Turun kaupunki§KokouspvmAsia1
Nuorisolautakunta528.01.20215

1102-2021 (02 05 01)

Toiminta-avustukset vuodelle 2021

Tiivistelmä:

Nuorisolautakunnan avustuksiin on vuonna 2021 varattu yhteensä 380 000 euron määräraha. Toiminta-avustusta myönnetään turkulaisten nuorisoyhdistysten sääntömääräisen nuorisotoiminnan toteuttamiseen. Toiminta-avustuksiin on varattu 330 000 euroa. Avustusta hakee 47 nuorisoyhdistystä ja haettava avustussumma on yhteensä 486 184 euroa.

Nlk § 5

Toiminnanjohtaja Anna Harmava:

Toiminta-avustusta myönnetään turkulaisten nuorisoyhdistysten ja niihin rinnastettavien aluejärjestöjen sääntömääräisen ja toimintasuunnitelman mukaisen yleisen nuorisotoiminnan toteuttamiseen. Jos kyseessä on aikuisjärjestön järjestämä nuorisotoiminta, sen osuus on erotettava kirjanpidossa ja toimintakertomuksessa yhdistyksen muusta toiminnasta.

Nuorisolautakunta päättää harkintansa nojalla nuorisotyön avustusten myöntämisestä, määrästä ja käyttötarkoituksesta. Nuorisotyön avustuksilla tuetaan sellaista toimintaa, joka edistää osallisuutta ja yhdenvertaisuutta, tukee arjen rakentumista ja/tai myötävaikuttaa nuorisotyön yleiseen kehittämiseen. Avustusten tarpeellisuutta ja määrää arvioitaessa otetaan huomioon hakijan toiminnan tarkoitus, laajuus ja laatu sekä muut rahoitusmahdollisuudet.

Nuorisolautakunta on 29.08.2019 § 71 linjannut avustusten jakoperusteet ja ne on kirjattu ohjeeseen nuorisolautakunnan avustuksista. Avustettavan toiminnan on oltava nuorisolähtöistä. Lisäksi nuorisolähtöisyyttä arvioitaessa jakoperusteissa huomiota kiinnitetään muun muassa siihen, toteuttaako toiminta nuorisolautakunnan toiminta-ajatusta, onko toiminta avointa kaikille nuorille ja millä tavoin ja missä määrin nuoret itse ovat osallisina toiminnan suunnittelussa, toteutuksessa ja arvioinnissa.

Nuorisolautakunnan avustukset julistettiin haettaviksi ilmoituksella, joka julkaistiin nuorisopalvelujen verkkosivuilla. Ilmoituksessa oli maininta, että myöhästyneitä hakemuksia ei oteta käsittelyyn.

Toiminta-avustus oli haettavissa sähköisen hakujärjestelmän kautta. Haku oli avoinna 1.10. - 2.11.2020. Määräaikaan mennessä saapui 47 hakemusta. Haettavien toiminta-avustusten määrä on yhteensä 486 184 euroa.

Liite 1Esitykset toiminta-avustuksista vuodelle 2021

Nuorisopalvelujohtaja Annina Lehtiö-Vainio:

EhdotusNuorisolautakunta päättää liitteen 1 mukaisesti myöntää vuoden 2021 toiminta-avustukset ja harkinnan mukaan hylätä Turun AFS-yhdistys r.y. - Åbo AFS-förening r.y:n hakemuksen liitteessä mainituin perustein.

PäätösEhdotus hyväksyttiin.

Asiaa kokouksessa etäyhteydellä esitteli toiminnanjohtaja Anna Harmava.

Jakelu

aoHakijat
tiedKonsernihallinto, vapaa-aikatoimialan talouden toimialapalvelu
tpvHarmava Anna


Liitteet:

Nlk § 5
Liite 1:Esitykset toiminta-avustuksista 2021