Turun kaupunki § Kokouspvm Asia 1
Peruspalvelulautakunta 290 24.06.2009 13

2422-2009 (111, 112)

Vakanssien lakkauttaminen sosiaali- ja terveystoimessa

Tiivistelmä: -

Perla § 290

Henkilöstöhallintoyksikkö 15.6.2009:

Sosiaali- ja terveystoimen yhdistämistä varten perustettiin vuonna 2008 seuraavilla päätöksillä jäljempänä mainitut virat:

Kh 16.6.2008 § 387 (1.6.2008 lukien):

- peruspalvelujohtaja ja tuotantopalvelujohtaja

 Khhal 10.6.2008 § 193 (1.6.2008 lukien):

 - 3 palvelujohtaja

- 9 tulosaluejohtaja

 - hallintojohtaja

 - tutkimus- ja kehitysjohtaja

 - resurssijohtaja

 - keskitettyjen tuotantopalveluiden johtaja

 Kh 13.10.2008 § 532 (1.11.2008 lukien):

 - kotihoidon johtaja

 - 3 kotihoidon palvelupäällikkö

- 21 kotihoidon palveluesimies

 Khhal 1.12.2008 § 385 (1.1.2009 lukien):

 - ympärivuorokautisen hoidon johtaja

Lähtökohtana vakansseja perustettaessa on ollut, ettei vakanssien kokonaismäärä lisäänny, vaan että sosiaali- ja terveystoimi tekee vastaavasti esityksen vakanssien lakkauttamisesta perustettujen vakanssien täyttämisen/ toteutettujen henkilöstösiirtojen jälkeen.

Em. perustetuista vakansseista edunvalvontaa varten perustettua tulosaluejohtajan vakanssia ei täytetty edunvalvonnan siirryttyä valtiolle. Niin ikään keskitettyjen tuotantopalvelujen johtajan vakanssia ei täytetty ko. vakanssiin kaavailtujen tehtävien uudelleenjärjestelyjen vuoksi. Nämä vakanssit esitetään nyt lakkautettavaksi.

Kotihoidon osalta esitetään lakkautettavaksi kolme avopalvelujohtajan, ylihoitajan ja 13 avopalveluohjaajan vakanssia. Tämän lisäksi esitetään lakkautettavaksi kuusi kotiavustajan vakanssia. Selvitysten mukaan tässä vaiheessa muita kotihoidon vakansseja ei voida lakkauttaa, mutta asiaan tullaan palaamaan. Sosiaali- ja terveystoimi valmistelee nimikemuutosesitystä, johon sisällytettäneen myös eräitä kotihoidon vakanssien nimikemuutoksia.

Sosiaali- ja terveystoimessa on alkuvuoden 2009 aikana tapahtunut myös toiminnallisia muutoksia, joiden johdosta tietyt vakanssit tulee lakkauttaa. 1.1.2009 edunvalvonta siirtyi valtiolle ja vakanssien haltijoilla oli tietyin edellytyksin mahdollisuus hakeutua valtion palvelukseen. Kaikki edunvalvonnan tehtävissä, yhtä lukuun ottamatta, siirtyivät valtiolle. 1.4.2009 elatustuen hoitaminen siirtyi Kelalle. Henkilöstöllä ei ollut lain mukaan oikeutta siirtyä vastaaviin tehtäviin. Ko. ajankohtana vakituisessa palvelussuhteessa oleville elatusturvakäsittelijöille järjestyi heidän pyynnöstään muita tehtäviä. Kahta avoinna olevaa elatusturvakäsittelijän vakanssia esitetään nyt lakkautettavaksi.

Sosiaali- ja terveystoimi on selvittänyt myös kaikkien muiden vakanssien tarpeellisuuden. Eläkkeelle siirtymisten ja tehtävien uudelleenorganisoimisen johdosta lakkautettavaksi esitetään 6 vakanssia: puhelinkeskuksen hoitaja (Runosmäen vanhainkoti), erikoisammattimies (yhteiset kiinteistöpalvelut), keskuksenhoitaja (Työterveyshuolto) sekä kolme hoitoapulaisen vakanssia (Liinahaan vanhainkoti). Hoitoapulaisen vakanssit ovat olleet siivouksessa ja siivouksen ulkoistamisen vuoksi ne ovat olleet useamman vuoden ajan käyttämättä. Sellaisenaan niitä ei voida käyttää vanhainkodin tarpeisiin.

Kaupunginhallituksen hallintojaosto päätti 21.3.2006 § 96, että sosiaalitoimeen saadaan sosiaali- ja terveystoimen yhdistämisen täytäntöönpanon käytännön organisoinnin järjestämiseksi palkata tilapäinen lakimies ajalle 1.3.2006 – 31.12.2008 ja perusti tätä tarkoitusta varten lakimiehen viran vak.nro 300242. Sosiaali- ja terveystoimeen on 1.1.2009 alkaen palkattu tilapäinen lakimies, koska vakanssia 300242 ei ole saatu täyttää pysyvästi. Liitteessä 1 esitetään lakimiehen vakanssin 300006 lakkauttamista koska viran vakituinen haltija siirtyi hallintojohtajaksi.Tämän vuoksi esitetään lisäksi, että hallintojaoston em. päätökseen liitetty ehto lakimiehen viran 300242 määräaikaisesta täyttämisestä poistetaan ja virka voidaan täyttää pysyvästi, koska muussa tapauksessa hallintokunnassa ei jatkossa voida turvata riittävästi lakimiehen palveluiden saantia.

Sosiaali- ja terveystoimessa on tällä hetkellä I, II ja III kaupungineläinlääkärin virat. Liitteessä 1 esitetään I kaupungineläinlääkärin viran lakkauttamista. Samalla esitetään, että II ja III kaupungineläinlääkärin virkojen nimike muutetaan ”kaupungineläinlääkäri” – nimikkeeksi. Tehtäväkuvausten mukaan ko. virkoihin kuuluvat tehtävät on määritelty ja järjestysnumerointi on siten turha. Ko. virkojen haltijat ovat antaneet suostumuksensa nimikemuutokselle.

Liitteeseen 1 on koottu luettelo lakkautettavista vakansseista. Lakkautettavaksi esitetään nyt yhteensä 60 vakanssia. Kunkin vakanssin kohdalla on lyhyt perustelu.

 

Liite 1Esitys lakkautettavista vakansseista

Peruspalvelujohtaja Markku Suokas:

EhdotusPeruspalvelulautakunta päättää esittää kaupunginhallituksen hallintojaostolle,

- että liitteessä 1 mainitut vakanssit lakkautetaan 1.7.2009 lukien,

 - että kaupunginhallituksen hallintojaoston päätöksessä 21.3.2006 § 96 oleva ehto lakimiehen viran 300242 määräaikaisesta täyttämisestä poistetaan ja virka voidaan täyttää pysyvästi ja

 - että II ja III kaupungineläinlääkärin virkojen nimike muutetaan ”kaupungineläinlääkäri” – nimikkeeksi.

PäätösEhdotus hyväksyttiin.

Lakimies Outi Kari-Granfors ilmoitti olevansa esteellinen ja poistui asian käsittelyn ajaksi.

Jakelu

esiKaupunginhallitus


Liitteet:

Perla § 290
Liite 1:Esitys lakkautettavista vakansseista