TURUN KAUPUNKI § Kokouspvm Asia 1
Peruspalvelulautakunta 4 08.01.2009 4

3639-2005 (011)

Päätöksentekijöiden vapauttaminen velvollisuudesta ilmoittaa päätöksestään peruspalvelulautakunnalle ja kaupunginhallitukselle

Tiivistelmä:

Kaupunginhallitus on 4.9.2006 antanut ohjeen päätösten lähettämisestä kaupunginhallitukselle ja todennut, että lautakunnat voivat antaa alaisilleen päätöksentekijöille vastaavan ohjeen. Peruspalvelulautakunnalle esitetään vastaavan ohjeen antamista.

Perla § 4

Sosiaali- ja terveysvirasto, hallintojohtaja Antti Perälä 30.12.2008:

 

Hallintosäännön 16 §:n mukaan lautakunnan alaisen viranomaisen on ilmoitettava lautakunnalle tekemistään päätöksistä. Lautakunta voi kuitenkin päättää, että joitakin asioita tai asiaryhmiä koskevia päätöksiä ei tarvitse ilmoittaa.

 

Saman pykälän 1 mom. mukaan kaupunginhallitus voi tehdä vastaavan päätöksen alaistensa viranomaisten osalta.

 

Päätöksen ilmoittamatta jättäminen tai se, ettei päätöksestä tehdä päätöspöytäkirjaa ei poista kaupunginhallitukselta tai lautakunnalta otto-oikeutta päätökseen.

 

Kaupunginhallitus on päättänyt antaa seuraavan ohjeen päätöksentekijöille päätösten lähettämisestä kaupunginhallitukselle:

1. Muut päätöksentekijät kuin toimielimet ja kaupunginjohtaja vapautetaan ilmoittamasta seuraavia asioista koskevista päätöksistä kaupunginhallitukselle lakiin tai virka- tai työehtopimukseen perustuvan etuuden myöntäminen viranhaltijalle tai työntekijälle (sairauslomat, vuosilomat, lapsen hoitolomat jne) enintään kuuden kuukauden pituisen harkinnanvaraisen palkattoman virkavapauden tai työlomanmyöntäminen kotimaiseen koulutukseen lähettäminen ja kotimainen virkamatka- tavanomaisen huomaavaisuuden osoittaminen (vieraanvaraisuuden osoittaminen, lahjan antaminen, ansiomerkin tai arvonimen anominen tai puoltaminen jne)

2. Lautakunnan alaiset päätöksentekijät vapautetaan ilmoittamasta em. lisäksi seuraavia asioita koskevista päätöksistään kaupunginhallitukselle - yksityisoikeudellisen sopimuksen tekeminen - päätösvallan siirtäminen

 

Peruspalvelulautakunnan tulee joustavan hallinnon takaamiseksi antaa kau­punginhallituksen päätöstä vastaava ohje lautakunnan alaisten päätöksentekijöiden päätösten ilmoittamisesta lautakunnalle.

 

Peruspalvelujohtaja Markku Suokas:

 

Ehdotus       Peruspalvelulautakunta päättää, että lautakunnan alaiset päätöksentekijät vapautetaan ilmoittamasta seuraavia asioita koskevista päätöksistä lautakunnalle:

·lakiin tai virka- tai työehtosopimukseen perustuvan etuuden myöntä­minen viranhaltijalle tai työntekijälle (sairauslomat, vuosilomat, lapsen hoitolomat jne)

·enintään kahdentoista kuukauden pituisen harkinnanvaraisen palkattoman virkavapauden tai työloman myöntäminen

·koulutukseen lähettäminen

·tavanomaisen huomaavaisuuden osoittaminen (vieraanvaraisuuden osoittaminen, lahjan antaminen, ansiomerkin tai arvonimen anominen tai puoltaminen jne)

·yksityisoikeudellisen sopimuksen tekeminen silloin kun sopimuksen kalenterivuotta koskeva arvo on vähemmän kuin 15.000 €

·päätösvallan siirtäminen silloin, kun siihen on toimintasäännössä annettu oikeus

·viran tai työsuhteen tai viranhaltijan tai työntekijän siirtäminen hallintokunnan sisällä enintään 12 kk:n ajaksi

·määräaikaiseen virka- tai työsuhteeseen ottaminen enintään 12 kk ajaksi.

PäätösEhdotus hyväksyttiin.

JAKELU

tpvSosiaali- ja terveystoimi, henkilöstö
ilmAhonen Sari
ilmArve Seija
ilmJuvonen Jukka
ilmKoski Raili
ilmKuronen Sirpa
ilmKuusela Maisa
ilmLiuksa Riitta
ilmLönnqvist Max
ilmPakkala Lassi
ilmPerälä Antti
ilmSalonen Esko
ilmSannola Päivi
ilmSantalahti Anne
ilmSuokas Markku
ilmVirtanen Hilkka
ilmVisa Leila