Turun kaupunki § Kokouspvm Asia 1
Peruspalvelulautakunta 126 25.02.2009 13

2338-2009 (642, 442)

Kotihoidon Suikkilan lähipalvelualueen toimitilojen vuokraus

Tiivistelmä:

Sosiaali- ja terveystoimen johtoryhmälle esiteltiin 13.1.2009 § 7 kotihoidon lähipalvelualueiden tilatarveselvitys. Kotihoidon tilat ovat oleellinen osa kotihoidon uudistuksen onnistumiselle ja johtoryhmä on priorisoinut kotihoidon tilat ykköshankkeeksi sosiaali- ja terveystoimen tila-asioissa. Asian valmistelua on jatkettu tilaliikelaitoksen edustajien kanssa etsimällä alueelta sopivia tiloja. Suikkilan lähipalvelualueen tiimien työskentely ei ole pystynyt käynnistymään, koska tällä hetkellä käytössä olevat tilat ovat hajallaan kolmessa eri pisteessä. Kustavintie 4 liiketilaa on tarjottu vuokralle kotihoidon käyttöön. Vuokraamisen yhteydessä luovutaan nykyisistä tiloista Suikkilan alueella.

Perla § 126

Sosiaali- ja terveystoimi, kotihoidon johtaja Anne Rauhala ja tilasuunnittelija Tuula Matikka 16.2.2009:

Kotihoidon uuden toiminnan kannalta on tärkeää, että tiimit toimivat keskitetysti. Suikkilan lähipalvelualueen tiimien työskentely ei ole pystynyt käynnistymään, koska tilat ovat hajallaan, epätarkoituksenmukaiset ja liian pienet. Lähipalvelualueen käytössä on tällä hetkellä tilat Suikkilan terveysasemalla (yksi huone), osoitteissa Bergeninkatu 4 F ja Linnankatu 14.

Suikkilan alueelta on kartoitettu kaupungin omat tilat. Koulu- ja nuorisotoimella tai päivähoidolla ei ole vapaita tiloja. Suikkilan terveysasema olisi sijainniltaan hyvä ja jokin osa kiinteistöstä soveltuisi lähipalvelualueen käyttöön, mutta tällä hetkellä kiinteistö on terveysaseman käytössä.

Terveysaseman vieressä osoitteessa Kustavintie 4 on yksityinen liiketila, jossa on toiminut aikaisemmin pieneläinklinikka. Tarjolla oleva liiketila soveltuu lähipalvelualueen käyttöön. Vuokranantaja on valmis tekemään tarvittavat tilan muutostyöt (Liite 1) omalla kustannuksellaan. Tilasta pyydetään vuokraa 1.700 €/ kk, johon sisältyy vesi. Vuokraamisen yhteydessä luovutaan nykyisistä tiloista Suikkilan alueella. Terveysaseman yhden huoneen vuokra on 175,00 €/kk ja Bergeninkatu 4 F vuokra on 322,78 €/kk.

Liite 1Tilan muutostyöt

Esitän vuokrasopimuksen solmimista Op-kiinteistökeskuksen kanssa vanhan pieneläinklinikan tiloista 1.4.2009 alkaen toistaiseksi 3 kuukauden irtisanomisajalla.

Palvelutuotantojohtaja Riitta Liuksa:

EhdotusPeruspalvelulautakunta päättää esittää tilaliikelaitokselle vuokrasopimuksen solmimista Op-kiinteistökeskuksen kanssa vanhan pieneläinklinikan tiloista 1.4.2009 alkaen toistaiseksi 3 kuukauden irtisanomisajalla.

PäätösEhdotus hyväksyttiin.

Jakelu

esiTilaliikelaitos


Liitteet:

Perla § 126
Liite 1:Tilan muutostyöt