Turun kaupunki § Kokouspvm Asia 1
Peruspalvelulautakunta 167 01.04.2009 12

3950-2009 (017)

Perusterveydenhuollon kesäajan toiminta

Tiivistelmä:

Perusterveydenhuollossa annetaan terveysasemilla ajalla 15.6.- 16.8.09 hoitotakuusta annettuja säädöksiä noudattaen vain kiireellistä hoitoa. Pääterveysaseman remontista johtuen Keskushammashoitola on suljettuna 1.6.- 31.8. ja korvaavana tilana toimii Dentalia. Mäntymäki 1, 2 ja 3 terveysasemat ovat remontin vuoksi suljettuna 29.6.- 16.8.09, korvaavat toimitilat saadaan Runosmäen opetusterveysasemalta ja Hämeenkatu 10 :stä.

Perla § 167

Perusterveydenhuolto, tulosaluejohtaja Anne Santalahti 20.3.2009:

Perusterveydenhuollon Käsityöläiskatu 2:n toimipisteessä on alkanut kolmannen kerroksen remontti maaliskuun alussa. Kolmanteen kerrokseen valmistuvat tilat Diabetesvastaanotolle ja Keskusta 3 :n terveysasemalle. Remontin on määrä valmistua kesäkuun loppuun mennessä. Pääterveysaseman remontti kohdistuu Keskushammashoitolaan ja vanhan terveysviraston sekä henkilötoimiston tiloihin toisessa kerroksessa. Remontti alkaa Keskushammashoitolan tilojen osalta 1.6. ja kestää 31.8. asti. Tämän ajan Keskushammashoitolassa ei ole toimintaa vaan se on siirretty muihin toimipisteisiin. Pääsääntöisesti toiminta tapahtuu Dentaliassa kesä- ja elokuussa, mutta heinäkuun Dentaliakin on suljettuna. Suun terveydenhuollossa toteutetaan keskitettyä kesäajan toimintaa ajalla 29.6. – 2.8.09. Tällöin päivystyksellinen hammashoito annetaan Runosmäen hammashoitolassa koko keskitetyn toiminnan ajan ja Kirkkotien hammashoitolassa 29.6. -12.7. ja Käsityöläiskadun hammashoitolassa 13.7. – 2.8.09.

Perusterveydenhuollon remonteista johtuen perusterveydenhuollon aukiolevilla terveysasemilla annetaan kiireellistä sairaanhoitoa ajalla 15.6. – 16.8.09. Potilaita tullaan informoimaan vuosikontrollien ja ei-kiireellisten asioiden hoitamisesta joko ennen 15.6. tai vasta 16.8. jälkeisenä aikana.Mäntymäen kaikki terveysasemat eli 1,2 ja 3 ovat suljettuina 29.6. – 16.8.09. Tänä aikana Mäntymäen terveysasemia käyttävät potilaat ohjataan mahdollisimman joustavasti bussilinjojen kulku huomioiden käyttämään muita auki olevia terveysasemia, pääsääntöisesti Runosmäen terveysasemaa, jonne kulkee bussi nro 18 ja 13 sekä Hämeenkatu 10:n työterveystalosta saatavia vastaanottotiloja, jotka sijaitsevat Mäntymäki 1 terveysaseman käyttäjille optimaalisesti.

Perusterveydenhuollossa pidetään auki Käsityöläiskadulla Keskusta 1- ja Keskusta 2- terveysasemat, Runosmäen terveysasema, Varissuon terveysasema sekä Kirkkotien terveysasema, joka on kuitenkin suljettuna 13.7. – 26.7.09. Pienet terveysasemat eli Maaria, Paattinen, Mullintie, Suikkila, Pansio ja Jyrkkälä ovat suljettuina 22.6. – 16.8.09.

Ehkäisyneuvola on suljettuna 13. – 26.7.09 ja sen puhelinvastaajassa tullaan antamaan ohjeet korvaavista toimitiloista ja –paikoista. Neuvolat toimivat supistetusti ja neuvolakohtaisesti informoidaan käyttäjiä. Diabetesvastaanotto sulkeutuu 22.6. Puutarhakadulla ja avataan Käsityöläiskatu 2:n 3. kerroksen uusissa remontoiduissa tiloissa 10.8. alkaen.

Perusterveydenhuollon kesäajan toiminnasta laitetaan jo tässä vaiheessa internetiin ilmoitus ja koska kesällä tarjotaan vain kiireellistä sairaanhoitoa, kuntalaisia tullaan informoimaan useammalla lehti-ilmoituksella toiminnan muutoksesta ja samoin yhteistyökumppaneita informoidaan kesällä tapahtuvasta toiminnan muuttumisesta kiireellistä sairaanhoitoa palvelevaksi. Ei-kiireellinen sairaanhoito pystytään kesäajan toimintamuutoksesta huolimatta antamaan hoitotakuulainsäädännön puitteissa. Turkulaisilla on mahdollisuus saada välittömästi yhteys terveyskeskukseen ja heille tehdään hoidon tarpeen arvio. Kiireelliseen hoitoon pääsee välittömästi ja muuhun tarvittavaan hoitoon terveydentilan ja sairauden ennakoitavissa oleva kehitys huomioon ottaen kohtuullisessa ajassa kuitenkin enintään kolmessa kuukaudessa siitä, kun hoidon tarve on arvioitu.

Palvelutuotantojohtaja Riitta Liuksa 20.3.2009:

EhdotusPeruspalvelulautakunta päättää merkitä tiedoksi perusterveydenhuollon kesäajan toiminnan ja samalla lautakunta hyväksyy sen, että kesällä tarjotaan hoitotakuusta annettuja säädöksiä noudattaen vain kiireellistä sairaanhoitoa. Kuntalaisia tullaan informoimaan lehti-ilmoituksilla ja internetissä toiminnan muutoksesta ja samoin yhteistyökumppaneita informoidaan kesällä tapahtuvasta toiminnan muuttumisesta kiireellistä sairaanhoitoa palvelevaksi. Ei-kiireellinen sairaanhoito tarjotaan kesäajan toimintamuutoksesta huolimatta hoitotakuulainsäädännön puitteissa.

PäätösEhdotus hyväksyttiin.

Jakelu

tpvSantalahti Anne