Turun kaupunki§KokouspvmAsia1
Nuorisolautakunta5722.10.20204

2382-2020 (00 01 02, 02 02 02, 01 00 02)

Talouden-, työvoiman ja toiminnan seuranta syyskuu 2020

Tiivistelmä: -

Nlk § 57

Hallinto- ja henkilöstöpäällikkö Päivi Ahvenainen:

Lautakunnan hyväksymiin operatiivisiin sopimuksiin on koottu palvelualueita sitovat toiminnalliset tavoitteet. Toiminnan toteutumista kuvataan mm. sopimuksiin kirjattujen tunnuslukujen mukaisilla kuukausittain kerättävillä tilastotiedoilla.

Talouden toteutuma esitetään edellisen kuukauden lopun tilanteen mukaisena.

Työvoiman käytön seuranta on osa talouden raportointia. Työvoiman käytön seurantaraportti sisältää tiedot työvoiman käytöstä, vakituisten työntekijöiden, avoimen vakanssin hoitajien, sijaisten ja tilapäisten määräaikaisten työntekijöiden osuudesta, sairauspoissaoloista, työpanoksesta ja sen osuudesta työvoimasta.

Palvelualueen vastuuhenkilön kommentti 30.9.2020 tilanteen mukaisesta toteutumisesta talouden ja työvoiman osalta:

Nuorisopalvelujohtaja Annina Lehtiö-Vainio:

Nuorisopalveluissa oli syyskuun lopussa 110,5 henkilötyövuotta, mikä on 0,9 henkilötyövuotta vähemmän kuin vuonna 2019. Lasku johtuu korona-rajoitusten vaikutuksista toimintaan sekä kaupungin säästötoimenpiteistä, joiden takia sijaisten ja määräaikaisten työntekijöiden palkkaamista on rajoitettu. Sairaspoissaolot ovat lisääntyneet 1,8 %-yksikköä ja tapaturmapoissaolot 0,04 %-yksikköä vuoteen 2019 verrattuna.

Toiminnassa ja talouden kertymässä poikkeusajan rajoitukset ja kaupungin säästötoimet näkyvät selvästi. Toimintatuottoja on kertynyt 250 000 euroa viime vuoden vastaavaa ajankohtaa vähemmän. Menopuolella kustannuksia on kertynyt lähes 600 000 euroa vähemmän kuin tähän aikaan viime vuonna. Nuorisopalvelut ennustaa, että toimintakate jää yli 600 000 euroa budjetoitua pienemmäksi eli säästötoimenpiteet ovat toimineet erittäin hyvin.

Kävijämäärät ovat rajoitustoimien johdosta rajussa laskussa. Lasten ja nuorten vapaa-ajan käyttäytyminen on myös muuttunut, mikä näkyy erityisesti harrastekerhojen, -kurssien ja –työpajojen sekä esitysten osallistujamäärissä. Toisaalta uudet digitaaliset toimintamuodot ovat tavoittaneet jonkin verran myös täysin uusia lapsia ja nuoria. Toiminnot ovat erityisesti kevään ja kesän osalta olleet kuitenkin niin poikkeavia edellisiin vuosiin verrattuna, että toimintatilastot eivät ole vertailukelpoisia. Koronan takia on joissain toimipaikoissa jouduttu turvallisuussyistä rajoittamaan osallistujamääriä. Sekä avoimessa toiminnassa että ryhmätoiminnassa olisi joihinkin palveluihin enemmän tulijoita kuin on mahdollista ottaa sisään.

Liite 1Talouden kuukausiraportti, syyskuu 2020

Liite 2Työvoiman käytön seuranta, syyskuu 2020

Liite 3Nuorisopalvelujen toimintaraportti syyskuu 2020

Toimialajohtaja Minna Sartes:

EhdotusNuorisolautakunta merkitsee talouden-, työvoiman- ja toiminnan seurannan tiedoksi.

PäätösEhdotus hyväksyttiin.


Liitteet:

Nlk § 57
Liite 1:Talouden kuukausiraportti syyskuu 2020 (nuoriso)
Liite 2:Työvoiman käytön seuranta syyskuu 2020 nuorisopalvelut
Liite 3:Nuorisopalvelujen toimintaraportti syyskuu 2020