TURUN KAUPUNKI § Kokouspvm Asia 1
Peruspalvelulautakunta 96 21.01.2009 10

7782-2008 (053, 044)

Mannerheimin Lastensuojeluliiton Varsinais-Suomen piiri ry:n Perhekeskus Marakatin avustaminen vuonna 2009

Tiivistelmä: -

Perla § 96

Palvelujohtaja Sirpa Kuronen 8.1.2009:

 

Mannerheimin Lastensuojeluliiton Varsinais-Suomen piiri (MLL) hakee Turun sosiaali- ja terveystoimelta avustusta Perhekeskus Marakatin toimintaan 40 400 €. Avustuksella on tarkoitus kattaa perhekeskuksen vastuuohjaajan palkkakustannukset. Perhekeskus toimii Heidekenillä. Turun sosiaalikeskus on myöntänyt vuonna 2008 perhekeskuksen toimintaan avustusta vastaavaan tarkoitukseen.

 

Liite 1                                 MLL:n Perhekeskus Marakatin toimintaa koskeva avustusanomus

 

Perhekeskus Marakatin toimintaan kuuluu avoin perhekahvila, vertaisryhmiä vanhemmille, kasvatukseen tukea tarjoavat keskustelutilaisuudet, leikki-ikäisten kerhot ja erilaiset vauvaryhmät. MLL:n toiveena on laajentaa perhekeskuksen toimintaa kohdennettuihin ryhmiin mm. yksinhuoltajille, maahanmuuttajille ja masentuneille äideille. MLL:n syksyllä 2008 tekemän asiakaskyselyn perusteella perhekeskuksen palvelut ovat parantaneet vanhempien jaksamista, lisänneet kontakteja muihin perheisiin sekä lisänneet perheiden kokemaa hyvinvointia. Viidennes kyselyyn vastanneista vanhemmista näki, että perhekeskuksen toiminta edesauttaa vanhemman kotiin jäämistä, mikä osaltaan voi vaikuttaa varhaiskasvatuspalvelujen kysyntää vähentävästi.

 

MLL:n Perhekeskus Marakatin toiminta on valtuuston talousarviopäätöksen 2009 sitovissa lausekkeissaan edellyttämää perheitä tukevaa lastensuojelun ennaltaehkäisevää toimintaa. Toiminta tukee sosiaali- ja terveystoimessa tehtävää työtä, ja MLL:llä on valmiutta sen kehittämiseen myös sosiaali- ja terveystoimen asiakkaiden tarpeita paremmin vastaavaksi.

 

Vuoden 2009 talousarvioon on varattu määrärahaa yhteisöille myönnettäviin toiminta-avustuksiin tilille 1 25 10 14 04 01. Perhekeskus Marakatin avustus 40 400 € voidaan maksaa tältä tililtä.

 

Peruspalvelujohtaja Markku Suokas:

 

Ehdotus       Peruspalvelulautakunta päättää avustaa Mannerheimin Lastensuojeluliiton Varsinais-Suomen piirin Perhekeskus Marakatin toimintaa vuonna 2009 40 000 €:lla. Kustannukset maksetaan tililtä 125 10 14 04 01 avustukset yhteisöille, yhteiset yleiskustannukset.

PäätösEhdotus hyväksyttiin.

JAKELU

ilmMannerheimin Lastensuojeluliiton Varsinais-Suomen piiri ry
tpvKuronen Sirpa
ilmLönnqvist Max


Liitteet:

Perla § 96
Liite 1:MLL:n Perhekeskus Marakatin toimintaa koskeva avustusanomus