SOPIMUS NUORTEN TUKIHENKILÖTOIMINNASTA

 

 

Sopimuksen osapuolet  Mannerheimin Lastensuojeluliiton Varsinais-Suomen piiri ry, jota tässä sopimuksessa kutsutaan MLL:ksi ja Turun kaupunki, jota tässä kutsutaan kunnaksi.

 

 

Sopimuksen tarkoitus    MLL tarjoaa kunnan alueella tukihenkilöitä 9-18 –vuotiaille lapsille ja nuorille.

 

Kunta maksaa toiminnasta tämän sopimuksen mukaan.

 

 

Toiminnan sisältö            Kunnan sosiaalityöntekijä ohjaa nuoren toiminnan piiriin. Jokaisesta tukisuhteesta tehdään kirjallinen sopimus. Tukisuhde solmitaan yhdeksi vuodeksi ja sitä tarkastellaan 4 kk:n välein.

 

Nuorten tukihenkilötoiminta on osa MLL:n kansalaistoimintaa. Se on ennaltaehkäisevää arjen apua lapsiperheille.

 

 

Tukihenkilöt                     Tukihenkilöinä toimivat MLL:n järjestämän tukihenkilökurssin käyneet vapaaehtoiset. Heidät valitaan ammattilaisen tekemän haastattelun kautta. He eivät ole työsuhteessa MLL:oon. He noudattavat vapaaehtoistyön eettisiä periaatteita.

 

 

Toiminnan ohjaus           MLL:n tukihenkilötoiminnan ohjaajat ohjaavat ja tukevat tukihenkilöitä                     toiminnassa. Ohjaajilla on kasvatus-, sosiaali- tai terveysalan

koulutus sekä kyky tunnistaa nuoren avuntarve, jos vapaaehtoinen tukihenkilötoiminta ei riitä nuorelle ja hänen perheelleen tai sen lisäksi tarvitaan myös ammatillista apua. Tukihenkilötoiminta luo siten edellytykset varhaiselle auttamiselle nuorille ongelmatilanteissa ja on tärkeä ennaltaehkäisevä tuki.

 

 

Salassapito                      MLL:n ohjaajat sekä perheissä toimivat tukihenkilöt sitoutuvat noudattamaan laissa sosiaalihuollon asiakkaan asemasta ja oikeuksista säädettyä salassapito- ja vaitiolovelvollisuutta.

 

 

 

 

 

Toiminnan rahoitus         Kunta maksaa MLL:lle korvauksen, joka on 900 € / tukisuhde (75 €/kk). Korvaukseen sisältyvät MLL:n tukihenkilölle maksamat kulu- ja matkakorvaukset.

 

Tukisuhde= 1 vuoden mittainen tukisuhde tukihenkilön ja nuoren välillä. Tukisuhteen käytännöistä (mm. tapaamisten sisältö, tiheys ja pituus) sovitaan tukisuhteen aloituspalaverissa ja ne kirjataan.

 

                                           MLL laskuttaa toiminnasta 3 kk:n välein toteutuneiden tukisuhteiden mukaan.

 

Yhteistyö                          Sosiaalityöntekijä hakee tukihenkilöä siihen tarkoitetulla lomakkeella. Tukisuhteen alkaessa kunnan sosiaalityöntekijä antaa tarvittavat tiedot tuettavasta ja osallistuu tukisuhteeseen liittyviin palavereihin. MLL seuraa tukisuhteen kehitystä ja raportoi sovitusti kunnalle siitä. Kunta saa vuosittain selvityksen toiminnan laajuudesta. Kunnalla on oikeus saada myös tietoja toiminnan sisällöstä, kehittämisestä ja laadunseurannasta.

 

 

Sopimuksen voimassaolo

Tämä sopimus on voimassa 1.1.–31.12.2009

 

 

 

Allekirjoitukset                ________________________________________________________

Mannerheimin Lastensuojeluliiton Varsinais-Suomen piirin edustajat

 

 

 

________________________________________________________

Kunnan edustaja