Turun kaupunki § Kokouspvm Asia 1
Peruspalvelulautakunta 222 29.04.2009 1

11463-2008 (061)

Sydämen ultraäänitutkimuslaitteen hankinta sisätautien poliklinikalle

Tiivistelmä:

Sisätautisairaalan sisätautien poliklinikalle hankittavasta sydämen ultraäänitutkimuslaitteesta on saatu tarjous Philips Oy:ltä, tarjoukseen sisältyy hyvitys käyttämättömäksi jäävästä Sonos 5500 UKG-laitteesta. Sydämen ultraäänitutkimuslaite ehdotetaan hankittavaksi Philips Oy:ltä hintaan 95.300 euroa (alv 0%), hinnassa on huomioitu hyvitys vaihtolaitteesta.

Perla § 222

Hankinta- ja logistiikkakeskus, hankinta-asiantuntija Maiju Skyttä 30.3.2009:

Hankinta- ja logistiikkakeskus on pyytänyt sosiaali- ja terveystoimen toimeksiannosta avoimella hankintamenettelyllä tarjouksia tarjouspyynnöllä 4.3.2009 (11463–2008) sisätautisairaalan sisätautien poliklinikalle hankittavasta sydämen ultraäänitutkimuslaitteesta.

Kansallinen hankintailmoitus julkaistiin HILMA-ilmoituskanavassa osoitteessa www.hankintailmoitukset.fi. Tarjouspyyntö julkaistiin internetissä Turun kaupungin sivuilla osoitteessa www.turku.fi/tarjouspyynnot.

Annettuun määräaikaan, 25.3.2009 kello 11.00, mennessä tarjous saatiin Philips Oy:ltä.

Tarjouspyynnössä sydämen ultraäänitutkimuslaitteelle asetettiin ehdottomat vaatimukset sekä tarjoajalle ja tarjoukselle vähimmäisvaatimukset. Tarjous tuli antaa tarjouspyynnön liitteenä 1 olleella tarjouslomakkeella ja tarjoukseen tuli liittää tarjouspyynnön liitteessä 2 pyydetyt selvitykset. Tarjouksen tuli olla voimassa vähintään 3 kk tarjousten viimeisestä jättöajasta lukien. Tarjoushinnat tuli ilmoittaa verottomina kiinteinä nettohintoina. Tarjouspyynnössä ilmoitettiin, että tarjoajalla on mahdollisuus hyvittää käyttämättömäksi jäävästä Sonos 5500 UKG-laitteesta hyväksi katsomansa hinnan.

Tarjouspyynnössä edellytettiin, että tarjoaja järjestää hankintayksikön pyynnöstä veloituksetta koekäyttömahdollisuuden tarjoamastaan laitteesta tilaajan kanssa yhteisesti sovitussa osoitteessa ja mikäli koekäyttömahdollisuutta ei järjestetä, on käyttöominaisuuksien arviointi mahdotonta.

Tarjouspyynnössä ilmoitettiin, että tarjousten arviointi ja vertailu toteutetaan kolmessa vaiheessa: 1. Tarjoajien kelpoisuuden arviointi, 2. Tarjousten tarjouspyynnön mukaisuuden tarkistaminen, 3. Tarjousten kokonaistaloudellisen edullisuuden vertailu.

Tarjoajan kelpoisuuden arviointi

Tarjoajan taloudelliset, tekniset ja muut edellytykset hankinnan toteuttamiseksi arvioitiin tarjouspyynnössä tarjoukselle asetetuissa vähimmäisvaatimuksissa mainituin perustein.

Tarjoaja täyttää tarjoajille asetetut kelpoisuusehdot.

Tarjouksen tarjouspyynnön mukaisuus

Tarjous tarkistettiin suhteessa niihin vaatimuksiin, joita ostettavalta tuotteelta tarjouspyynnössä edellytettiin.

Sisätautisairaala, sisätautien poliklinikka, osastonylilääkäri Matti Erkko 26.3.2009:

Tarjous täyttää tarjouspyynnön vaatimukset.

Tarjousten kokonaistaloudellisen edullisuuden vertailu ja tarjousten valinta

Tarjouspyynnössä ilmoitettiin, että kokonaistaloudellisen edullisuuden arviointiperusteet ovat tärkeysjärjestyksessä hinta, toiminnalliset ominaisuudet, käyttöominaisuudet ja tekniset ansiot.

Vertailua ei suoritettu, koska tarjous saatiin ainoastaan yhdeltä toimittajalta.

Sosiaali- ja terveystoimen palvelutuotannon johtoryhmässä on 28.1.2009 päädytty esittämään hankittavaksi sydämen ultraäänitutkimuslaitetta.

Vuodelta 2000 olevan, teknisesti vanhentuneen sydämen ultraäänitutkimuslaitteen korvaamiseksi on julkaistu 4.3.2009 tarjouspyyntö, jonka viimeinen jättöpäivä oli 25.3.2009.

Hankintakeskukseen on 25.3.2009 mennessä tullut 1 tarjous (Philips Oy:n sydämen ultraäänitutkimuslaitteesta).

Philips Oy tarjoaa sydämen ultraäänitutkimuslaitetta iE33 hintaan 127.809 € (alv 0 %). Vaihtolaitteesta Sonos 5500 hyvitetään 32.509 € (alv 0 %). Sydämen ultraäänitutkimuslaitteen hinnaksi vaihtolaitteen hyvityksellä jää 95.300 € (alv 0 %).

Philips iE33 sydämen ultraäänitutkimuslaite ja myös sen 3D ruokatorvianturi ovat olleet koekäytössä sydänpoliklinikallamme. Koekäytön aikana olemme varmistuneet siitä, että Philipsin iE33 sydämen ultraäänitutkimuslaite ja sen 3D ruokatorvianturi ja muu tekninen kokoonpano täyttävät kaikilta osin tarjouspyynnössä esitetyt tekniset vaatimukset. Laitteen kuvanlaatu on hyvä, analyysiohjelmat kehittyneet ja ennen kaikkea laite täyttää hyvin käytännön kliinisen potilastyön vaatimukset.

Koska muita tarjouksia ei ole tullut ja koska Philips Oy:n sydämen ultraäänitutkimuslaite kaikilta osin täyttää tarjouspyynnön vaatimukset, esitän omalta osaltani Philips iE33 sydämen ultraäänitutkimuslaitteen hankintaa esitetyssä kokoonpanossa. Tekninen huolto puoltaa hankintaa.

Erikoissairaanhoidon palvelut, tulosaluejohtaja Hilkka Virtanen ja sisätautisairaalan vs. ylilääkäri Maaria Seppälä puoltavat esitystä.

Hankinta maksetaan Sampo Rahoituksen 60 kk:n leasingrahoituksella, kustannukset sisätautien poliklinikan talousarviotililtä 1 25 40 12 11 12.

Resurssijohtaja Max Lönnqvist puoltaa esitystä.

Palvelutuotantojohtaja Riitta Liuksa 20.4.2009:

EhdotusPeruspalvelulautakunta päättää, että sydämen ultraäänitutkimuslaite hankitaan Philips Oy:ltä hintaan 95.300 euroa (alv 0 %), hinnassa on huomioitu hyvitys vaihtolaitteesta.

Hankinta maksetaan Sampo Rahoituksen 60 kk:n leasingrahoituksella, kustannukset sisätautien poliklinikan talousarviotililtä 1 25 40 12 11 12.

PäätösEhdotus hyväksyttiin.

Jakelu

ilmPhilips Oy
tpvErkko Matti
tpvJuhola-Soisalo Paula
tiedLindberg Merja
tpvLönnqvist Max
tiedPitkäkari Ritva
ilmSeppälä Maaria
tiedSkyttä Maiju
ilmVirtanen Hilkka