Turun kaupunki § Kokouspvm Asia 1
Peruspalvelulautakunta 150 11.03.2009 7

2996-2009 (065, 315)

Vanhuspalvelujen tulosalueen ympärivuorokautisen hoidon kehittämistyöryhmän työskentelyn tukeminen

Tiivistelmä:

Vanhuspalvelujen tulosalueen organisaation kehittäminen jatkuu Ympärivuorokautisen hoidon tulosyksikön toiminnan ja organisaation kehittämisellä. Peruspalvelulautakunnalle esitetään konsultaatiopalvelujen hankkimista työskentelyn tueksi.

Perla § 150

Vanhuspalveluiden tulosalue, tulosaluejohtaja Sari Ahonen:

Vanhuspalvelujen tulosalue muodostuu kolmesta toiminnallisesta tulosyksiköstä; Kotihoidon -, Geriatrisen sairaalahoidon ja Ympärivuorokautisen hoidon tulosyksiköistä.

Kotihoidon alueella tehtäviä muutoksia on suunniteltu muutosryhmän johdolla noin vuoden verran ja toiminta onkin käynnistynyt tehtyjen suunnitelmien mukaisesti 19.1. Geriatrisen sairaalahoidon tulosyksikön alueella merkittävin muutos on ollut Kaskenlinnan sairaalan käynnistyminen helmikuussa.

Ympärivuorokautisen hoidon tulosyksikkö on vanhuspalvelujen tulosalueen suurin kokonaisuus sekä henkilöstömäärältään että euromääräisesti mitattuna. Tulosyksikkö sisältää kaikki oman toiminnan tehostetun palveluasumisen yksiköt, vanhainkodit sekä pitkäaikaissairaanhoidon yksiköt. Tulosyksikön budjetti on noin 56,7 miljoonaa euroa ja tulosyksikössä työskentelee noin 991 henkilöä. Tulosyksikköön kohdistuu myös merkittäviä odotuksia ikääntyneiden palvelujärjestelmän strategisessa suunnittelussa.

Muutosjohtaja Maija Kyttä asetti päätöksellään 18.12.2008 työryhmän valmistelemaan ympärivuorokautisen hoidon kokonaissuunnitelmaa, työryhmän puheenjohtajaksi nimettiin ympärivuorokautisen hoidon johtaja Kristiina Hellsten. Työryhmälle annettiin määräaikaa kokonaissuunnitelman tekemiseen 30.4.2009 asti, jolloin palvelurakenteen mitoitukset ja toiminnan uudelleenorganisointi voidaan huomioida vuoden 2010 talousarvion laadinnassa. Työryhmän asettamispäätöksessä todetaan, että työryhmän on mahdollista käyttää työskentelyssään ulkopuolista asiantuntijaa.

Työryhmän työskentely tulee tarvitsemaan ulkopuolisen asiantuntijan tukea. Palvelutuotantojohtaja Riitta Liuksa ja vanhuspalvelujen tulosaluejohtaja Sari Ahonen ovat käyneet asiasta neuvotteluja Nordic Healthcare Group Oy:n kanssa. Hankittavan konsulttityön laajuuden määrittelyssä on huomioitu Turun kaupungin taloudellinen tilanne. Nordic Healthcare Group Oy on jättänyt asiasta tarjouksensa:

Oheismateriaali 1Nordic Healthcare Group Oy:n tarjous

Ottaen huomioon Ympärivuorokautisen hoidon tulosyksikön taloudellisen merkittävyyden ja toimintaan kohdistuvat odotukset väestön ikärakenteen kehittyessä entistä vaativammaksi on perusteltua panostaa kehittämistyöhön tässä vaiheessa.

Olavi Rinne:

Tarjouksen kokonaishinta on 11.815 €, joten kyseessä on kansallisen kynnysarvon alittava hankinta. Nordic Healthcare Group Oy on perehtynyt aiemman toimeksiannon perusteella Turun vanhustenhuollon palveluihin ja niiden kehittämiseen. Ottaen huomioon hankinnan suhteellisen vähäinen koko ja se, että hankinta tapahtuu käytännössä lisähankintana, on suorahankinta perusteltua.

Peruspalvelujohtaja Markku Suokas 4.3.2009:

EhdotusPeruspalvelulautakunta päättää hankkia Nordic Health Care Oy:ltä konsultaatiotyötä liitteenä olevan tarjouksen mukaisesti.

PäätösEhdotus hyväksyttiin.

Lisäksi peruspalvelulautakunta edellytti, että myös lautakunta saa raportin hankkeen toteutumisesta.

Jakelu

tpvAhonen Sari