Turun kaupunki§KokouspvmAsia1
Nuorisolautakunta6419.11.20204

12741-2020 (02 05 01)

Kohdennetut erityisavustukset

Tiivistelmä:

Nuorisolautakunnan kohdennettua erityisavustusta hakee vuoden 2020 marraskuussa viisi yhdistystä. Haettava summa on 4 600 euroa. Erityisavustuksina esitetään jaettavaksi 4 400 euroa.

Nlk § 64

Toiminnanjohtaja Anna Harmava:

Ohje nuorisolautakunnan avustuksista 29.8.2019 §71 määrittää avustustoimintaa sekä antaa nuorisojärjestöille ja nuorten toimintaryhmille yksityiskohtaisempia tietoja avustusehdoista ja myöntämisen edellytyksistä. Avustusten tarpeellisuutta ja määrää arvioitaessa otetaan huomioon hakijan toiminnan tarkoitus, laajuus ja laatu sekä muut rahoitusmahdollisuudet.

Avustettavan toiminnan on oltava nuorisolähtöistä. Nuorisolähtöisyyttä arvioidessa kiinnitetään huomiota muun muassa siihen, ovatko projektit missä määrin nuorten itsensä suunnittelemia ja toteuttamia ja tukevatko ne nuorten omaa osallistumista ja vaikuttamista.

Kohdennettu erityisavustus on tarkoitettu yksittäisiin, kertaluonteisiin tapahtumiin ja toimintoihin, jotka eivät ole yhdistyksen toimintasuunnitelmassa. Tapahtuman tai toiminnon tulee kohdentua alle 29-vuotiaille. Avustettavia ryhmiä voivat olla myös aikuisjärjestöjen yhteydessä toimivat nuorten ryhmät.

Kohdennettua erityisavustusta myönnetään tiettynä ajankohtana toimeenpantavan tapahtuman toteuttamiseen kuten leiritoimintaan ja muihin toimintoihin, jotka tukevat nuorten omaa osallistumista ja vaikuttamista. Lautakunta voi harkintansa mukaan myöntää avustusta myös muuhun tarkoitukseen. Vuonna 2020 kohdennetuille erityisavustuksille on varattu 34 000 euron määräraha, josta on käytetty 15 532 euroa.

Kohdennetut erityisavustukset ovat haettavana jatkuvalla haulla sähköisessä järjestelmässä. Avustushakemukset käsitellään kolme kertaa vuodessa. Vuoden 2020 avustusmäärärahoja on käyttämättä, joten ylimääräinen avustusten jako on mahdollinen. Edellisen käsittelyn jälkeen on 12.11.2020 mennessä jätetty viisi hakemusta, joiden yhteismäärä on 4 600 euroa ja myönnettäväksi ehdotetaan kaikille hakijoille yhteensä 4 400 euroa. Kohdennettuihin erityisavustuksiin varatusta määrärahasta tulee näin käytetyksi 19 932 euroa. Nuorisolautakunnan jäsenet ovat voineet tutustua saapuneisiin hakemuksiin etukäteen sähköisessä hakujärjestelmässä.

Liite 1Avustushakemukset

Nuorisopalvelujohtaja Annina Lehtiö-Vainio:

EhdotusNuorisolautakunta päättää myöntää kohdennettuja erityisavustuksia liitteen 1 mukaisesti. Määrärahasta jää tämän jälkeen käyttämättä 14 068 euroa.

Avustukset maksetaan kustannuspaikalta 25003/kansalaistoiminnan edistäminen.

PäätösEhdotus hyväksyttiin.

Jakelu

aoAuran Tytöt ry
aoSuomen Ukranalaiset ry
aoTurun Kansantanssin Ystävät ry
aoTurun seudun autismi ja ADHD-yhdistys Aisti ry
aoTurun Seudun Yksinhuoltajat ry
tiedKonsernihallinto, vapaa-aikatoimialan talouden toimialapalvelu
tpvHarmava Anna


Liitteet:

Nlk § 64
Liite 1:Kohdennettua erityisavustusta hakeneet yhdistykset