Turun kaupunki§Päätöspöytäkirja1
Vapaa-aikatoimiala 
Toimialajohtaja7908.12.2020 

1043-2020 (02 05 01)

Luonto-Liiton Varsinais-Suomen piiri ry:n toiminta-avustuksen käyttöajan pidentäminen

Toiminnanjohtaja Anna Harmava, 26.11.2020:

Kaupunginhallitus hyväksyi 30.3.2020 § 135 Turkupaketin ja linjasi, että vuodelle 2020 myönnettyjä avustuksia ei peritä takaisin poikkeusolojen aikana eikä niiden päätyttyä, mikäli avustuksen käyttötarkoitusta on tarvittaessa muutettu tai käyttöaikaa pidennetty. Lisäksi päätettiin, että avustuksen käyttötarkoituksen muuttamisesta ja käyttöajan pidentämisestä enintään vuodella päättää toimialajohtaja kirjallisen hakemuksen perusteella.

Koronaviruksen aiheuttama poikkeustilanne aiheuttaa merkittävät vaikutukset yritysten ja kolmannen sektorin toimijoiden toimintaan. Erityisesti pienillä toimijoilla tilanne voi aiheuttaa akuutin kassakriisin. Kaupunginhallituksen hyväksymällä Turkupaketilla mahdollistetaan elinkeinoelämän ja kolmannen sektorin toimintaedellytysten helpottaminen kaupungin osalta.

Toiminta-avustusta myönnetään vuosittain yhdistyksille niiden sääntöjen mukaiseen jatkuvaluonteiseen toimintaan sekä tilakustannuksiin. Nuorisolautakunta päättää harkintansa nojalla nuorisotyön avustusten myöntämisestä, määrästä ja käyttötarkoituksesta. Avustushakemukset käsitellään toimintasuunnitelman ja talousarvion sekä aiempien vuosien toteutuneen toiminnan perusteella.

Luonto-Liiton Varsinais-Suomen piiri ry:lle on myönnetty 4000 € Turun kaupungin nuorisolautakunnan toiminta-avustusta vuodelle 2020 nuorisolautakunnan päätöksellä 30.01.2020 § 5. Yhdistys ei ole koronapandemian vuoksi pystynyt järjestämään kaikkea suunniteltua toimintaa vuonna 2020. Yhdistys hakee avustuksen käyttöajan pidentämistä vuodella (liite 1).

Liite 1Hakemus käyttöajan pidentämisestä

Toimialajohtaja Minna Sartes:

PäätösPäätin, että Luonto-Liiton Varsinais-Suomen piiri ry:lle 30.01.2020 § 5 myönnetyn toiminta-avustuksen käyttöajan pidennys myönnetään hakemuksessa kuvatusti siltä osin kuin käyttötarkoituksen mukaista toimintaa ei ole voitu järjestää.

Päätös pannaan täytäntöön lainvoimaa odottamatta.

Jakelu

aoLuonto-Liiton Varsinais-Suomen piiri ry
tiedKonsernihallinto, vapaa-aikatoimialan talouden toimialapalvelu
tiedNuorisolautakunta
tiedEkroos Toni
tpvHarmava Anna


Liitteet:

Vapaato § 79
Liite 1:Hakemus käyttöajan pidentämisestä