Turun kaupunki§Päätöspöytäkirja1
Vapaa-aikatoimiala, toimialan hallinto 
Hallinto- ja henkilöstöpäällikkö901.12.2020 

13548-2020 (01 02 01)

Kielilisän myöntäminen ohjaajalle (vakanssi 404137)

Hallinto- ja henkilöstöpäällikkö Päivi Ahvenainen:

Voimassa olevan kunnallisen yleisen virka- ja työehtosopimuksen mukaan viranhaltijalle/työntekijälle voidaan maksaa varsinaiseen palkkaan kuuluvaa kielilisää, jos tehtävissä edellytetään äidinkielen lisäksi toisen kotimaisen kielen, saamen kielen tai viittomakielen hallintaa ja jollei kielitaitovaatimusta ole otettu huomioon tehtäväkohtaisessa palkassa.

Henkilöstöjohtaja on päätöksellään 8.9.2020 § 4 delegoinut hänelle hallintosäännössä määriteltyä päätösvaltaansa muille viranhaltijoille. Päätöksen mukaan vapaa-aikatoimialan hallinto- ja henkilöstöpäällikkö päättää kielilisistä toimialallaan.

Kielilisän myöntämisessä noudatettavien ohjeiden mukaan kielilisä myönnetään anomuksen jättämistä seuraavan kalenterikuukauden alusta lukien edellyttäen, että asianmukainen kielitodistus on toimitettu ennen tätä, ja että henkilö tällöin on palvelussuhteessa kaupunkiin.

Ohjaaja Marika Gustafsson (vak.nro 404137) on 6.10.2020 päivätyllä anomuksella anonut kielilisää suomen kielessä, joka ei ole hänen äidinkielensä. Gustafsson on toimittanut hyväksyttävän todistuksen kielitaidostaan. Nuorisopalvelut puoltaa kielilisän myöntämistä yksikön työntekijöiden yhdenmukaisen kohtelun varmistamiseksi.

PäätösPäätin, että ohjaaja Marika Gustafssonille (vak.nro 404137) myönnetään kielilisä 15,14 €/kk 1.11.2020 lukien.

 

Päivi Ahvenainen

hallinto- ja henkilöstöpäällikkö

 

Oikaisuvaatimusohje liitteenä.

Jakelu

tpvSarastia Oy
tiedKonsernihallinto, henkilöstöpalvelut
tiedNuorisolautakunta
tiedAlin Merja
aoGustafsson Marika
tiedHallenberg Tommi
tiedKvarnberg Auli
tiedReijonen Satu
tiedVirtanen Riitta