Turun kaupunki § Kokouspvm Asia 1
Peruspalvelulautakunta 212 29.04.2009 18

15680-2008 (002)

Aiesopimuksen tekeminen Finnish Wellbeing Center Oy:n kanssa

Tiivistelmä:

Kaupunginhallitus on käsitellyt Finnish Wellbeing Center Oy:n esittämää vanhuspalveluita koskevaa aiesopimusta. Kaupunginhallitus palautti asian peruspalvelulautakunnan käsittelyyn sen toimialaan kuuluvana asiana, samalla kaupunginhallitus edellytti, että asian jatkokäsittelyssä huomioidaan kaupunginlakimiehen lausunnossa esitetyt hankintalainsäädännön vaatimukset.

Perla § 212

Tulosaluejohtaja Sari Ahonen ja palvelujohtaja Seija Arve 6.4.2009:

Kaupunginhallitus on kokouksessaan 23.2.2009 käsitellyt FWBC Finland Oy:n kanssa tehtävää aiesopimusta, jonka tavoitteena on luoda Turkuun uusi 80 paikkainen vanhusten asumispalveluhanke. Käsitellessään asiaa kaupunginhallitus päätti pitäytyä aiesopimuksen tekemisestä ja lähetti asian peruspalvelulautakunnan käsiteltäväksi siten, että asian käsittelyssä huomioidaan kaupunginlakimiehen lausunnossa esittämät hankintalain asettamat vaatimukset.

Sosiaali- ja terveysvirasto on käynyt FWBC Oy:n kanssa tarkentavia neuvotteluita 18.3. Neuvottelussa oli mukana FWBC:ltä  johtaja Aatos Hallipelto, johtaja Hilkka Tervaskari, sosiaali- ja terveystoimesta peruspalvelujohtaja Markku Suokas, palvelutuotantojohtaja Riitta Liuksa, palvelujohtaja Seija Arve ja tulosaluejohtaja Sari Ahonen. Neuvottelussa tarkennettiin hankkeen sisältöä ja hankintalainsäädännön asettamia kilpailutusvaatimuksia.

Liite 1Kaupunginhallituksen päätös 23.2.2009 § 110

Neuvotteluissa todettiin hankkeen sisältävän mahdollisuuksia kehittää palvelutoimintaa, joskin hankkeen sisältämät elementit sinänsä ovat jo enimmäkseen käytössä Turun kaupungin vanhuspalveluissa eikä hanketta näin ollen voida nähdä yksinomaan tutkimus- ja kehittämishankkeena. Lisäksi hanke sisältää meneillään olevan ikääntymispoliittisen ohjelmatyön kanssa päällekkäisyyksiä.

Edelleen todettiin myös kaupunginlakimiehen kannanoton johtavan selkeästi siihen tulkintaan, että hanke tulisi julkisena hankkeena kilpailuttaa.

Koska kaupungin tavoitteena ei myöskään lähitulevaisuudessa ole lisätä ympärivuorokautisen hoidon volyymia vanhuspalveluissa, ei hanke tässä vaiheessa ole kaupungin strategian mukaan tarkoituksenmukainen.

Mikäli FWBC Finland Oy tulee toimimaan Turussa joko omassa toimintayksikössään tai yhteistyössä muiden toimijoiden kanssa, Turun sosiaali- ja terveystoimi voi osallistua yhteistyöhön osaamista jakamalla ja osaamistaan kehittämällä yhteistyössä hankkeessa mukana olevien tahojen kanssa.

Peruspalvelujohtaja Markku Suokas 8.4.2009:

EhdotusPeruspalvelulautakunta merkitsee tiedokseen Finnish Wellbeing Center Oy:n kanssa käydyn neuvottelun ja toteaa, että aiesopimusta ei tässä vaiheessa ole tarkoituksenmukaista tehdä.

PäätösEhdotus hyväksyttiin.

Jakelu

ilmFWBC Finland Oy
mtpvAhonen Sari
mtpvArve Seija


Liitteet:

Perla § 212
Liite 1:Kaupunginhallituksen päätös 23.2.2009 § 110