Turun kaupunki § Kokouspvm Asia 1
Peruspalvelulautakunta 296 24.06.2009 19

8117-2009 (652)

Nummen kirjaston ja kotihoidon Nummi-Halinen lähipalvelualueen yhteisten toimitilojen muutostyö

Tiivistelmä:

Sosiaali- ja terveystoimen johtoryhmälle esiteltiin 13.1.2009 § 7 kotihoidon tilatarveselvitys. Kotihoidon uudistumisen onnistuminen edellyttää uusia tilaratkaisuja; tilahankinta on hallintokunnan tärkeäksi priorisoima ja kaupungin keskushallinnon pal-veluverkkoselvityksen mukainen. Nummi- Halinen lähipalvelualueen tiimien työskentely ei ole pystynyt käynnistymään, koska käytössä olevat tilat ovat hajallaan neljässä eri pisteessä. Alueelta ei löytynyt tarkoituksenmukaisia vapaita tiloja. Ratkaisuksi esitetään kotihoidon ja Nummen kirjaston yhteistiloja. Kirjaston tiloista remontoidaan kotihoidon käyttöön noin 150m2 ja yhteiskäyttöön sosiaali-, tauko- ja hygieniatilat. Remontin yhteydessä kirjaston tiloja ajanmukaistetaan. Yhteistilat mahdollistavat kirjastoaineistokuljetukset niille kotihoidon asiakkaille, jotka eivät pääse itse kirjastoon. Vuokraamisen yhteydessä luovutaan muista lähipalvelualueen käytössä olleista tiloista.

Perla § 296

Sosiaali- ja terveystoimi, resurssijohtaja Max Lönnqvist ja tilasuunnittelija Tuula Matikka 15.6.2009:

Kotihoidon uuden toiminnan kannalta on tärkeää, että tiimit toimivat keskitetysti. Nummi- Halinen lähipalvelualueen tiimien työskentely ei ole pystynyt käynnistymään, koska tilat ovat hajallaan. Lähipalvelualueen käytössä on tällä hetkellä tilat osoitteissa: Hakapellonkatu 8G (40m2), Jaanintie 34A3 (33m2), Petkeltie 5B (20m2) sekä Kirkkotie 13 (90,3m2).  Tilat ovat nykyiseen toimintaan epätarkoituksenmukaiset; toiminnan vaatimaa tietotekniikkavarustusta ei pystytä lisäämään, Hakapellonkadun tiloissa aloitetaan paalutustyö syksyllä ja taloyhtiö ottaa omaan käyttöönsä kotihoidon tilat ja Petkeltien tilat on arvioitu työsuojelun toimesta työtiloiksi sopimattomiksi. Tiloista maksetaan vuokraa yhteensä noin 2000 euroa/kk.

Nummi- Halinen alueelta kartoitettiin tarkoituksenmukaiset vapaat tilat ja niitä ei löydetty.

Nummen kirjaston ja lähipalvelualueen yhteisten tilojen toiminnallisen muutostyön suunnittelu aloitettiin tilaliikelaitoksella 24.4.2009. Suunnittelusta on vastannut arkkitehti Timo Korhonen Arkkitehtitoimisto Matti Takala Oy:stä. Nummen kirjaston tilat sijaitsevat Töykkälänkatu 22:ssa (KOY Paashuolto, kaupungin osakeomistus 75,5 % kirjaston tiloista), joista remontoidaan kotihoidon käyttöön noin 150m2 ja yhteiskäyttöön sosiaali- tauko- ja hygieniatilat. Remontin yhteydessä kirjaston tiloja ajanmukaistetaan. Yhteistilat mahdollistavat myös kirjastoaineistokuljetukset kotihoidon asiakkaille, jotka eivät pääse omatoimisesti kirjastoon.

Vuokraamisen yhteydessä luovutaan muista lähipalvelualeen käytössä olleista tiloista. Sopimusten irtisanomisaika vaihtelee 0-3 kuukauden välillä.  Kirkkotie 13 kotihoidon 64,5 neliön tila on viidennessä kerroksessa, jossa toimivat myös terveysasema ja hammashuolto. Hammashuolto on ilmoittanut noin 20 neliön lisätilatarpeestaan, mutta lopputila on sijaintinsa puolesta hankala vuokrata edelleen omana tilayksikkönä. Sopimuksessa olevien yhteisten tilojen 25,8 neliön vuokra voidaan jyvittää uudelleen käyttäjien kesken.

Muutosöiden on arvioitu valmistuvan marraskuun 2009 loppuun mennessä. Kustannusarvio on 342.650 euroa (sisältää rakenne- ja LVIS- työt ja suunnittelun), josta kotihoidon osuus on 168.855 euroa. Kustannukset kuoletetaan vuotuisena muutostyömaksuna sopimuksen mukaisesti. Tilakustannukset tullaan jakamaan käytön mukaisessa suhteessa. Tämän hetkinen vuosivuokra poistuvista tiloista on noin 24.000 euroa per vuosi ja 10 vuoden kuoletusajalla kirjaston yhteydessä olevien tilojen vuosikustannukseksi tulisi noin 33.500 euroa.

Esitämme Nummen kirjaston ja kotihoidon Nummi - Halinen lähipalvelualueen yhteisten tilojen muutostöiden hyväksymistä. Tilaliikelaitos edellytetään etsimään uusi vuokralainen Kirkkotie 13 vapaaksi jäävään tilaan.

Sosiaali- ja terveystoimi, palvelutuotantojohtaja Riitta Liuksa 24.6.2009:

EhdotusPeruspalvelulautakunta päättää esittää tilaliikelaitokselle Nummen kirjaston ja kotihoidon yhteistilojen toiminnallisten muutostöiden hyväksymistä.

PäätösEhdotus hyväksyttiin.

Jakelu

tpvTilaliikelaitos
tiedKoskinen Osmo
tiedLiuksa Riitta
tiedLönnqvist Max
tiedMatikka Tuula
tpvNummela Tuija
tiedPönkkä Yrjö