Turun kaupunki§KokouspvmAsia1
Nuorisolautakunta4103.09.20204

2382-2020 (00 01 02, 02 02 02, 01 00 02)

Toiminnan, talouden ja työvoiman käytön seuranta

Tiivistelmä: -

Nlk § 41

Hallinto- ja henkilöstöpäällikkö Päivi Ahvenainen:

Lautakunnan hyväksymiin operatiivisiin sopimuksiin on koottu palvelualueita sitovat toiminnalliset tavoitteet. Toiminnan toteutumista kuvataan mm. sopimuksiin kirjattujen tunnuslukujen mukaisilla kuukausittain kerättävillä tilastotiedoilla.

Talouden toteutuma esitetään edellisen kuukauden lopun tilanteen mukaisena.

Työvoiman käytön seuranta on osa talouden raportointia. Työvoiman käytön seurantaraportti sisältää tiedot työvoiman käytöstä, vakituisten työntekijöiden, avoimen vakanssin hoitajien, sijaisten ja tilapäisten määräaikaisten työntekijöiden osuudesta, sairauspoissaoloista, työpanoksesta ja sen osuudesta työvoimasta.

Palvelualueen vastuuhenkilön kommentti 31.7.2020 tilanteen mukaisesta toteutumisesta talouden ja työvoiman osalta:

Nuorisopalvelujohtaja Annina Lehtiö-Vainio:

Nuorisopalveluissa oli heinäkuun lopussa 111,4 henkilötyövuotta, mikä on 0,2 henkilötyövuotta vähemmän kuin vuonna 2019. Sairaspoissaolot ovat lisääntyneet 2,5 %-yksikköä ja tapaturmapoissaolot 0,13 %-yksikköä vuoteen 2019 verrattuna.

Talouden osalta heinäkuun tilanteessa näkyy koronan vaikutus erityisesti maksutulojen vähentymisenä. Muutkin tuloluokat ovat selvästi poikkeustilanteen johdosta pienentyneet mutta myös menot ovat kutistuneet, joten toimintakate on melko lähellä viime vuoden tilannetta.

Kesän toimintaan vaikutti merkittävästi vallitseva koronatilanne. Kesäkuun alussa AVI:n ohjeistuksen mukaisesti nuorisopalveluiden tilat avattiin ja erityisjärjestelyjen avulla toiminta pyrittiin toteuttamaan mahdollisimman normaalisti. Kuitenkin tiloissa oli tiukat kävijämäärärajoitukset ja esimerkiksi Seikkailupuistossa isoa osaa normaalia kesätoimintaa ei voitu järjestää. Keväällä kehitettyjä digitaalisia lasten ja nuorten palveluja jatkettiin soveltuvin osin. Toimintatilastojen lukemat eivät näistä syistä olekaan vertailukelpoisia edellisten vuosien lukemiin.

Liite 1Talouden kuukausiraportti, heinäkuu 2020

Liite 2Työvoiman käytön seuranta, heinäkuu 2020

Toimialajohtaja Minna Sartes:

EhdotusNuorisolautakunta merkitsee talouden- ja työvoiman seurannan tiedoksi.

PäätösEhdotus hyväksyttiin.


Liitteet:

Nlk § 41
Liite 1:Talouden seuranta heinäkuu 2020
Liite 2:Työvoiman seuranta heinäkuu 2020