Turun kaupunki § Kokouspvm Asia 1
Peruspalvelulautakunta 206 29.04.2009 12

2866-2008 (642, 441)

Vuokrasopimuksen solmiminen Lehmusvalkamasäätiön kanssa

Tiivistelmä:

Lehmusvalkamasäätiö tarjoaa sosiaali- ja terveystoimelle Lehmusvalkaman palvelutalon C-taloon saneeraamaansa pienryhmäkotia vuokralle. Peruspalvelulautakunnalle esitetään tilojen vuokraamista Pohjantähden dementiapienryhmäkodin käyttöön. Samalla lautakunnalle esitetään Pohjantähden pienryhmäkodin nykyisistä tiloista luopumista.

Perla § 206

Vanhuspalvelut, tulosaluejohtaja Sari Ahonen 7.4.2009:

Käsitellessään keväällä 2008 siirtoviivemaksujen välttämiseksi tehtäviä toimenpiteitä sosiaalilautakunta päätti käynnistää tilapäisen hoitoyksikön sairaalasta kotiutettaville vanhuksille Lehmusvalkaman palvelutaloon. Koska tiedossa oli, että loppuvuodesta kaupunkiin valmistui useampi yksityinen palvelutalo, jotka sosiaalilautakunta oli hyväksynyt kilpailutuksessa palveluntuottajiksi, perustettiin yksikkö ajalle 1.6.-31.10.2008.

Lehmusvalkamasäätiö tarjoutui vuokraamaan tarkoitusta varten 10 asuntoa sillä edellytyksellä, että kyseisen vuokra-ajan jälkeen kaupunki sitoutuu vuokraamaan asunnot remontoituina pienryhmäkotitoimintaa varten. Päättäessään asiasta 6.5.2008 sosiaalilautakunta totesi, että Lehmusvalkamasäätiön edellyttämä jatkovuokrausesitys tuodaan myönteisenä esityksenä erikseen päätettäväksi.

Lehmusvalkamasäätiö on käynnistänyt tilojen remontoimisen pienryhmäkotitoimintaa varten siten, että tilat on käyttöönotettavissa 1.6.2009. Lehmusvalkamasäätiö on toimittanut sosiaali- ja terveysvirastoon kirjeen, jolla se tarjoaa pienryhmäkodin tiloja vuokrattavaksi 1.6.2009 alkaen.

Liite 1Lehmusvalkamasäätiön kirje

Liite 2Vuokrasopimusluonnos

Pienryhmäkodin kokonaispinta-ala on 446 m2, joka muodostuu kahdeksasta kahden hengen huoneesta sekä ruokailu- ja oleskelutiloista. Tilat on mahdollista jakaa kahteen erilliseen yksikköön liukuovilla. Tilojen suunnittelussa on huomioitu muistioireisten vanhusten tarpeet mm. yksikön värityksen ja ulkoilutilojen suunnittelun suhteen. Lehmusvalkamasäätiön tiloissa toimii myös toinen kaupungin ylläpitämä dementiaryhmäkoti, Mansikkapaikka. Yksiköiden läheisyys tuo merkittäviä synergiaetuja. Lisäksi Lehmusvalkaman palvelukeskus mahdollistaa asukkaiden monipuolisen viriketoiminnan ja palvelukokonaisuuden mielekkään kokonaisuuden.

Lehmusvalkamasäätiö esittää, että vuokra-aika alkaa 1.6.2009 ja vuokrasopimus on voimassa kaksi vuotta vuokrakauden alkamisesta jatkuen sen jälkeen kuuden kuukauden molemminpuolisella irtisanomisajalla. Tiloista peritään vuokraa 21,99 €/m2 (sisältää korvauksen vedestä ja sähköstä). Vuokra on kiinteä ensimmäiset kaksi vuotta, jonka jälkeen sitä tarkistetaan vuosittain elinkustannusindeksin (1951=100) mukaisesti pitäen tarkistuslukuna ko. indeksin pistelukua luovutushetkellä.

Untolankadulla sijaitseva Pohjantähden pienryhmäkoti toimii tiloissa, jotka ovat aiemmin palvelleet lastenkotikäytössä. Tilat remontoitiin runsas 10 vuotta sitten pienryhmäkotitoimintaa varten, mutta tästä huolimatta tilat eivät ole kaikilta osin tarkoituksenmukaiset. Lehmusvalkamasäätiön tarjoamat tilat soveltuvat paremmin ko. tarpeeseen ja vanhuspalveluiden tulosalue esittää, että Pohjantähden pienryhmäkoti ottaa käyttönsä Lehmusvalkamasäätiön tilat, samalla Untolankadun tiloista luovutaan.

Palvelutuotantojohtaja Riitta Liuksa 8.4.2009:

EhdotusPeruspalvelulautakunta päättää esittää tilaliikelaitokselle vuokrasopimuksen solmimista 1.7.2009 alkaen Lehmusvalkamasäätiön kanssa Lehmusvalkamasäätiön C-talon 1. kerrokseen saneeratusta pienryhmäkodista. Samalla peruspalvelulautakunta ilmoittaa luopuvansa Pohjantähden pienryhmäkodin tiloista.

PäätösEhdotus hyväksyttiin.

Jakelu

esiTilaliikelaitos


Liitteet:

Perla § 206
Liite 1:Lehmusvalkamasäätiön kirje
Liite 2:Vuokrasopimusluonnos