Logo_kirjelomake

 

 

Sosiaalilautakunta 27.8.2002 § 918

Sosiaalilautakunta 1.10.2003 § 1020

Sosiaalilautakunta 9.12.2004 § 1584

Sosiaalilautakunta 16.11.2005 § 1549

 

 

 


Yleiset omaishoidon tuen kriteerit

 

·Omaishoidon tukena myönnetään hoitopalkkio omaishoitajalle ja/tai omaishoitajaa tukevia maksuttomia palveluja.

·Omaishoito on aina henkilökohtaiseen hoitoon ja huolenpitoon annettavaa apua, ei ainoastaan kodin ulkopuolista asiointia eikä taloustöitä.

·Omaishoidon tuki myönnetään pääsääntöisesti toistaiseksi lukuun ottamatta palkkioluokkia 3 ja 4, jotka myönnetään määräaikaisesti.

·Kun hoidettava on alle 18-vuotias, rinnastetaan hänet samaan ikäryhmään kuuluviin hoidon sitovuutta arvioitaessa.

·Maksuttomina palveluina voidaan myöntää hoito- ja palvelusuunnitelmassa määriteltyä hoitoon ja huolenpitoon liittyvää lisäpalvelua

Þensimmäisessä palkkioluokassa enintään 6 h/kk                  

Þtoisessa ja kolmannessa palkkioluokassa enintään 15 h/kk

·Omaishoitajan tulee olla 18 vuotta täyttänyt ja hänen terveytensä ja toimintakykynsä tulee vastata omaishoidon asettamia vaatimuksia kyetäkseen kantamaan kokonaisvastuun hoidettavasta sekä takaamaan hänelle asianmukaisen ja turvallisen hoidon.

·Hoidettavan koti on terveydellisiltä ja muilta olosuhteiltaan siellä annettavalle hoidolle sopiva.

·Sopimus omaishoidon tuesta voidaan purkaa välittömästi, jos sopimuksen jatkaminen vaarantaa hoidettavan tai omaishoitajan terveyden tai turvallisuuden.

·Hoitajalla on oikeus pitää lakisääteistä vapaata vähintään kolme vuorokautta sellaista kalenterikuukautta kohti, jonka aikana hän on yhtäjaksoisesti tai vähäisin keskeytyksin sidottu hoitoon ympärivuorokautisesti tai jatkuvasti päivittäin. Lakisääteisen vapaan pitäminen ei vähennä hoitopalkkion määrää.

·Tuen hakijalla ei ole subjektiivista oikeutta tuen saamiseen, vaan etuus on määrärahasidonnainen ja sen saaminen perustuu kunnan harkintaan.

·Hakijan/perheen tulot voidaan huomioida yhtenä päätökseen vaikuttavana tekijänä, mikäli hakijoita on enemmän kuin käytettävissä olevia määrärahoja.