TURUN KAUPUNKI § Kokouspvm Asia 1
Peruspalvelulautakunta 92 21.01.2009 6

397-2009 (112)

Sosiaali- ja terveystoimen vanhuspalvelujen tulosalueen ympärivuorokautisen hoidon johtajan viran, vak.nro 390019, täyttäminen

Tiivistelmä: -

Perla § 92

Vanhuspalvelut, tulosaluejohtaja Sari Ahonen, 12.1.2009:

Kaupunginvaltuusto päätti sosiaali- ja terveyslautakuntien yhdistämisestä 1.1.2009 alkaen kokouksessaan 12.9.2005 § 228.

Kaupunginhallituksen hallintojaosto perusti ympärivuorokautisen hoidon johtajan viran kokouksessaan 1.12.2008 § 385.

Sosiaali- ja terveystoimen organisaatiossa vanhuspalveluiden tulosalueelle muodostuu kolme tulosyksikköä; kotihoidon tulosyksikkö, geriatrisen sairaalahoidon tulosyksikkö sekä ympärivuorokautisen hoidon tulosyksikkö.

Ympärivuorokautisen hoidon tulosyksikössä tulee yhdistymään aikaisemmin sosiaalitoimen alaisuudessa toiminut vanhainkotitoiminta (yhteensä viisi vanhainkotia, noin 800 hoitosijaa) ja tehostetun palveluasumisen oma palvelutuotanto (yhdeksän tehostetun palveluasumisen yksikköä, noin 238 asumispalvelupaikkaa) sekä aiemmin terveystoimen alaisuudessa toiminut pitkäaikaissairaanhoito (noin 300 hoitosijaa).

Edellä mainittujen toimintojen yhteinen kehittäminen, yhteensovittaminen sekä käynnistyvän vanhuspalvelujen tulosalueen tarpeita parhaiten palvelevan työnjaon kehittäminen on yksi turkulaisen vanhuspalvelujen keskeisiä kehittämishaasteita.

Kyseessä on vanhuspalveluiden tulosalueen kannalta erittäin merkittävä tulosyksikkö. Talousarvio vuodelle 2009 tulee olemaan noin 57,3 miljoonaa euroa ja tulosalueella työskentelee 863 henkilöä.

Ympärivuorokautisen hoidon johtajan kelpoisuusvaatimuksena on sosiaalihuollon ammatillisen henkilöstön kelpoisuusvaatimuksista annetun lain (272/2005) 10 § 1 mom., viran tehtäväkohtainen palkka on 4.000 €/kk.

Ympärivuorokautisen hoidon johtajan viran menestyksekäs hoitaminen edellyttää laajaa ympärivuorokautisen hoidon ja muun vanhuspalvelun tuntemusta, johtamiskokemusta sekä vahvaa näkemystä ympärivuorokautisen hoidon kehittämisestä osana toimivaa vanhuspalvelujen kokonaisuutta.

Terveydenhuollon maisteri, erikoislääkintävoimistelija Kristiina Hellsten on toiminut yhtäjaksoisesti terveydenhuollossa ylihoitajan virassa vuodesta 2005 alkaen. Tätä aiemmin hän on toiminut mm. opetus-, tutkimus- ja kehittämistehtävissä sekä julkisella että yksityisellä sektorilla. Kristiina Hellstenin ammatillinen ja koulutuksellinen tausta tukee erinomaisesti vanhuspalvelujen tulosalueen virkarakennetta.

Kristiina Hellsten täyttää viran muodolliset kelpoisuusvaatimukset ja on antanut suostumuksensa siihen, että hänet siirretään kotihoidon palvelupäällikön virkaan 1.2.2009 alkaen. 

Sosiaali- ja terveystoimi, palvelutuotantojohtaja Riitta Liuksa, 13.1.2009:

EhdotusPeruspalvelulautakunta päättää, että terveydenhuollon maisteri Kristiina Hellsten siirretään kunnallisesta viranhaltijasta annetun lain 24 §:n nojalla suostumuksensa mukaisesti sosiaali- ja terveystoimen vanhuspalveluiden tulosalueen ympärivuorokautisen hoidon johtajan virkaan (vakanssi 390019) 1.2.2009 alkaen.

PäätösEhdotus hyväksyttiin.

JAKELU

ilmKeskushallinto, henkilöstöasiat
tpvKeskushallinto, talouspalvelukeskus
ilmSosiaali- ja terveystoimi, henkilöstö
ilmAhonen Sari
ilmHellsten Kristiina