Turun kaupunki§Päätöspöytäkirja1
Vapaa-aikatoimiala, nuorisopalvelut 
Nuorisopalvelujohtaja1307.12.2020 

9828-2020 (02 08 00, 12 05 02)

Nuorisopalvelujen tilannekuvan luominen: tiedon keräys ja työpajatyöskentely

Nuorisopalvelupäällikkö Toni Ekroos:

Turun nuorisopalvelut on kevään ja syksyn aikana päivittänyt toimintaympäristöanalyysiään sekä työstänyt tämän pohjalta uutta strategiaansa. Työssä on ollut apuna Humap Consultations oy, jolta ostettiin tähän liittyvää palvelua (nuorisopalvelujohtajan päätös 8.9.2020 § 9 / diaarinumero 9828-2020).

Uuden strategian jalkauttamista on tehty uudella tavalla; aiemman vuositasoisen suunnittelun sijaan toimintaa on uuden strategian painopisteiden pohjalta suunniteltu 3 kuukauden jaksoissa. Tämä uudenlainen työskentely on kerryttänyt tarkempaa ja ajankohtaisempaa tietoa nuorten ja nuorisotyöntekijöiden arjesta, jossa näkyy myös korona-poikkeusajan vaikutukset. Lisäksi tietoa on kertynyt strategian jalkauttamisesta ja sen toimivuudesta. Tämän tiedon hyödyntäminen edellyttää ko. tiedon keräämistä ja analysointia sekä käsittelyä nuorisopalvelujen henkilökunnan keskuudessa. Tavoitteena olisi tarkentaa nuorisopalvelujen yhteistä tilannekuvaa sekä vahvistaa yhteistä ymmärrystä uuden strategian suuntaisesta työskentelystä.

Humap Consultation oy:ltä on pyydetty tarjous tiedon keräämisen, analysoinnin ja työskentelyn fasilitoinnista sekä raportoinnista. Tarjous on hinnaltaan 1500 euroa (0 alv). Humap Consultation oy on luonnollinen valinta työn toteuttajaksi aiemman yhteistyön johdosta. Nuorisopalvelujen johtoryhmä on kokouksessaan 1.12.2020 todennut työn tärkeyden ja valtuuttanut hankinnan kaupungin hankintarajoituksista huolimatta. Perusteena on, että tämä työskentelyvaihe on olennaisen tärkeää poikkeusajan tilannekuvan selkeyttämiseksi sekä uuden strategian mukaisen työn edistämiseksi.

Nuorisopalvelujohtaja Annina Lehtiö-Vainio:

PäätösPäätin, että Humap Consultation oy:ltä tilataan hintaan 1500 euroa (alv 0 %) nuorisopalvelujen tilannekuvanpäivitykseen vaadittava tiedon keruu ja analysointi sekä siihen liittyvä yhteisen työskentelyn fasilitointi ja tulosten raportointi. Työssä käytetään Howspace verkkoalustaa. Kustannus maksetaan kustannuspaikalta 25002.

 

 

Annina Lehtiö-Vainio

nuorisopalvelujohtaja

Jakelu

tiedHumap Consultation Oy
tiedKonsernihallinto, vapaa-aikatoimialan talouden toimialapalvelu
tpvEkroos Toni
tiedLaaksonen Taina
tiedSaarinen Minna
tiedSalminen Anna