Turun kaupunki § Kokouspvm Asia 1
Peruspalvelulautakunta 237 13.05.2009 7

6018-2009 (642, 421)

Kiinteistö Oy Myllysaran toimitilojen vuokraaminen Moikoisten koulukiinteistöstä Honkaistentie 72 päivä- ja kotihoidolle

Tiivistelmä:

Hirvensalo - Kakskerran alueen päivähoitotilanne edellyttää lisätilojen vuokraamista päiväkotitoimintaan. Kotihoidon Vähäheikkilä - Hirvensalon lähipalvelualue hakee Hirvensalon tiimille väliaikaista yhteistä työtilaa. Kiinteistö Oy Myllysarka tarjoaa tiloja Moikoisten koulukiinteistöstä päivä- ja kotihoidon käyttöön.

Perla § 237

Sosiaali- ja terveystoimi, varhaiskasvatuspalvelujen tulosaluejohtaja Raili Koski, kotihoidon johtaja Anne Rauhala ja tilasuunnittelija Tuula Matikka 27.4.2009:

Turun opetustoimi on irtisanonut vuokrasopimuksensa Kiinteistö Oy Myllysaran toimitiloista 1.4.2009 alkaen. Kiinteistö Oy Myllysarka tarjoaa opetustoimelta vapautuneita toimitiloja päivä- ja kotihoidon käyttöön.

Hirvensalossa Meteorinkadun päiväkotiin vuokrattiin Haarlan koululta kaksi luokkahuonetta 1.8.06 – 31.7.08 esiopetusikäisille lapsille. Syksyllä 2008 koulu tarvitsi luokkahuoneet omaan käyttöönsä, joten lapset jouduttiin sijoittamaan muualle. Vuoden 2009 alusta vuokrattiin Haarlan koulusta yksi 90 m2:n luokkahuone (vuokra 1.166 €/kk, käyttökustannukset 216 €/kk, vuokrasopimus ajalle 1.1.–31.7.2009) päivähoidon käyttöön, jolloin päiväkotiin voitiin sijoittaa 14 lasta lisää. Vuoden 2009 kevätkaudella päivähoitoon on hakeutunut sen verran lapsia, että nykyiset päiväkotitilat eivät riitä. Lapsia kuljetetaan myös muualle kaupungin päivähoitoon.

Kiinteistö Oy Myllysaran varhaiskasvatuspalvelujen nyt käytössä olevien tilojen pinta-ala on yhteensä 524 m2. Tulosalue on irtisanonut 27.2.2009 (irtisanomisaika kuusi kuukautta) vuokrasopimuksensa kiinteistön alakerran päiväkotikäyttöön epäsopivista tiloista (208,5 m2, vuokra 2200 €/kk), joista Turun kaupunki ei omista osakkeita.

Koululta vapautuneiden tilojen vuokrauksen myötä em. ryhmät saataisiin yläkertaan kahteen luokkatilaan. Sen lisäksi olisi mahdollisuus muodostaa alle kolmevuotiaiden sekä yli kolmevuotiaiden ryhmät. Varhaiskasvatuksen käyttöön tulisi viisi luokkahuonetta, yksi jakotila, liikuntatilat, pesu- ja wc-tilat, yhteensä noin 531 m2. Kotihoidon käyttöön tulisi kaksi työhuonetta ja wc-tilat, yhteensä noin 61 m2. Lähipalvelualue etsii yhteistä lopullista toimitilaa mantereen puolelta, joten kotihoidon osalta vuokraaminen olisi väliaikainen ratkaisu. Päivähoito on ilmoittanut valmiutensa ottaa käyttöön jatkossa tarvittaessa myös kotihoidolta tästä kiinteistöstä vapautuvat tilat.

Tilojen käyttöönotto edellyttää vähän toiminnallisia muutoksia ja enemmän kiinteistön ylläpitoon ja huoltoon luokiteltavia töitä. Tilaliikelaitos on arvioinut ei vuokraa korottavien -remonttitöiden hinnaksi 40- 50.000 euroa. Tiloista peritään 7,5 euron neliövuokraa, jolloin lisäys varhaiskasvatuksen osalta olisi 1783,25 euroa. Kotihoidon osalta lisäys olisi noin 53 €/kk.

Koululta vapautuvat tilat on tutkittu ja loppuraportit ovat valmistuneet maaliskuussa 2009. Tutkimuksissa ilmenneet korjauskohteet on hoidettu sitä mukaa, kun on ollut tarvetta (mm. ilmastointi on puhdistettu ja säädetty tarvittaville tasoille). Tiloissa ei ole ilmennyt raja-arvoista poikkeavia sisäilma-, home-, ja kuitunäytteiden tuloksia. Työterveyshuolto on antanut puoltavan lausunnon tilojen käyttöönotosta huhtikuussa 2009.

Varhaiskasvatuspalvelujen tulosalue ja vanhuspalvelujen tulosalueen kotihoidon tulosyksikkö esittävät lisätilojen vuokraamista Kiinteistö Oy Myllysaralta 1.8.2009 alkaen toistaiseksi voimassa olevalla sopimuksella 3 kuukauden irtisanomisajalla. Näiden tilojen mahdollinen käyttöönotto ei poista varhaiskasvatuspalvelujen investointikohteen tarvetta saarille, eikä kotihoidon mantereen puoleisen tilan hankintatarvetta.

Sosiaali- ja terveystoimi, palvelutuotantojohtaja Riitta Liuksa 6.5.2009:

EhdotusPeruspalvelulautakunta päättää esittää tilaliikelaitokselle toistaiseksi voimassa olevan vuokrasopimuksen solmimista Kiinteistö Oy Myllysaran kanssa Honkaistentie 72 opetustoimelta vapautuneista tiloista 1.8.2009 alkaen 3 kuukauden irtisanomisajalla.

PäätösEhdotus hyväksyttiin.

Jakelu

esiTilaliikelaitos
tiedKoski Raili
tiedMatikka Tuula
tiedRauhala Anne