Turun kaupunki§Päätöspöytäkirja1
Vapaa-aikatoimiala, nuorisopalvelut 
Nuorisopalvelujohtaja723.03.2021 

9976-2020 (02 05 01, 12 05 02)

Tutkijan työpanoksen hankinta arviointiprosessin toteuttamiseksi

Projektipäällikkö Heli Veijola:

Varsinais-Suomen nuorisotyön koordinointi-hanke (MaNuKoodi) on Lounais-Suomen AVI:n sekä Varsinais-Suomen maakunnan kuntien nuorisotoimien rahoittama hanke. Hankkeen tavoitteena on mm. seurata ja vahvistaa alueen nuorten elinoloja.

Lounais-Suomessa käynnistyi vuonna 2018 avoimen nuorisotyön arviointivälineen pilotointi. Arviointivälinettä ovat pilotoineet kahdeksan lounaissuomalaista kuntaa sekä kaksi valtakunnallista verkkonuorisopalvelua tuottavaa organisaatiota omia palveluitaan peilaten. Pilotointiaikana arviointivälineen kehittämisestä ja arvioinnin kokonaisuudesta on vastannut Nuorisotutkimusseura ry:n tutkija. MaNuKoodi hanke osti tutkijan työpanoksen arviointiprosessiin 2018-2020 Nuorisotutkimusseura ry:ltä.  

Arviointivälineen käyttöönottoa jatkettiin kehittämishankkeena vuosille 2020-2021 koronasta johtuneen kehittämistyön viivästymisen vuoksi. Samoin tutkijan työpanoksen hankintaa päätetiin jatkaa LSAVI:n myöntämällä valtion avustuksella. 

Tutkijan rooli jatkojakson aikana

•        Arviointiprosessin kokonaissuunnittelu ja edelleen kehittäminen yhteistyössä Lounais-Suomen alueen nuorisotyön koordinaattoreiden kanssa ja mahdollisuuksien mukaan myös kansallisella tasolla yhteistyössä Lounais-Suomen AVIN kanssa määritellyllä tavalla.

•        Materiaalin tuottaminen arviointiajattelun kehittämiseen.

•        Hankkeen loppuraportointiin osallistuminen.

•        Kehitystyö koskien hankkeessa tuotetun arviointitiedon välittymistä päättäjätasolle hankkeeseen osallistuvissa kunnissa, järjestöissä ja seurakunnissa.

•        Pilottikaudella 2018–2020 valmistuneiden menetelmien aukikirjoittaminen menetelmäoppaan tyyppisesti.

•        Avoimen nuorisotyön arvioinnin suhteuttamista ja synenergian hakua muuhun nuorisotyön arviointiin ja muiden hallintokuntien toteuttamiin palveluarviointeihin. 

Tutkijan työn mitoitus ja kustannus hankekaudelle 

Ajallisesti edellä mainitun työkokonaisuuden suorittaminen vie hankekaudella 2020–2021 1,3 työkuukautta per maakunta (mukana ovat Varsinais-Suomi ja Satakunta). Euromääräisesti summa on maakuntaa kohti 9500€, laskettuna tohtoroituneen erikoistutkijana toimivan tutkijan palkkaluokalla, jolla on tehtävään vaadittava pätevyys, sisältäen pätevyyden arviointitutkimuksesta sekä pedagogisen pätevyyden ja kokemustausta käytännön arviointitutkimuksesta nuorisoalalla.

Esitys:

MaNuKoodi hankkeen hallinnoija Turun kaupungin nuorisopalvelut päättää hankkia nuorisotyön arviointiprosessin jatkojaksolle Nuorisotutkimuseura ry:ltä tutkijan työpanoksen.

Nuorisopalvelujohtaja Annina Lehtiö-Vainio:

PäätösPäätin, että MaNuKoodi hankkeen hallinnoija Turun kaupungin nuorisopalvelut hankkii nuorisotyön arviointiprosessin jatkojaksolle Nuorisotutkimuseura ry:ltä tutkijan työpanoksen.

Hankinta menee kustannuspaikalta 25600, tilastollinen tilausnumero on 605569 NU/Maakuntakoordinointi.

 

 

 

Annina Lehtiö-Vainio

nuorisopalvelujohtaja

Jakelu

mtpvKonsernihallinto, vapaa-aikatoimialan talouden toimialapalvelu
tiedEkroos Toni
tpvVeijola Heli