Sopimus Taidekeskus koulussasi -toiminnan soitonohjauksen järjestämisestä kouluissa   

 

 

 

Sopijapuolet    

 

 

Tilaaja:   Turun kaupunki,

   Vapaa-aikatoimialan nuorisopalvelut

   Y-tunnus: 0204819-8

Yhteyshenkilö: nuorisopalvelujohtaja Annina Lehtiö-Vainio

   Yhteyshenkilön puh: 050 554 6127

   Yhteyshenkilön sähköpostiosoite:

   annina.lehtio-vainio@turku.fi

 

Palveluntuottaja:      Turun musiikinopetus Oy,

Turun konservatorio ja musiikkiopisto

Y-tunnus: 2962876-6

Yhteyshenkilö: rehtori, toimitusjohtaja Juha Järvinen

Yhteyshenkilön puh: 0400 841 948

Yhteyshenkilön sähköpostiosoite:

juha.jarvinen@turunkonservatorio.fi

 

 

Sopimuksen tarkoitus ja kohde

 

Tällä sopimuksella sovitaan Turun kaupungin vapaa-aikatoimialan nuorisopalvelujen (jälj. myös Tilaaja) ja Turun musiikinopetus Oy:n ylläpitämän Turun konservatorio ja musiikkiopiston (jälj. myös Palveluntuottaja) yhteistyöstä 1.1.2021 alkaen Tilaajan Taidekeskus koulussasi -toiminnan soitonohjauksen palvelutoiminnan järjestämisestä Palveluntuottajan toimesta Tilaajan lähikoulujen oppilaille.

 

Sopimuksen voimassaolo

 

Sopimus on määräaikainen ja on voimassa 1.1.2021-31.12.2022 välisen ajan. Sopimukseen sisältyy optio tämän sopimuksen tarkoittaman palvelutoiminnan jatkumisesta ajanjaksoksi 1.1.2023 – 30.6.2024. Mikäli Tilaaja käyttää mainittua optiota, niin sen on ilmoitettava kirjallisesti Palveluntuottajan yhteyshenkilölle option käytöstä 5.10.2022 mennessä.

 

Ohjauksen järjestäminen

 

Palveluntuottaja vastaa kokonaisuudessaan kysymyksessä olevan soitonohjauksen palvelutoiminnan järjestämisestä.

 

Lukuvuosi jakautuu syys- ja kevätlukukauteen. Palveluntuottaja järjestää kussakin soitonohjauksen piirissä olevassa lähikoulussa kevätlukukaudella 14 ohjauskertaa ja syyslukukaudella 12 ohjauskertaa kullekin soitonohjauksessa yksilöohjauksessa olevalle oppilaalle ja vastaavasti mainitut ohjauskertojen määrät myös soitonohjausta varten mahdollisesti perustetulle oppilasryhmälle. Oppilas saa valita osallistuuko hän soitonohjauksen yksilöohjaukseen vai ryhmäohjaukseen. Yksi ohjauskerta on kestoltaan 30 minuuttia/oppilas. Mahdollisessa ryhmäohjauksessa ohjauskerta on kestoltaan 45-60 min/ryhmä.

 

Palveluntuottaja pyrkii järjestämään soitonohjausta niissä kouluissa, joissa palvelulle on kysyntää.

 

Palveluntuottaja sitoutuu järjestämään soitonohjauksen ensisijaisesti lähiopetuksena koulujen tiloissa. Poikkeustilanteissa, kuten pandemian aiheuttamissa liikkumista ja sosiaalisia kontakteja rajoittavissa olosuhteissa, Palveluntuottaja saa järjestää kysymyksessä olevan soitonohjauksen palvelutoiminnan joko kokonaan tai osittain etäohjauksena. Osittainen etäohjaus ryhmäohjauksessa voi tarkoittaa myös sitä, että osa oppilaista on kouluissa lähiohjauksessa ja osa oppilaista on samanaikaisesti etäohjauksessa. Mikäli viranomaiset kieltävät tai suosittavat kokonaan välttämään sosiaalisia lähikontakteja, tulee Palveluntuottajan järjestää kysymyksessä oleva soitonohjaus kokonaisuudessaan etäohjauksena.

 

Palveluntuottaja palkkaa palvelutoiminnassa tarpeelliset soitonohjaajat ja vastaa heidän palkka- ja sosiaalikuluistaan sekä kaikista työnantajavelvoitteista.

 

Palveluntuottaja hankkii soitonohjauksessa tarvittavat välineet ja materiaalit.

 

Palveluntuottaja saa periä toiminnan alkaessa oppilailta soitonohjauksen osallistumismaksuna 240 euroa (sis. alv)/oppilas/lukukausi. Palveluntuottaja saa myöhemmin korottaa osallistumismaksua elinkustannusindeksin nousua vastaavasti kalenterivuosittain siten, että korotettu maksu tulee voimaan aina 1. tammikuuta alkaen. Ensimmäisen korotuksen osallistumismaksuun Palveluntuottaja saa tehdä 1.1.2022 alkaen. Indeksikorotuksen suuruus lasketaan korotuksen voimaan tulemista edeltävän kalenterivuoden aikana tapahtuneen elinkustannusindeksin muutosta vastaavaksi.

Indeksikorotuksen ylittävästä osallistumismaksun korotuksesta Palveluntuottaja ja Tilaaja sopivat erikseen. Palveluntuottajalla on Tilaajan kanssa neuvottelematta oikeus järjestää toimintaa alle 240 € (sis alv) osallistumismaksu / oppilas.

 

Lainattavat soittimet

Soitonohjauksen oppilaskäytössä olevat oppilaille lainattavat soittimet ja muut välineet siirtyvät Turun kaupungin vapaa-aikatoimialalta Palveluntuottajan hallintaan sopimuksen voimassaolon ajaksi niiltä osin kuin soittimille on käyttöä. Palveluntuottaja säilyttää välineitä kouluissa koulun osoittamissa tiloissa omalla vastuullaan.

Palveluntuottaja palauttaa kaikki lainaamansa soittimet ja muut välineet Turun kaupungin vapaa-aikatoimialalle viimeistään kuukauden kuluessa tämän sopimuksen päättymisestä. Mikäli palautettavat soittimet ja muut välineet ovat vahingoittuneet lainauksen aikana, Palveluntuottaja on velvollinen korvaamaan soittimien ja muiden välineiden esinevahingot Tilaajalle.

Soitinlainasta oppilaalle Palveluntuottaja saa periä toiminnan alkaessa vuokraa 40 euroa/oppilas/lukukausi. Palveluntuottaja saa myöhemmin korottaa vuokraa elinkustannusindeksin nousua vastaavasti kalenterivuosittain siten, että korotettu maksu tulee voimaan aina 1. tammikuuta alkaen. Ensimmäisen korotuksen vuokraan Palveluntuottaja saa tehdä 1.1.2022 alkaen. Indeksikorotuksen suuruus lasketaan korotuksen voimaan tulemista edeltävän kalenterivuoden aikana tapahtuneen elinkustannusindeksin muutosta vastaavaksi.

 

Toimintaan ilmoittautuminen ja toiminnan markkinointi

 

Oppilaiden ilmoittautuminen soitonohjaukseen tapahtuu suoraan

Palveluntuottajalle sen parhaaksi katsomalla tavalla.

 

Palveluntuottaja markkinoi kysymyksessä olevaa soitonohjausta omissa viestintäkanavissaan. Koulujen kautta ja koulujen suostumuksella kyseisestä soitonohjauksesta voidaan Tilaajan toimesta tiedottaa oppilaille ja heidän huoltajilleen. Mainittuun tiedottamiseen tarpeellisen tiedotusmateriaalin tuottaa Palveluntuottaja. Taidekeskus koulussasi -toimintaa voidaan Tilaajan toimesta markkinoida myös Turun kaupungin viestintäkanavissa.

 

Muita Palveluntuottajan ja Tilaajan velvoitteita ja vastuita   

 

Palveluntuottaja:

 

- perustaa lainmukaiset henkilörekisterit toimintaan osallistuvista oppilaista ja soitonohjaajista sekä kerää tarvittavat tiedot suoraan oppilaiden huoltajilta ja soitonohjaajilta;

- vastaa toiminnasta ja sen sisällön suunnittelusta ja määrittelystä;

- vastaa siitä, että toiminnan järjestämistapa huomioon ottaen toiminnassa on riittävä määrä ammattitaitoisia soitonohjaajia

- velvoittaa soitonohjaajan näyttämään ennen työsuhteen alkamista rikosrekisterilain tarkoittaman rikosrekisteriotteen (laki lasten kanssa työskentelevien rikostaustan selvittämisestä 504/2002);

- sitoutuu oma-aloitteisesti ilmoittamaan Tilaajan yhteyshenkilölle kaikista sen tiedossa olevista toimintaansa koskevista asioista, jotka voivat vaikuttaa tämän sopimuksen tarkoittaman toiminnan toteutumiseen.

 

Tilaaja:

 

- sitoutuu järjestämään toiminnan edellyttämät koulutilat ja niissä olemassa olevat, tarvittavat soittimet ja äänentoistolaitteet korvauksetta Palveluntuottajan käyttöön;
- sitoutuu järjestämään soitonohjaajille pääsyn koulutiloihin ja kulun koulutiloissa.

 

Palveluntuottajalle maksettava korvaus

 

Sopimuksen voimassaoloaikana Palveluntuottaja saa täysimääräisesti oppilailta soitonohjauksesta perittävät osallistumismaksut sekä oppilailta soittimien ja muiden välineiden lainoista perittävät vuokrat. Tämän sopimuksen tarkoittamasta soitonohjauksesta Tilaaja ei suorita mitään korvausta Palveluntuottajalle.

 

Sopimuksen siirtäminen

 

Tätä sopimusta ei saa siirtää kolmannelle taholle ilman toisen sopijapuolen kirjallista suostumusta.

 

Sopimuksen purkaminen

 

Tämä sopimus voidaan purkaa välittömästi, mikäli toinen sopijapuoli rikkoo sopimuksen ehtoja olennaisesti.

 

Vahingonkorvaus

 

Sopijapuoli on velvollinen korvaamaan toiselle sopijapuolelle sopimusrikkomuksella aiheuttamansa välittömät vahingot. Korvausvelvollisuus ei kata välillistä vahinkoa, kuten liikevaihdon vähentymistä tai saamatta jäänyttä tuloa.

 

Palveluntuottaja vastaa tässä sopimuksessa tarkoitetun toimintansa osalta Tilaajalle kaikista kolmannen tahon Tilaajaan mahdollisesti kohdistamista vaatimuksista.

 

Yhteydenpito

 

Tämän sopimuksen mukaisissa asioissa sopijapuoli on ensisijaisesti yhteydessä toisen sopijapuolen yhteyshenkilöön.

 

Yhteyshenkilön vaihtumisesta on viipymättä ilmoitettava toiselle sopijapuolelle.

 

Sopimuksen muuttaminen

 

Tätä sopimusta ei voi muuttaa suullisella sopimuksella. Kaikki muutokset tähän sopimukseen tulee tehdä molempien sopijapuolten allekirjoittamalla kirjallisella sopimuksella.

 

Sopimukseen sovellettava laki ja oikeuspaikka

 

Tähän sopimukseen sovelletaan Suomen lakia. Sopimuksesta mahdollisesti aiheutuvat erimielisyydet pyritään ensisijaisesti ratkaisemaan osapuolten välisillä neuvotteluilla, mutta jos tässä ei onnistuta, erimielisyydet ratkaisee ensimmäisenä oikeusasteena Varsinais-Suomen käräjäoikeus.

 

Sopimuksen voimaantulo

 

Tämä sopimus tulee voimaan, kun se on molempien sopijapuolten toimesta allekirjoitettu.

 

Sopimuskappaleet

 

Tätä sopimusta on tehty kaksi samasanaista kappaletta, yksi kummallekin sopijapuolelle.

 

Päiväys ja allekirjoitukset

 

 

Turussa ___.___.2020

 

 

Turun kaupunki,             

Vapaa-aikatoimiala nuorisopalvelut

 

 

________________________

Annina Lehtiö-Vainio

nuorisopalvelujohtaja

 

 

 

Turun musiikinopetus Oy,

Turun konservatorio ja musiikkiopisto

 

 

________________________

Juha Järvinen

toimitusjohtaja, rehtori