Turun kaupunki § Kokouspvm Asia 1
Peruspalvelulautakunta 171 01.04.2009 16

7159-2007 (022, 450)

Yksilöllisten erityishuolto-ohjelmien laatimista koskeva suunnitelma

Tiivistelmä:

Turun sosiaalilautakuntaa on pyydetty toimittamaan lääninhallituksen sosiaali- ja terveysosastolle 31.10.2008 mennessä selvitys miten lautakunta aikoo toimia erityishuollon järjestämiseksi. Selvityksen tekemiseen anottiin lisäaikaa. Lisäaikaa on myönnetty 31.3.2009 asti. Peruspalvelulautakunta päättää lähettää vastauksenaan Länsi-Suomen lääninhallitukselle erityishuolto-ohjelmien laadintaa koskevan suunnitelman.

Perla § 171

Lakimies Outi Kari-Granfors, Kuntoutumispalvelut, vammaispalvelusuunnittelija Birgitta Huurre 20.3.2009:

 

Turun sosiaalilautakunta on 12.9.2007 § 1210 käsitellyt Länsi-Suomen lääninhallituksen sosiaalihuollon mukaisena valvonta-asiana pyytämää selvitystä koskien Turun kaupungissa erityishuoltoa saavien henkilöiden yksilöllisten erityishuolto-ohjelmien laatimista koskevia toimintakäytäntöjä. Annetussa selvityksessä on kuvattu Turun toimintakäytäntöjä liittyen kehitysvammaisten henkilöiden kuntoutus- ja palvelusuunnitteluun, päätöksentekoon sekä palvelujen toteuttamismenettelyihin.

 

Länsi-Suomen lääninhallitus on 25.6.2008 (LSLH-2007-4905/So-14) tehnyt yksilöllisten erityishuolto-ohjelmien laatimista kehitysvammahuollossa koskevan päätöksen. Päätöksellä Länsi- Suomen lääninhallitus on kehottanut Turun sosiaalilautakuntaa ryhtymään toimenpiteisiin kehitysvammalain 34 §:ssä säädetyn erityishuolto-ohjelmien laatimista koskevan velvoitteen toteuttamiseksi säädösten mukaisesti. Turun sosiaalilautakuntaa on pyydetty toimittamaan lääninhallituksen sosiaali- ja terveysosastolle 31.10.2008 mennessä selvitys miten lautakunta aikoo toimia erityishuollon järjestämiseksi. Selvityksen tekemiseen anottiin lisäaikaa, koska sosiaali- ja terveydenhuollon hallinnon ja palveluiden yhdistämistä koskeva valmistelu oli kesken. Lisäaikaa on myönnetty 31.3.2009 asti.

 

Lääninhallituksen päätöksen mukaan selvityksessä tulee käydä ilmi erityishuollon järjestämisen organisointi, erityishuollon johtoryhmän nimeäminen, kuntoutustutkimusten ja -suunnitelmien laatimista koskeva menettely, miten erityishuolto-ohjelmien laatiminen ja hyväksyminen eri asiakasryhmille toteutetaan sekä selvitys siitä, miten kehitysvammaisille henkilöille ja heidän omaisilleen on tiedotettu erityishuolto-ohjelmien laatimisesta.

 

Liite 1                                 Länsi-Suomen lääninhallituksen päätös

 

Vammaispalvelutoimistossa on laadittu lääninhallitukselle toimitettavaksi alustava suunnitelma koskien erityishuolto-ohjelmien laatimista. Suunnitelmassa on otettu huomioon sosiaalilautakunnan 11.3.2008 § 303 hyväksymä toimintasuunnitelma koskien kehitysvammaisten palvelujen toteuttamista sekä 6.8.2008 § 911 päätös koskien kehitysvammaisten koululaisten iltapäivätoimintaa. Sosiaali- ja terveystoimen organisaatiomuutosten myötä tulleet toimintasääntömuutokset on kirjattu suunnitelmaan. Erityishuolto-ohjelmien laadintaa koskeva menettely tarkentuu kun peruspalvelulautakunta on nimennyt erityishuollon johtoryhmän.

 

Oheismateriaali 1              Erityishuolto-ohjelmien laadintaa koskeva suunnitelma

 

Tulosaluejohtaja Jukka Juvonen puoltaa esitystä.

Palvelutuotantojohtaja Riitta Liuksa 23.3.2009:

EhdotusPeruspalvelulautakunta päättää lähettää vastauksenaan Länsi-Suomen lääninhallitusen selvityspyyntöön erityishuolto-ohjelmien laadintaa koskevan alustavan suunnitelman.

PäätösEhdotus hyväksyttiin.

Jakelu

selvLänsi-Suomen lääninhallituksen sosiaali- ja terveysosasto
tiedHuurre Birgitta
tiedJuvonen Jukka
tiedKari-Granfors Outi


Liitteet:

Perla § 171
Liite 1:Länsi-Suomen lääninhallituksen päätös