Turun kaupunki § Kokouspvm Asia 1
Peruspalvelulautakunta 130 25.02.2009 17

2157-2009 (065, 636)

Päivähoidon, iltapäiväkerhojen sekä kehitysvammaisten työ- ja päivätoiminnan kuljetusten kilpailutus

Tiivistelmä:

Varhaiskasvatuksen, kuntoutuksen ja kuntoutumispalveluiden vammaispalvelutoimisto esittävät, että erityisryhmien inva- ja taksikuljetusten kilpailuttamisen valmisteluun ryhdytään julkisia hankintoja koskevien säännösten mukaisesti.

Perla § 130

Lakimies Outi Kari-Granfors, palvelualueen päällikkö Virpi Kariluoma, johtava sosiaalityöntekijä Kaisa Kiiski, vammaispalvelusuunnittelija Birgitta Huurre 13.2.2009:

Sosiaali- ja terveystoimen varhaiskasvatuksen tulosalue ja vammaispalvelutoimisto järjestävät asiakkailleen tarpeelliset toimintaan liittyvät taksi- ja invataksikuljetukset. Päivähoito järjestää harkinnanvaraisesti kuljetuksia erityisryhmissä oleville lapsille sekä niille lapsille, jotka lääkärinlausunnon perusteella tarvitsevat kuljetusta. Kuljetusten piirissä on noin 50 lasta ja vuosikustannukset ovat olleet 179.000 euroa.

Iltapäiväkerhotoimintaan osallistuville kehitysvammaisille koululaisille sekä kesäkerhotoimintaan osallistuville erityistä hoitoa tarvitseville koululaisille järjestetään kuljetus, siltä osin kun se ei kuulu opetustoimelle. Kuljetuksia järjestetään noin 50 koululaiselle ja vuosikustannukset ovat olleet 110.000 euroa.

Vammaispalvelutoimisto järjestää työ- ja päivätoimintaan osallistuville kehitysvammaisille aikuisille taksi- tai invataksikuljetus silloin, kun asiakkaat eivät pysty kulkemaan itsenäisesti linja-autolla. Kuljetuksen piirissä on noin 110 asiakasta. Kustannukset ovat vuositasolla noin 296.000 euroa.

Päivähoito on käyttänyt opetustoimen kilpailuttamia yrittäjiä. Työ- ja päivätoimintakeskukset ovat suoraan neuvotelleet yrittäjien kanssa kuljetuksista. Opetuslautakunta on 11.2.2009 § 13 käsitellyt peruskoulujen koulukuljetusten puitesopimusta ja päättänyt käyttää koulukuljetusten puitesopimuksen optioita ajalla 1.6.2009 – 31.5.2010.

Päivähoito ja vammaispalvelutoimisto tuovat hankinta- ja logistiikkakeskuksen kanssa yhteistyössä laaditun kilpailuttamismenettelyn päätettäväksi kevään 2009 aikana. Tarkoituksena on että sosiaali- ja terveystoimen yllä mainitut kuljetussopimukset voidaan ottaa käyttöön elokuussa 2009.

Palvelutuotantojohtaja Riitta Liuksa:

EhdotusPeruspalvelulautakunta päättää, että varhaiskasvatuksen tulosalueen, vammaispalvelutoimiston työ- ja päivätoiminnan sekä kehitysvammaisten koululaisten iltapäiväkerhojen sekä erityisryhmien kesäkerhojen kuljetusten kilpailuttamismenettelyyn ryhdytään julkisia hankintoja koskevien säännösten mukaisesti. Kilpailutus toteutetaan avoimena menettelynä.

Samalla lautakunta esittää, että sosiaali- ja terveystoimi valmistelee asiaa yhdessä Turun kaupungin hankinta- ja logistiikkakeskuksen kanssa, niin että kilpailutusmenettely tuodaan peruspalvelulautakunnalle keväällä 2009.

PäätösEhdotus hyväksyttiin.

Jakelu

tiedKeskushallinto, hankinta- ja logistiikkakeskus
tpvHuurre Birgitta
tpvKari-Granfors Outi
tpvKariluoma Virpi
tpvKiiski Kaisa