Turun kaupunki § Kokouspvm Asia 1
Peruspalvelulautakunta 262 03.06.2009 7

7102-2009 (010)

Päätöksentekijöiden vapauttaminen velvollisuudesta ilmoittaa päätöksestään peruspalvelulautakunnalle

Tiivistelmä:

Hallintosäännön 16 §:n mukaan lautakunnan alaisen viranomaisen on ilmoitettava lautakunnalle tekemistään päätöksistä. Lautakunta voi kuitenkin päättää, että joitakin asioita tai asiaryhmiä koskevia päätöksiä ei tarvitse ilmoittaa. Peruspalvelulautakunnalle esitetään aiemmin tehdyn päätöksen täydentämistä lomautusta koskevien päätösten osalta.

Perla § 262

Sosiaali- ja terveysvirasto, hallintojohtaja Antti Perälä 30.12.2008:

Päätöksen ilmoittamatta jättäminen tai se, ettei päätöksestä tehdä päätöspöytäkirjaa ei poista kaupunginhallitukselta tai lautakunnalta otto-oikeutta päätökseen.

Peruspalvelulautakunta on 8.1.2009 § 3 päättänyt, että lautakunnan alaiset päätöksentekijät vapautetaan ilmoittamasta seuraavia asioita koskevista päätöksistä lautakunnalle:

Peruspalvelulautakunta on 20.5.2009 päättänyt lomautusten toteuttamisesta sosiaali- ja terveystoimessa. Hallintosäännön 38 §:n mukaan lomauttamisesta päättää se viranomainen, joka ottaa viranhaltijan virkaan tai työntekijän työsopimussuhteeseen. Käytännössä tämä tarkoittaa sitä, että valtaosan lomauttamispäätöksistä tekevät viranhaltijat.

Nykyisten päätösten mukaan kaikki edellä mainitut lomautuspäätökset pitäisi tuoda lautakuntaan mahdollista otto-oikeuden käyttämistä varten. Peruspalvelulautakunnan tulee joustavan hallinnon takaamiseksi vapauttaa lautakunnan alaiset päätöksentekijät lomautusta koskevien päätösten ilmoittamisesta lautakunnalle.

Peruspalvelujohtaja Markku Suokas 26.5.2009:

EhdotusPeruspalvelulautakunta päättää täydentää 8.1.2009 § 3  tekemäänsä päätöstä ja vapauttaa lautakunnan alaiset päätöksentekijät lomautusta koskevien päätösten ilmoittamisesta lautakunnalle.

PäätösEhdotus hyväksyttiin.

Jakelu

ilmAhonen Sari
ilmArve Seija
ilmJuvonen Jukka
ilmKoski Raili
ilmKosonen Pirkko
ilmKuronen Sirpa
ilmKuusela Maisa
ilmLiuksa Riitta
ilmLuukkainen Karoliina
ilmLönnqvist Max
ilmPakkala Lassi
ilmPerälä Antti
ilmSalo Arto
ilmSalonen Esko
ilmSannola Päivi
ilmSantalahti Anne
ilmSuokas Markku
ilmVirtanen Hilkka
ilmVisa Leila