Turun kaupunki§Päätöspöytäkirja1
Vapaa-aikatoimiala, nuorisopalvelut 
Nuorisopalvelujohtaja1019.10.2020 

11463-2020 (02 08 00)

MaNuKoodin hankinta

Projektipäällikkö Heli Veijola:

Varsinais-Suomen nuorisotyön koordinointi-hanke (MaNuKoodi) on Lounais-Suomen AVI:n sekä Varsinais-Suomen maakunnan kuntien nuorisotoimien rahoittama hanke. Hankkeen tavoitteena on mm. seurata ja vahvistaa alueen nuorten elinoloja. Keväällä 2020 Korona-pandemian aiheuttama poikkeustilanne aiheutti merkittäviä muutoksia Varsinais-Suomessa nuorisopalvelujen sekä nuorten toimintaympäristössä.

Näiden muutosten tunnistamiseksi ja toimintaympäristön tilannekuvan selkeyttämiseksi hankkeen ohjausryhmä päätti kokouksessaan 8.5.2020 ehdottaa hankkeen hallinnon verkostolle alueellisen yhteisen kehittämisprosessin käynnistämistä. Ohjausryhmä ehdotti toteutustavaksi monitahoista avointa keskustelua ja keskustelujen jalostamista yhteistyön suuntaviivoiksi. Prosessin fasilitoijaksi ohjausryhmä ehdotti Humap Consultation oy:ltä.

Vastaava toimintaympäristön päivitystyö oli tehty Turun kaupungin nuorisopalveluissa toukokuussa 2020 ja siinä yhteydessä hankinnasta oli järjestetty pienkilpailutus, jonka voitti Humap Consultation Oy.

Kehittämisprosessin käynnistämisestä keskusteltiin hallinnon verkoston kokouksessa 2.6.2020. Kokouksessa päätettiin käynnistää yhteinen alueellinen kehittämisprosessi, jossa kuullaan Korona ajan muutoksista alueen nuorisotyöntekijöitä, esihenkilöitä ja nuoria sekä tarvittaessa muita aiheen liittyviä toimijoita kuten kunnalliset päättäjät, yhteistyötahot tai nuorisoalan vaikuttajia.

Kehittämisprosessin valmistelu ja suunnittelutehtävään valittiin ohjausryhmä. Tehtävän ohjausryhmä teki hintatiedustelun prosessin fasilitoinnista Humap Consultation Oy:ltä.

Kehittämisprosessin ohjausryhmä käsitteli Humap Consultation Oy:n tarjoamat hinnat kokouksessaan 22.6.2020 ja päätti hyväksyä sen.   

Humap Consultation Oy:n yhteenveto sekä hinta

Suunnittelu ja yhteiskehittely

● Kokonaisuuden vaiheittainen yhteiskehittely asiakkaan kanssa

10 x 160 € (1h kehittämistyö) = 1600 €

Digitaalinen fasilitointi ja konsultointi

● Digitaalinen fasilitointi 6:ssa vaiheessa (ks. tarjous) kahden konsultin ohjauksessa

6 x 600 € = 3 600 €

● Kehittämistilaisuudet verkoston kanssa (1h)

5 x 300 € = 1 500 €

● Projektityö, dokumentointi, strategiset tiivistykset ja etäohjaus 1500 €

● Howspace-digialustan rakentaminen ja lisenssi osallistujille (organisaation sisäiset ja ulkoiset

osallistujat) elokuu-marraskuun ajaksi 2020 = 1 600 €

YHTEENSÄ 9800 €

Arvonlisä (24 %) lisätään hintaan.

Kehittämisprosessin toteutus on osallistava ja yhteisöllinen. Prosessi on suunniteltu siten, että se mahdollistaa koko alueen yhteisen avoimen keskustelun nuorisotyön kentällä tapahtuneesta muutoksesta ja peilaa ammattilaisten havaintoja nuorten kokemuksiin. Näistä ajatuksista haetaan suuntaa alueen nuorisotyön yhteisiksi kehittämiskohteiksi.

Esitys:

MaNuKoodi hankkeen hallinnoija Turun kaupungin nuorisopalvelut päättää hankkia toimintaympäristöanalyysin päivittämisessä tarvittavan tukipalvelun Humap Consultation Oy:ltä hintaan 9800 € (alv 0 €)

Liite 1Humap Consultation Oy:n Verkoston kehittämisprosessi

Nuorisopalvelujohtaja Annina Lehtiö-Vainio:

PäätösPäätin, että MaNuKoodi hankkeen hallinnoija Turun kaupungin nuorisopalvelut päättää hankkia toimintaympäristöanalyysin päivittämisessä tarvittavan tukipalvelun Humap Consultation Oy:ltä hintaan 9800 € (alv 0 €). Hankinta maksetaan kustannuspaikalta 25600 ja tilastollinen tilausnumero on 604833.

 

 

Annina Lehtiö-Vainio

nuorisopalvelujohtaja

 

Tähän päätökseen tyytymätön voi tehdä nuorisolautakunnalle kirjallisen oikaisuvaatimuksen 14 päivän kuluessa päätöksen tiedoksisaannista.

Jakelu

tiedHumap Consultation Oy
tiedNuorisolautakunta
tiedEkroos Toni
tiedHarju Jenna
tiedLinnovaara Timo
tiedMäki-Salminen Miia
tiedMäkynen Ilkka
tiedSlipic Sanda
tiedSotnik Kristiina
tiedTakomo Terhi
aoVeijola Heli


Liitteet:

Nuorp § 10
Liite 1:Humap Consultatio Oy:n Verkoston kehittämisprosessi