittamisesta maksupisteisiin.

Resurssijohtaja Max Lönnqvist puoltaa terveyskeskusmaksun perinnässä siirtymistä laskutuskäytäntöön.

Todettakoon, että terveyskeskuksen hammashoidossa laskutus on ollut käytäntönä useamman vuoden ajan ja samoin erityispoliklinikoilla noudatetaan laskutuskäytäntöä.

Esitän, että peruspalvelulautakunta merkitsee tiedokseen terveysasemilla tapahtuvan laskutuskäytännön muutoksen.

Palvelutuotantojohtaja Riitta Liuksa:

EhdotusPeruspalvelulautakunta päättää merkitä asian tiedoksi

PäätösEhdotus hyväksyttiin.